Kees had bij Televizier-gala moeite om niet te roken

Geplaatst op Thu 18 Oct 2018 om 10:30

Kees van der Spek had bij het Gouden Televizier-Gala best wel wat moeite om niet te roken. Dat vertelt de presentator, die overstapt van SBS naar RTL, in een video op Twitter. Van der Spek probeert in het kader van Stoptober om te stoppen met roken, maar heel makkelijk vindt hij het niet. “We zijn nu een week verder, still going strong, maar ik had het wel even moeilijk van de week bij het Televizier-gala. Daar wordt dus wel behoorlijk gepaft ook“, aldus de voormalig rechterhand van Peter R. de Vries.

De presentator is heel even dicht bij de rokers gaan staan. “Ik ben wel een beetje in de buurt gaan staan bij die rokers buiten om het een beetje te ruiken.

Toch wil Van der Spek blijven volhouden. “Ik merk aan mezelf dat ik me steeds meer vastklamp aan wetenschappelijke feiten. Dat helpt bij mij.”

Ik heb laatst opgezocht dat het roken van één sigaret net zo veel radioactiviteit genereert als tien röntgenfoto’s. Ik heb steeds minder zin.”

De video:

Foto: SBS
16 Reacties op “Kees had bij Televizier-gala moeite om niet te roken”


 1. Shaniquilia vd Put

  Tja, stoer willen doen op het schoolplein door te roken en daar vijftig jaar later nog last van hebben. Ik kan er stiekem wel om lachen.

 2. Bep

  Beginnen is stoer, voor stoppen moet je echt stoer zijn, slapjanussen kunnen dat niet.Je voeten stevig op de grond zetten en geloven in je eigen kracht.Het is heel moeilijk maar daarom ben je ook héél trots op jezelf als het lukt.En het is velen gelukt.

 3. Robbie

  Het is mij 15 jaar geleden ook gelukt. En ik vind mij helemaal niet stoer, ik heb al helemaal geen karakter of ruggengraat. Nee als ik het daar van moet hebben dan was ik nooit gestopt. Ik ben gewoon gestopt. Zonder pillen, zonder pleisters. Ik was en ik ben ervan overtuigd dat het echt heel schadelijk is voor mezelf. Maar ook voor anderen als ik het uitblaas. Ik wilde van mijn verslaving af. En er zijn nog velen verslaafd, ze zullen het niet erkennen, maar het is wel zo. Verslaving is een naar ding, daar moet je echt van af.

 4. Ray

  Niet beginnen is het allerstoerst.
  Als je tegenwoordig als jongere op een feestje niet gezellig meepaft, -zuipt en -gebruikt, hoor je er niet bij. Dom meedoen met de kudde, dat is de norm. Echte stoerheid is daar niet aan toegeven.

 5. Sven L.

  Sinds wanneer mag er gerookt worden in openbare gelegenheden? Of doelt hij op een rokersruimte?

 6. Sven L.

  In mei van Amsterdam naar Tenerife gevlogen: 4,5 uur niet kunnen roken.. was echt een hel. Eigenlijk nog iets langer omdat je nog op je bagage moet wachten.
  In september maar naar Alicante gegaan omdat je dan maar 2,5 uur onderweg bent. Nog steeds erg lang hoor, zo zonder sigaret.

  Ik ben me nu al mentaal aan het voorbereiden omdat we in januari ff ‘n weekje naar Maspalomas gaan. dat wordt weer ruim 4,5 uur niet roken.

  Ja mensen, het leven is echt zwaar voor de rokers. #cynism

 7. Kareltje

  Het leven is ook heel zwaar voor je als je elke 3 a 4 maanden op vakantie gaat het sven..

 8. Hippe Kip.

  @Robbie
  Thu 18 Oct 2018 om 11:23

  Het lijkt wel of IK het hier neer gezet heb, ik ben het zo met je eens, en het klopt helemaal.
  Ik ben meer dan 11 jaar geleden gestopt met roken, en ik deed het voor mijn kleinkinderen.
  Gewoon gestopt van de ene dag op de andere, zonder flauwe kul.

 9. Dom stuk hoender

  @Hippe Kip

  Blabla. Als jij het kan moet iedereen het kunnen zeker. De meeste mensen die na hun 30ste zijn begonnen met roken kunnen van de ene op de andere dag stoppen, maar het is wel even wat anders dan wanneer je op je 15e begon.

 10. west 1

  straks rookt niemand meer pakje sigaretten wordt 10 euro en er mag nergens meer gerookt wiorden ook niet meer buiten in je tuin, balkon, of op straat

 11. Sjoukefia Oosthavenkercken

  Stoptober

 12. Sven L.

  @ Kareltje; ik heb een drukke baan waardoor ik af en toe eruit moet om bij te tanken. Maar dat gaat het niet om. Ik was cynisch omdat het toch wel mogelijk moet zijn om een paar uur niet te roken. Blijkbaar voor Kees een hele opgave.

 13. Erwin

  Dat gaat niks worden met Kees. Geef het een paar weken en hij rookt weer, dat geldt ook voor Jan Slagter. Geeft niet, lekker blijven roken.

  Van de ene op de andere dag stoppen is ook helemaal niet verstandig; slaaproblemen, gewichtstoename van soms wel 30 kilo, depressieve en andere (door het roken onderdrukte) gevoelens enz..kan allemaal. Maar dat vertellen ze je niet tijdens Stoptober.

  Nou succes nog, Kees!

 14. Japie

  Niet kunnen stoppen met roken is een gebrek aan zelfdiscipline!

 15. Mark

  En op 1 november weer beginnen zeker? Bam, weer een maand in de publiciteit en nog voor betaald ook waarschijnlijk.

 16. shrink

  Vrijwel alle BN’ers roken toch? Net als het hele koningshuis…

TelevisienieuwsMail Mediacourant

Heeft u een nieuwstip, een vraag aan de redactie, een vraag over adverteren, een verzoek tot samenwerking of wenst u andere informatie? Neem dan graag contact op.