Gemengde reacties op winst Beau Five Days Inside

Geplaatst op Fri 12 Oct 2018 om 8:05

De winst van Beau Five Days Inside op het Gouden Televizier-Ring Gala levert gemengde reacties op. De algemene teneur is dat het Beau van Erven Dorens van harte gegund wordt, maar dat De Luizenmoeder een terechtere winnaar zou zijn geweest. Dat geluid klonk na afloop van het gala ook in de talkshow van Jeroen Pauw. “Ik vond het wel echt een verrassing, want ik dacht echt dat De Luizenmoeder met kop en schouders zou winnen“, zei Peter Koelewijn bijvoorbeeld.

Koelewijn heeft met veel plezier gekeken naar De Luizenmoeder. “Ik vond het hartstikke leuk. Maar ik gun het Beau van harte, want hij heeft het toch wel verdiend.”

Jan Vlug zei aan tafel: “Ik vond De Luizenmoeder echt fantastisch. Mijn kinderen riepen dan al: ‘Jongens, De Luizenmoeder!’ Daardoor heb ik wel met een schuin oog naar het Televizier-gala gekeken.

En André Kuipers: “De andere twee programma’s ken ik niet, maar ik vond De Luizenmoeder hilarisch. Dat was zo herkenbaar. Als ik mijn eigen kinderen naar school breng, zie je het gewoon gebeuren.

Wierd Duk: “Ja, ik ken die programma’s ook niet, maar ik gun het Beau geloof ik heel erg, want het schijnt dat alles wat hij voorheen deed mislukte, dus dan mag je ook wel eens wat winnen denk ik.

Marieke Stellinga: “Ik kijk wel televisie, maar ik had niet door dat deze programma’s voor een Ring klaar stonden. Naar De Luizenmoeder keek ik samen met mijn kinderen en er zijn weinig programma’s waarmee je dat nog doet tegenwoordig.

Vervolgens was er een jiveschakeling met Van Erven Dorens. Ook hij dacht dat De Luizenmoeder zou winnen. “Ik dacht het ook. Ik stond echt perplex. Ik kom er openlijk voor uit dat ik een carrière achter de rug heb met ongelooflijk veel ups en downs, dus dan is het fantastisch om dit mee te maken. Die Ring had ik echt niet verwacht.

Shownieuws en Boulevard

In Shownieuws is ook met verbazing gereageerd. “Verbazingwekkend. Heel terecht en heel gegund, maar ik had al mijn geld gezet op De Luizenmoeder. Iedereen had het over De Luizenmoeder”, zei Bart Ettekoven.

Koos van Plateringen: “Ik denk heel Nederland, maar als het iemand gegund is, dan is het Beau van Erven Dorens.

De showrubriek schakelde kort met onder meer Ilse Warringa, die de Ring misliep. “Ik vind het wel echt jammer, ja”, zei ze.

Van Erven Dorens’ collega’s bij RTL Boulevard zijn wel onverdeeld enthousiast. “WOW WOW WOW WOW!!!!! De RING voor Beau!!! Wat geweldig, wat super!!!! Dit is hem meer dan wie ook gegund!“, twitterde Peter R. de Vries.

Boulevards tv-recensent Ron Vergouwen: “En dit jaar gaat de (relatieve) outsider er weer eens met de ring vandoor! Ik had het niet voorspeld, maar vind het wel heel erg leuk: Beau Five Days Inside!

Peter van der Vorst: “Yes! Beau van Erven Dorens wint heel terecht de Gouden Televizier-Ring én Zilveren Televizier-Ster. Trots op een van mijn leukste collega’s.

Showdeskundige Eric de Munck: “De winst van Five Days Inside van Beau van Erven Dorens trekt het niveau van het hele Gala wel in één klap lekker omhoog. Fijn! En terecht. Nu RTL Late Night nog even aan Beau geven en alles is perfect.

Collega Aran Bade: “Beau heeft de dubbel! Dankzij eerlijke tv over locaties waar mensen keihard werken, die we vaak niet zien. Beau opende met zijn programma die deuren. Gefeliciteerd!

