Gemengde reacties op winst Beau Five Days Inside

De winst van Beau Five Days Inside op het Gouden Televizier-Ring Gala levert gemengde reacties op. De algemene teneur is dat het Beau van Erven Dorens van harte gegund wordt, maar dat De Luizenmoeder een terechtere winnaar zou zijn geweest. Dat geluid klonk na afloop van het gala ook in de talkshow van Jeroen Pauw. “Ik vond het wel echt een verrassing, want ik dacht echt dat De Luizenmoeder met kop en schouders zou winnen“, zei Peter Koelewijn bijvoorbeeld.

Koelewijn heeft met veel plezier gekeken naar De Luizenmoeder. “Ik vond het hartstikke leuk. Maar ik gun het Beau van harte, want hij heeft het toch wel verdiend.”

Jan Vlug zei aan tafel: “Ik vond De Luizenmoeder echt fantastisch. Mijn kinderen riepen dan al: ‘Jongens, De Luizenmoeder!’ Daardoor heb ik wel met een schuin oog naar het Televizier-gala gekeken.

En André Kuipers: “De andere twee programma’s ken ik niet, maar ik vond De Luizenmoeder hilarisch. Dat was zo herkenbaar. Als ik mijn eigen kinderen naar school breng, zie je het gewoon gebeuren.

Wierd Duk: “Ja, ik ken die programma’s ook niet, maar ik gun het Beau geloof ik heel erg, want het schijnt dat alles wat hij voorheen deed mislukte, dus dan mag je ook wel eens wat winnen denk ik.

Marieke Stellinga: “Ik kijk wel televisie, maar ik had niet door dat deze programma’s voor een Ring klaar stonden. Naar De Luizenmoeder keek ik samen met mijn kinderen en er zijn weinig programma’s waarmee je dat nog doet tegenwoordig.

Vervolgens was er een jiveschakeling met Van Erven Dorens. Ook hij dacht dat De Luizenmoeder zou winnen. “Ik dacht het ook. Ik stond echt perplex. Ik kom er openlijk voor uit dat ik een carrière achter de rug heb met ongelooflijk veel ups en downs, dus dan is het fantastisch om dit mee te maken. Die Ring had ik echt niet verwacht.

Shownieuws en Boulevard

In Shownieuws is ook met verbazing gereageerd. “Verbazingwekkend. Heel terecht en heel gegund, maar ik had al mijn geld gezet op De Luizenmoeder. Iedereen had het over De Luizenmoeder”, zei Bart Ettekoven.

Koos van Plateringen: “Ik denk heel Nederland, maar als het iemand gegund is, dan is het Beau van Erven Dorens.

De showrubriek schakelde kort met onder meer Ilse Warringa, die de Ring misliep. “Ik vind het wel echt jammer, ja”, zei ze.

Van Erven Dorens’ collega’s bij RTL Boulevard zijn wel onverdeeld enthousiast. “WOW WOW WOW WOW!!!!! De RING voor Beau!!! Wat geweldig, wat super!!!! Dit is hem meer dan wie ook gegund!“, twitterde Peter R. de Vries.

Boulevards tv-recensent Ron Vergouwen: “En dit jaar gaat de (relatieve) outsider er weer eens met de ring vandoor! Ik had het niet voorspeld, maar vind het wel heel erg leuk: Beau Five Days Inside!

Peter van der Vorst: “Yes! Beau van Erven Dorens wint heel terecht de Gouden Televizier-Ring én Zilveren Televizier-Ster. Trots op een van mijn leukste collega’s.

Showdeskundige Eric de Munck: “De winst van Five Days Inside van Beau van Erven Dorens trekt het niveau van het hele Gala wel in één klap lekker omhoog. Fijn! En terecht. Nu RTL Late Night nog even aan Beau geven en alles is perfect.

Collega Aran Bade: “Beau heeft de dubbel! Dankzij eerlijke tv over locaties waar mensen keihard werken, die we vaak niet zien. Beau opende met zijn programma die deuren. Gefeliciteerd!

Luuk Ikink: “Wat gaaf! Van harte Beau van Erven Dorens!! En het hele team natuurlijk. Wat ontzettend verdiend! Stemmers zijn emotioneel betrokken bij hem en minder bij comedy of survivalprogramma. Beau weet menen met zijn programma’s te binden en dat wordt nu beloond met een prijs!

Foto: BNNVARA

Meer in RTL

Alle artikelen

Wat vindt u?

Alle polls

Bent u blij dat Mart Smeets niet meer op televisie is?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen