Homofobe capuchonjochies discrimineren Rutger Vink

Geplaatst op Tue 09 Oct 2018 om 15:30

YouTube-videomaker Rutger Vink, beter bekend als Furtjuh, is op straat in Den Haag gediscrimineerd door twee capuchonjochies tijdens opnames van het programma Bekend & Vermomd. Dat is te zien op YouTube. Presentator Jeroen Holtrop vraagt in de show mensen op straat naar hun mening over een BN’er, die daar vermomd bij aanwezig is. Voorafgaand aan de opnames was Vink best nerveus. “Het komt vooral omdat ik op de middelbare school best wel gepest ben.”

Toch wilde hij de uitdaging aangaan. “Ik zei hier ja tegen, maar vervolgens ging ik erover nadenken en toen kreeg ik die gevoelens weer een beetje. Ik ben vroeger op straat nageroepen, achterna gezeten. Sindsdien heb ik dat niet meer meegemaakt. Ik ben nu wel bang om die gevoelens weer te krijgen als mensen echt rotdingen zeggen. Het gebeurt op internet ook, maar dan voelt het wat afstandelijker. Straks zie ik die mensen en dan moet ik wat gaan zeggen.”

Waarom zouden mensen hem dan niet mogen? “Als mensen me haten dan zal het wel zijn vanwege mijn geaardheid. Dat is makkelijk, denk ik. Als mensen iets negatiefs zeggen, dan zal het wel daar over gaan, denk ik.”

Die voorspelling kwam al snel uit op straat in Den Haag, toen presentator Holtrop twee capuchonjochies aanhield, één donkere jongen en één jongen met een Marokkaans accent.

Wat vinden jullie van Rutger Vink?“, vroeg Holtrop.

Capuchon één: “Hij is een homo.”

Capuchon twee: “Ik praat niet met zulke mannen. Ha ha. Ik kijk niet naar zulke mannen, bedoel ik.”

Holtrop: “Is dat dan omdat hij homoseksueel is of omdat je gewoon z’n video’s niet leuk vindt?

Capuchon twee: “Nee, omdat hij homo is man.”

Holtrop: “Oké, dus als hij homo is, kijk je per definitie niet z’n video’s?

Capuchon twee: “Ja.

Holtrop: “Dat kan, maar hij kan er natuurlijk niets aan doen dat hij op mannen valt.”

Capuchon twee: “Jawel, veranderen.”

Holtrop: “Hij kan niet veranderen. Hij is zo geboren en zo viert hij de liefde.”

Capuchon twee: “Dat is zijn probleem.”

Confrontatie

Als Rutger Vink vervolgens bij de heren komt staan, rent capuchon één hard weg en neigt ook capuchon twee weg te lopen. Capuchon twee blijft echter toch staan. “Ja, ik blijf er nog steeds bij hoor.”

Holtrop: “Durf je nu wel naar hem te kijken?

Capuchon twee: “Ja, nee. Nee, ik durf niet naar hem te kijken.”

Holtrop: “Kijk even.”

Capuchon twee: “Nee, ik hoef niet te kijken.”

Rutger Vink: “Hij durft me gewoon niet aan te kijken.”

Holtrop: “Dat is ook een mens. Je zei ook als tip voor Rutger: ‘Hij moet maar veranderen, hij moet maar geen homo zijn.’”

Capuchon twee: “Veranderen is het beste gewoon, dan niemand haat hem.”

Holtrop: “Hij is gewoon geboren zo, het is een geaardheid.”

Capuchon twee: “Dat is zijn probleem.”

Rutger Vink: “Je hebt recht op vrijheid van meningsuiting, maar ik denk dat jij misschien ook wel eens met discriminatie te maken hebt en dan moet je toch weten dat je op die manier geboren wordt. Dat jij dit zegt, vind ik zo jammer. Je kan gaan lachen, maar je bent gewoon fucking dom. Je bent zó dom.

Capuchon twee: “Wie is dom? Ik ben slim man.”

Rutger Vink: “Je bent zo dom, je weet zelf wat discriminatie is waarschijnlijk. Ik vecht voor gelijke rechten: voor jou, voor mij, voor iedereen.”

Capuchon twee: “Verder vechten…

Na afloop

Rutger Vink kon het na afloop nog steeds niet geloven. “Ik kon het niet geloven toen hij zei dat hij niet naar me wil kijken, omdat ik homoseksueel ben. Niet eens alleen op YouTube, maar me nu aankijken was eigenlijk al te veel gevraagd. Hij wilde gewoon niet naar me kijken. Dan denk ik: gast, waar slaat dit op, waarom discrimineer je zo?”