Luuk Ikink: “Wat gaaf! Van harte Beau van Erven Dorens!! En het hele team natuurlijk. Wat ontzettend verdiend! Stemmers zijn emotioneel betrokken bij hem en minder bij comedy of survivalprogramma. Beau weet menen met zijn programma’s te binden en dat wordt nu beloond met een prijs!

Foto: BNNVARA
61 Reacties op “Gemengde reacties op winst Beau Five Days Inside”


 1. Rubicon

  Wolter, van wie heb je genoten en wie deed het het best?

 2. Boris

  Inderdaad Luizenmoeder was publiekslieveling. Maar 99,5 % van de kijkers stemt niet. De persoon met de grootste (social) fanbase wint.

 3. Mama

  Wat een stom artikel. De mensen die bij pauw zaten zijn echt geen graadmeter of die wel of niet kijken. Hij heeft met 52 gewonnen en daarmee de terechte winnaar

 4. west

  wat er in Belgie met het voetbal gebeurt, gebeurt ook in tv land !!
  en dat mag allemaal. het is al jaren aan de gang Met de soundmixshow is het eigenlijk al begonnen dat er niet eerlijk gehandeld wordt !!
  Ik heb zelf het programma van BEAU nooit gezien, en ik denk vele kijkers !!
  Het is allemaal nep en de kijker wordt belazerd!!

 5. Norvo

  “WOW WOW WOW WOW!!!!! De RING voor Beau!!! Wat geweldig, wat super!!!! Dit is hem meer dan wie ook gegund!“, twitterde Peter R. de Vries.

  … Peter had ‘t voor de verandering eens niet zien aankomen? Da’s best nieuws!

 6. Boris

  Programma van Beau ken ik niet. Wie wel?

 7. Dennis de Jong

  West, wat je nu zegt is onzin

  als de AVRO/TROS een programma van hun had willen laten winnen, had de Ring niet naar de concurrent gegaan

 8. Dominee Bonk

  Dit galaen die prijs stellen niets maar dan ook niets voor, dat weten we allemaal. Die Beau Ervens is toch ook het toppunt van amateurisme. Laat hem canta’s verkopen dat past toch veel beter bij hem. Sowieso televisie is dood. Dit soort programma’s is voor 70+. Amen, ik ben uw heiland en zal u bekeren.

 9. Weg Ermee

  Geef die west 8:33 weer even zijn pilletje en stop hem terug in z´n dwangbuis!

 10. Joost

  Op twitter waren de reacties overwegend positief

 11. critikast

  Voetbal Inside, De Luizenmoeder en ook dat programma met Corry Konings zijn teveel voor het “gewone” volk en daar moet Hilversum weinig van hebben. Dus wordt de uitdslag gemanipuleerd en komt de flutprijs uiteindelijk terecht bij een “journalistiek verantwoord” programma voor het hogere echelon van het kijkerspubliek. Natuurlijk is er gerommeld met de cijfers. Dat gebeurt bij iedere stemming, dus hier ook. Overigens gun ik het Van Erven Dorens wel. Die jongen heeft zijn hoofd omhoog gehouden en zijn rug recht, ondanks de bakken kritiek, ook van collega’s die nu in die kleffe show hard voor hem zaten te klappen. De hypocrisie ten top. Kluivert kan haar jurkje weer terugbrengen naar de verhuurder. Misselijkmakende vrouw !

 12. Kaktusmoordenaar

  west
  Fri 12 Oct 2018 om 8:33

  West, krijg de pest!

 13. gerdien

  En zo wordt de hoofdprijs een troostprijs: niet het beste programma wordt beloond maar die sympathieke Beau met al zijn mislukkingen van de afgelopen jaren wordt het gegund. Ai. Pijnlijk.

 14. Meaus

  Boris, vlgs mij sla jij de spijker op zijn kop.

 15. Sirob

  Beau Five Days Inside is de verdiende winnaar geworden.
  Prachtig kwalitatief hoogstaand programma.
  Misschien onverwacht, omdat de hype van De Luizenmoeder 2 miljoen meer kijkers trok en Expeditie Robinson nu gelijktijdig op tv was…, maar zeeer terecht.

  Eerst maar eens kijken wat de 2de serie van de Luizenmoeder gaat doen op Ned3.
  Het griezelige BZV heeft nog 2 miljoen meer wansmaak kijkers, dus eigenlijk zegt die kijkdichtheid niet zo veel.

 16. Ray

  Beau Five Days Inside, nominatie voor Humberto Tan, paar jaar geleden volkomen idiote winnaar VI… RTL heeft kennelijk een trucje voor deze verkiezing.

 17. TopShow

  @critikast,

  Onzin…. Voetbal Inside heeft die prijs WEL gewonnen!!!!!!
  Ook onverwacht, maar zeer verdiend.
  En dat dankzij de al jaren vaste schare kijkers!
  Eén van de weinige programma´s met echte kijkers!

  De enige die het toen leuk vond was Mies Bouwman en Wilfred Genee live gelijktijdig in hun eigen uitzending op RTL7, haha.

 18. anymouse

  @Boris, blijkbaar genoeg mensen die het programma van Beau WEL kennen, gezien de aantal stemmen & terechte winst.

 19. Klaasje

  Terechte winnaar!

 20. B klein

  Pas op voor betaalt reageren hierboven.
  Allereerst is gefeliciteerd worden door petertje het meest walgelijke wat je kan overkomen. Als er iemand wansmaak heeft…..!
  Beau je bent alsnog “de verliezer” van 2018. Hoezeer ik je het ook gun maar de luizenmoeder is de echte winnaar. Dit gaat je gruwelijk opbreken beau. Als je slim bent geef je de ring aan de luizenmoeder. De terechte winnaar!! Hier is inderdaad “gerommeld”. Niemand gaat hier nog serieus naar kijken. En humberto tan genomineerd!! Dan weet je dat het meer de prijs voor de meest zielige kandidaat waar de meeste mensen medelijden mee hebben.
  Ik heb meegedaan aan een poll via een grote krant. Uitslag robinson 12%, beau 19% en de luizenmoeder 69%! Need you say more.

 21. B klein

  Kortom een grote schande!!!

 22. Piet

  Rubicon ik denk dat Wollter niet gekeken hoeft. Hij hoeft dat ook niet te doen want het is altijd hetzelfde gezeur wat hij vertelt.

 23. Wollter

  Genoten van Beau
  Ali B was nep
  Luizenmoeder het best

 24. bootje

  Volkomen terecht dat Beau deze prijs gewonnen heeft, kwaliteit wordt eindelijk eens beloond.

 25. MamaMarjon

  Terechte winnaar, geweldig integer programma. Als je het niet hebt gezien zeker gaan kijken nog.

 26. Tjeerd

  MammaMarjon.sorry hoor maar ik kan niet gaan kijken naar iemand die bij voorbaat zijn tranen al klaar heeft.
  Gisteren ook weer toen zijn kinderen in beeld kwamen, en hoppa weer die zgn.tranen.

 27. west

  @ Dennis@ anymouse jullie weten maar half wat er allemaal ingezet wordt om een bepaald programma te doen winnen !! Hele scholen worden ingezet om op een bepaald programma te stemmen !en zeg dat dat niet waar is, of onzin is, het is geen onzin!!

 28. Peter

  @Sirob.
  Vanwaar jouw redenering dat alle kijkers van BZV wansmaak kijkers zijn
  Jij zou goed in politiek Den Haag passen, iemand jouw mening opdringen, en dan zeggen zoals ik het zeg is het en niet anders.

 29. west

  @ criticast u bent èèn van de weinige insiders die het goed ziet!!

 30. Dennis de Jong

  Peter, dat is toch gewoon zo,

  welke persoon kijkt er nu naar een programma waarin een vent een n..kertje zoekt

 31. Dennis de Jong

  nu spreek je jezelf toch echt tegen

  jij beweert dat hele scholen worden ingezet om een programma te laten winnen, nou dat hebben we gezien, Basisschool-seriie de Luizenmoeder heeft toch echt niet gewonnen dit jaar (al had ik het ze wel gegund)

 32. west

  NEE U BEGRIJPT ME VERKEERD ZE KRIJGEN WEL EEN OPDRACHT OM OP EEN BEPAALD PROGRAMMA TE STEMMEN

 33. Peter

  @Dennis de Jong, en dat zegt iemand die bijna de tv inkruipt als bij Expeditie Robinson twee homo’s in beeld komen.

 34. Annie

  Deze uitslag is niet wat het grote publiek wil maar ik gun het Beau wel.Beau is niet hypocriet en durft zijn mening te geven, dat waardeer ik in hem.Een verademing in die “plastic” wereld.

 35. By the way

  52% van de stemmers heeft Beau gekozen als winnaar. Dat lijkt het me een terechte zege. Waarom zou je dat ter discussie stellen.

  Veel van de prijzen gingen naar RTL-presentatoren en programma’s. Dat zal wel fout vallen bij NPO.

 36. Joost

  Ik had ook gedacht dat de luizenmoeder ging winnen. Tot dat ik promotiefilmpje zag, waar de kinderen de andere kandidaten afkraakte en de speech van ‘ Juf Ank’ waar ze een miljoen keer de luizenmoeder noemde. Mijn inziens was de gunfactor totaal verdwenen, waarbij Beau die wel had met zijn ingetogen speech dat deed.

 37. Peter

  @By the way, zou het ook kunnen dat RTL kijkers het wel belangrijk vinden om te stemmen, en dat de NPO kijker denkt van: het zal wel.

 38. Hillie uit Klazienaveen

  Terecht of onterecht. Het doet er niet toe. Dit is een publieksprijs. Het zegt helemaal, maar dan ook echt helemaal niets over het produkt. Het stemvee is zeer subjectief en al helemaal geen afspiegeling van de maatschappij. De grote bombarie-show dat er omheen gebouwd wordt is een relikwie van de beginjaren van de tv. Niet meer van deze tijd.

 39. Dennis de Jong

  Peter, spreek voor jezelf

 40. weethetbeter

  Ik had gehoopt dat de luizenmoeder zou winnen ,of het eerlijk gaat ik weet het niet ?

 41. Ron

  De underdog heeft hier gewonnen, maar terecht hoor. Bij de 3 genomineerde zat er geen 1 die ik het niet gunde dus het is prachtig zo. En eens in de zoveel jaar komt dit voor dat de underdog wint, ook toen bij Voetbal International. Volgend jaar weer een kans voor ER en De Luizenmoeder.

 42. max

  Het interesseert me dan ook geen ene reet wie er wint…..Lekker belangrijk zo’n BN inteelt feest waar dan de grootse inteelt, wendy, linda, chantal…, ontbreekt. Geeft maar weer eens aan dat het 1 grote kliek is en dat….RTL hoge telefoonkosten heeft gehad gisteravond. Net zoals dat bij twitter programma’s betaald hypen, hebben ze diezelfde kliek gisteravond ook lekker laten stemmen tegen een bepaalde vergoeding.
  Het is en blijft natuurlijk een aanfluiting…….!
  En wat gingen de BNérs heerlijk uit hun dak tijdens het laatste optreden la cintura…….MIJN GOD wat een duf ingeslapen en verwend zooitje daar…..

 43. Rob

  Jes piépel, Bow ven Urven Dóóruns wins de Tellefesierring wit his progrem Bow, vaif dees insait! Ammurrika furst, Nedderlends sekkent!

 44. Zomaar

  Als je in bed gaat liggen janken om wat je die dag hebt meegemaakt, met een camera op je gericht ben je zwaar fake, en bootje is fake maar de kijkers smullen ervan.

 45. Wanny

  @ Joost

  Ik gunde het Beau op voorhand wel, maar wat ie niet nodig heeft is Wilfred Genee afzeiken. Daarmee was de gunfactor voor Beau ook alweer snel verdwenen.

 46. Nashua

  Als Beau gewonnen heeft is de prijs het resultaat van manipulatie. Die man heeft een publiek dat zeer klein is. Goed , weet ik dat ook weer. Ook dit is weer fake.

 47. Neon

  Hier klopt niets van. Ken het programma niet eens. En Beau integer? Hallo.

 48. Puppy

  Het is nog erger in de tv wereld dan ik al dacht. Wat is het tijd dat die hele boel totaal opgeruimd wordt. Inteelt en oplichting.

 49. grotesk

  Dit is grotesk. Volslagen onwaar allemaal. En de Telegraaf gaat vol in deze oplichting mee. Geeft mij wel te denken over die krant, eerlijk gezegd. Om te kotsen.

 50. Klaasje

  Vond t wel n beetje sneu voor Ron Boshart. De eeuwige tweede.

 51. Mark

  Gewoon elk jaar op het tv-gala een prijs geven aan het best scorende programma van het jaar (minus sport). Oftewel: de grootste verrassing. Dan had De Luizenmoeder ‘m dit jaar gekregen. En in het verleden Peter R. de Vries (met Joran), Honeymoon Quiz, Love Letters, Big Brother, Idols, Boer Zoekt Vrouw, Heel Holland Bakt. TV-gala is al jaren de gunfactor: daarom won Wendy van Dijk ‘m ook destijds (toen ze nog de gunfactor had), en VI, en Lubach, en zat Streetlab bij de genomineerden.

 52. mo

  alles is nep, chantal gewonnen wat heeft ze gepresteerd dit jaar,en Beau gewonnen terwijl luizen moeder bijna 5 miljoen kijkers had, wie controleerd die zogenaamde publiekstemmen achter de schermen? Ik geloof er niks van.

 53. pen

  Wie of wat zitten er achter ”de Televizierring”. Dan weet je meteen waarom ze de boek compleet oplichten, en dat recht in ons smoel. Iedereen weet dat dit niet klopt.

 54. pen

  boel

 55. mare

  Naait ”Beau” een vd tv bonzen of zo ?

 56. Ronnie

  De Luizenmoeder was het best bekeken programma, maar Beau heeft de kijker echt weten te raken met pure televisie. Na The Amsterdam Project was Beau Five Days Inside een kijkje in werelden waar we normaal niets van zien.. En hij was hier de aangewezen persoon voor, omdat hij echt betrokken was bij deze mensen.

  De Luizenmoeder is zwaar overschat wat mij betreft, je MOEST het leuk vinden, anders hoorde je er blijkbaar niet bij. Dus terechte winnaar! Nu nog Twan Huys vervangen bij RTL Late Night en mensen zullen weer gaan kijken.

 57. Graag of heel graag

  Al die mensen die niet hebben gestemd zijn de oorzaak…

 58. toxilogic

  Tja op gedoodverfde favorieten wordt minder gestemd, maar aan die 52% voor Beau hangt een luchtje, een degelijk onderzoek in die stemcomputer kon wel eens uitsluitsel kunnen geven.

 59. scott_0

  En daarom kijk ik nooit TV.

 60. de ring is doorgestoken kaart

  Ongelooflijk dat Beau een prijs wint. Doorgestoken kaart.

  Hoe kan deze man de prijs krijgen terwijkl de kwaliteiten echt zwaar onvoldoende zijn.

 61. Elizabeth

  Terechte winnaar.! De luizenmoeder wist 100 % dat ze zouden winnen..Misselijk om in het filmpje zo af te geven op Beau…Koekje van eigen deeg..

TelevisienieuwsMail Mediacourant

Heeft u een nieuwstip, een vraag aan de redactie, een vraag over adverteren, een verzoek tot samenwerking of wenst u andere informatie? Neem dan graag contact op.