Diederik Jekel blufte zich De Wereld Draait Door in

Geplaatst op Mon 22 Oct 2018 om 14:45

Diederik Jekel heeft zijn tv-carrière volledig aan zichzelf te danken. Hij blufte zich in 2010 De Wereld Draait Door in. Dat vertelt de wetenschapper in Het Parool. Jekel was altijd al gefascineerd door de tv-wereld. “Ik zag dat mensen als Jos Brink, Ron Brandsteder en later Carlo en Irene voor miljoenen mensen een wereld konden scheppen die ze onder controle hadden, die gezellig was, met een showballet… dat heeft me altijd mateloos gefascineerd“, vertelt hij in de krant.

Tijdens zijn afstuderen liep hij stage bij het programma Weet Wat Je Koopt, waar hij een DWDD-redacteur leerde kennen. “Jaren na die stage heb ik die redacteur geappt dat ik wel iets zou kunnen komen vertellen over de Nobelprijs, die die dag werd uitgereikt.”

Een half uur later werd hij gebeld door de redactie van DWDD. “Ik had alleen geen verhaal klaar. Ik heb een beetje gebluft en tegen de redactrice gezegd dat ik later moest terugbellen omdat ik te emotioneel was van het nieuws.

Dan lachend: “Voor een tv-maker is dat fascinerend, dacht ik – dat er kennelijk een dude in Enschede emotioneel wordt van de Nobelprijs. Dat is hoe dan ook toptelevisie! Nadat ik haar had teruggebeld, ben ik alvast in de trein naar Amsterdam gaan zitten. Tussen Apeldoorn en Amersfoort hoorde ik dat ik naar de uitzending mocht komen. Daarna ben ik al snel fulltime als wetenschapsjournalist gaan werken.

Jekel is nooit gepromoveerd. “Ik kwam er snel achter dat ik een gemiddelde, degelijke onderzoeker zou zijn. Een 7, misschien een 8. Ik ben geen Einstein.”

Vanaf dinsdag 30 oktober is Jekel te zien in een programma met Patty Brard: VetGelukkig?! op NPO 3.

Het Parool-interview met Diederik Jekel kunt u lezen via Blendle.

Foto: NTR, Wim Kluvers
10 Reacties op “Diederik Jekel blufte zich De Wereld Draait Door in”


 1. Buurman

  “Dude”?

 2. Rick

  Waar blijft het dagelijkse Twan-bash artikel?

 3. Pluk vd Petteflet

  Patsy.
  Nog meer vette bluff.
  Trouwens, wat is dat met die ogen?
  Nou ja, Jekel, Well done, DWDD is er wel van opgeknapt
  Zo zie je maar!

 4. Curryworst

  Toch raar dat hij en Patty B. samen een programma maken met de boodschap dat je je goed kan en mag voelen als je dik bent.
  Maar in DWDD wel verkondigen dat ze zelf vele kilo’s zijn kwijtgeraakt en zich daar heel goed bij voelen.
  Lijkt me tegenstrijdig aan de boodschap van je eigen programma.

 5. anonymous

  Hij kan ook leuk vertellen.

 6. HanzWorsd

  Dat is toch die gozer die alles uit legt alsof het zwakzinnigen betreft?

 7. Hjn

  In dwdd komen is niet moeilijk hoor

  Gewoon mathijs zen reet likken en je zit goed

  Zo mogen we ook genieten vandat vreselijke talentloze onderkruip sel geboemd marc marie
  Die mooi ff €8000 krijgt voor 4 uur per maand aan tafel zitten en continu JA in wijv en stem roepen

  Leuk joh
  Wat een meerwaarde
  Niemand anders kan dit
  Dit is nodig

  Walgelijk

 8. Simon

  Goed gedaan! Ik denk dat de meesten zo bij de omroep komen. Zo’n Erik Scherder vindt het ook vooral heerlijk om verhalen te vertellen.

 9. Jerown

  Fascinerend dat zo’n wetenschapper ook een naam heeft die bij dst beroep past

 10. Remco Terhorst

  Ik vind ‘um echt een koning. Gewoon omdat hij het slim aanpakt en inderdaad bluft. ^_^

TelevisienieuwsMail Mediacourant

Heeft u een nieuwstip, een vraag aan de redactie, een vraag over adverteren, een verzoek tot samenwerking of wenst u andere informatie? Neem dan graag contact op.