Ik snap het echt niet, ik word er ook best wel boos van. Ik hoop dat hij misschien vanavond als hij naar bed gaat, toch er beter over nadenkt.”

Media

Het discriminatiefragment heeft al diverse media gehaald, waaronder De Telegraaf en Shownieuws. “Gewoon op straat in Nederland. Rutger staat erbij, probeert nog een gesprek te beginnen, maar het mag niet baten. Zelfs aankijken is teveel gevraagd… 😱😱 #homoinnederland #homophobic #rutgervink“, meldt Shownieuws.

De video:

Foto: YouTube
34 Reacties op “Homofobe capuchonjochies discrimineren Rutger Vink”


 1. Ruud

  Heb niks met de video’s van haartransplantatie Rutger Vink, maar hij slaat natuurlijk wel de spijker op z’n kop: Capuchon 1 & Capuchon 2 zijn allebei een beetje dom.

 2. Zorro

  Je kan hopen wat je wil, hij zal er niet over nadenken en al helemaal niet van mening veranderen. Haal nog wat bootladingen van dat getijden binnen zou ik zeggen, oelewapper…

 3. Zorro

  Geteisem dus

 4. Curryworst

  Wat je er ook van vindt de geïnterviewde jongens geven gewoon hun mening.
  Vaak hoor je politiek correct gewenste antwoorden van ‘de man in de straat’ zo gauw er een camera op hem gericht staat.
  Dat Shownieuws quasie verbolgen is verbaast mij niets. Achter de desk staan allemaal pratende handtasjes.

 5. Stip

  Best verdrietig eigenlijk. Dat er zulke een-celligen rondlopen…die echt zo bekrompen denken.

 6. Veronica

  Brekend: Radio Veronica wordt ‘Veronica’. Het woord ‘radio’ verdwijnt in alle vormen zoals het nu gehanteerd wordt. In de logo’s op social media is dit al zichtbaar, op de radio en de rest van de vormgeving wordt dit stapsgewijs ook doorgevoerd….

 7. thee7

  Maar ondertussen weten de capuchonboys wel wie Rutger Vink is en dat hij homoseksueel is. Ik zou echt geen flauw idee hebben. Misschien hebben ze stiekem toch lopen kijken naar zijn filmpjes? Die donkere jongen rent volgens mij niet alleen fysiek maar vooral ook mentaal weg van de homoseksualiteit.

 8. Nelis

  @ curryworst: dus als ik tegen die gozer zeg dat ik niet van gekleurde mensen hou en hem niet wil aankijken is dat ook prima? Anders gaan we homos gewoon als tweederangs mensen behandelen. Voor homos verboden parken enzo. En zo’n leuke driehoek verplicht op je jas dragen zodat je ze wel kan herkennen natuurlijk. Misschien gewoon allemaal samen zetten in een kamp ergens…
  @ curryworst wat ben jij een onzettend sneue eik0l.

 9. Sven L.

  Ik trek mij (als homo) toch écht niks aan van capuchon jochies haha. Die lui kom ik in mijn dagelijks leven toch niet tegen. Wat zou hun mening mij dan boeien?

  Leven en laten leven, zoals Corry Konings ooit zong.

 10. Ano Nymous

  Die capuchon jeugdigen zijn over het algemeen de grootste losers. Doen niks anders dan rondhangen en nette burgers lastigvallen.
  Totaal niet nuttig voor de maatschappij. Geen aandacht aan dat tuig geven.

 11. Curryworst

  @Nelis,
  Moeilijk hè, begrijpend lezen.
  Waar staat dat ik het prima vind?
  En vrijheid van meningsuiting is grondwettelijk vastgelegd. Dus die jongens doen niets strafbaars. Er zijn alleen weer wat mensjes gekwetst. Maar dat is iedereen tegenwoordig die een andere mening hoort.
  En die Godwin is wel heel snel gemaakt door u. Van verkeerd interpreteren van mijn comment naar con cen tratie ka mp in een paar zinnen. Chapeau.
  Ze zeggen wat ze vinden. Stel dezelfde vragenin de Bible Belt en je krijgt vage antwoorden. Maar oh wee als zoon- of dochterlief bekent op iemand van hetzelfde gesl acht te vallen.
  Margriet van der Linden weet er alles van.

 12. Ano Nymous

  De mensen op de Bible Belt willen zelfs geen Homo Sapiens in hun dorp(en).
  Kan je nagaan hoe bekrompen en dom men daar is.
  Je hoeft het woord Homo maar uit te spreken…

 13. lvs2015

  Ach…al zoveel keren voorbij gekomen dit soort gasten die precies het probleem zijn in Nederland. Als eersten altijd klaar staan, als ze hun zin niet krijgen voor wat dan ook, en dan “Iek wort gedhiskrimineerd /razhistisch” als eersten in de mond nemen. En dan gaat de linkse media zoals Pauw en DWDD met hun Sylvana Simons /Quincy Gario racisten adepten er schande van spreken en pleiten dat dit soort gasten beter begrepen moeten worden alias nog meer geld moeten krijgen als hulp. Altijd maar slachtoffer spelen en verwachten dat er weer een pot geld wordt gegeven om deze racisten van de samenleving in het gareel te krijgen. Nederland mag van mij morgen overeenkomsten sluiten om mensen naar werkkampen te sturen, zoals Lubbers dat ooit pleitte in de jaren 80 ( en toen linkse Nederland weggehoond werd met vergelijkingen die nergens op sloegen) , ergens in Rusland. Weet dat Poetin met plezier dat convenant sluit, zelfs als wij besluiten er voor te betalen, en wedden dat dan voor 90% van dit soort capuchon racisten zij ineens zich wel kunnen aanpassen en zich ineens ‘Nederlander’ voelen terwijl daarvoor zij altijd met Marokko of Turkije of de Antillen lopen te dwepen als afzet tegen Nederland en waar het voor staat?

 14. Ano Nymous

  https://youtu.be/FBRUVFelzOs

 15. Ano Nymous

  Prachtig. ‘Kent u homo sapiens?’
  “Nee”

 16. @Ron

  Die types zijn vreselijk. Die capuchonjochies trouwens ook.
  Maar even serieus, Rutger is aandachtsgil als de t ring en dat stoort me nogal

 17. Simon

  Als dit soort capuchon gasten over respect beginnen haak ik echt af hoewel ik hen gun dat ze ook met respect behandeld worden.

 18. Hagggvvv

  Leuk man

  En gewoon nog meer van dit figuren binnen laten
  Want ja we willen toch niet als racistische nazis gezien worden toch ??

 19. Dimpho

  @Curryworst

  Moeilijk hè, begrijpend lezen.
  Waar staat dat ik het prima vind?

  Aldus de loser die homo’s handtasjes noemt. Lekker geloofwaardig om vervolgens te doen alsof je het niet met die twee capuchonsukkeltjes eens bent.

 20. Remco

  Prima toch; die jongens geven hun mening, schelden hem niet uit en belagen hem niet. Ze geven letterlijk aan dat ze hem niet eens beschijten. Waarom dan nog huilen? Omdat ze niet politiek correct zijn?

 21. Wyatt

  Wie?

 22. Momo

  Waarom denkt hij dat die donkere capuchon zelf met discriminatie te maken heeft?

 23. Sylvie HvA

  Als je vader homo is en je moeder is homo, en je moet trouwen met je overbehaarde nichtje… dan is het moeilijk er over te praten.

 24. Pater Hazebroek

  allemaal homo

 25. anoniem

  Capuchonjochies zijn dan ook niet altijd even veilig voor homo’s…

 26. aammehoela

  Dat is toch geen verrassing, gewoon een bevestiging van iets wat wij allemaal al weten. Noord-afrikanen moeten niets hebben van homo’s.

 27. Nelis

  @curryworst: ik kan zeer goed lezen, dank u. Misschien even nadenken voordat je iets intikt, kan nogal kwetsend overkomen.
  Overigens adviseer ik u die curryworst in je ster te steken, met je pratende handtasjes.

 28. Sukk0l

  Ondertussen explodeert grindr van dit soort capuchonjongens…

 29. anoniem

  Kan me nog een prominente Nederlander herinneren die buitenlandse jochies maar niets vond, omdat ze zo preuts waren.. :-S

 30. critikast

  Rutger Vink…..vraag eens een echte BN-er als gast en niet vierde keus -vloggers.

 31. Whitedog

  Jullie moeten niet reageren op types als curryworst. Die zeggen alles on negatieve aandacht te genereren. Is gewoon een weggooier.

 32. Vincent

  En dan weglopen met je handtasje…Whoaaaaaa!

 33. mart

  Dat pamperen van groepen die onze westerse waarden fundamenteel afwijzen heeft grote gevolgen. Dank aan alle theedrinkers. Homo’s weer de kast in. Joodse scholen zwaar bewaken. Dit gaat echt de verkeerde kant op.

 34. MM

  Is in hun cultuur geworteld. Lopen 300 jaar achter

TelevisienieuwsMail Mediacourant

Heeft u een nieuwstip, een vraag aan de redactie, een vraag over adverteren, een verzoek tot samenwerking of wenst u andere informatie? Neem dan graag contact op.