Kees Tol: ‘SBS vraagt mij voor het Kees Tol-sausje’

SBS 6 wordt vandaag met hoofdpijn wakker. De groots opgezette dansshow Dance as One is zaterdagavond met dramatische cijfers van start gegaan, maar de Kees Tol-show In De Ban De Trouwring deed het aansluitend nóg slechter. Daar keken slechts 198.000 mensen (3,3 procent) naar. Maar waarom vraagt SBS hem eigenlijk? De presentator zelf geeft antwoord. “Vraag je mij als presentator, dan krijg je er een Kees Tol-sausje bij“, zegt hij in gesprek met Veronica Magazine.

Veel mensen vinden Tol heel irritant. “De een vindt mijn humor leuk, de ander minder. Maar ik kan mijn grappen niet uitzetten. Bij In de Ban past mijn luchtige, humoristische presentatie als een jas. Ik ben tevreden over het resultaat.”

In de trouwshow strijden zes koppels om een bruiloft. “Het is een beetje All You Need Is Love meets Wie Is de Mol? meets Utopia. Er vloeien tranen, er is keiharde strijd en er is liefde. Veel liefde. Oooh, mijn moeder gaat dit zó leuk vinden.

Wil hij zelf trouwen? “Absoluut niet. Laat ik beginnen met verkering. Dat lijkt me een betere volgorde. Ik heb geen trouw-wens. Al geloof ik wel in het instituut huwelijk, met eeuwige trouw. Ik zie bij mijn familie hoe dat werkt.

Het is sowieso lastig om iemand te vinden, zegt hij. “Ik ben redelijk ouderwets, in de zin dat ik kan terugverlangen naar de tijd waarin je elkaar nog gewoon ontmoette in de kroeg. Ik zou echt niet staan te juichen als ik een dickpic krijg toegestuurd.

Foto: SBS, Wessel de Groot

Meer in SBS

Alle artikelen

Wat vindt u?

Alle polls

Bent u blij dat Mart Smeets niet meer op televisie is?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen