Krabbé gaat afwisselen met Miljoenenjacht: ‘Supertrots’

Martijn Krabbé is ‘supertrots’ op zijn nieuwe programma Postcode Loterij: De Weg Naar Het Miljoen, die een plek krijgt op de zondagavond van RTL 4. De eerste aflevering is op 11 november om 21.30 uur, direct na de finale van tv-flop Screentest. Dat heeft hij laten weten. RTL 4 heeft moeite om op de zondagavond te scoren, maar met de Linda de Mol-hit Postcode Loterij: Miljoenenjacht worden consequent hoge kijkcijfers behaald. De nieuwe show van Krabbé gaat afwisselen met dat programma.

De loterij belooft een ‘visueel spektakel’. Ze spreekt van ‘de eerste gameshow ooit waarbij de complete tv-studio met het thema van de vragen mee verandert: van New York met haar yellow cabs, Times Square en Central Park tot de schaatsbaan en de pistes van de Olympische Winterspelen’.

De show start met tweehonderd kandidaten op de tribune, onderverdeeld in vijf vakken van elk veertig mensen. Na een kwalificatieronde mogen de beste kandidaten per vak beginnen aan ‘de heenweg naar het miljoen’.

Die vijf kandidaten moeten uiteenlopende multiple-choice-vragen beantwoorden, waarbij niet slechts één maar meerdere antwoorden goed kunnen zijn. Wie van de vijf deelnemers dat het beste en het snelste doet, kwalificeert zich voor de finale.

In de finale – de terugweg – is geld te verdienen. Ook weer met meerkeuzevragen. Aan het eind van de rit krijgt de finalist eenmalig de kans om zijn gewonnen bedrag te verdubbelen.

De geldprijs die hij uiteindelijk in de wacht weet te slepen, is voor de helft van hem. De andere helft wordt verdeeld onder de deelnemers van de Postode Loterij in zijn tribunevak.

Een voorproefje:

Foto: RTL

Meer in RTL

Alle artikelen

Wat vindt u?

Alle polls

Bent u blij dat Mart Smeets niet meer op televisie is?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen