Diederik Jekel blufte zich De Wereld Draait Door in

Diederik Jekel heeft zijn tv-carrière volledig aan zichzelf te danken. Hij blufte zich in 2010 De Wereld Draait Door in. Dat vertelt de wetenschapper in Het Parool. Jekel was altijd al gefascineerd door de tv-wereld. “Ik zag dat mensen als Jos Brink, Ron Brandsteder en later Carlo en Irene voor miljoenen mensen een wereld konden scheppen die ze onder controle hadden, die gezellig was, met een showballet… dat heeft me altijd mateloos gefascineerd“, vertelt hij in de krant.

Tijdens zijn afstuderen liep hij stage bij het programma Weet Wat Je Koopt, waar hij een DWDD-redacteur leerde kennen. “Jaren na die stage heb ik die redacteur geappt dat ik wel iets zou kunnen komen vertellen over de Nobelprijs, die die dag werd uitgereikt.”

Een half uur later werd hij gebeld door de redactie van DWDD. “Ik had alleen geen verhaal klaar. Ik heb een beetje gebluft en tegen de redactrice gezegd dat ik later moest terugbellen omdat ik te emotioneel was van het nieuws.

Dan lachend: “Voor een tv-maker is dat fascinerend, dacht ik – dat er kennelijk een dude in Enschede emotioneel wordt van de Nobelprijs. Dat is hoe dan ook toptelevisie! Nadat ik haar had teruggebeld, ben ik alvast in de trein naar Amsterdam gaan zitten. Tussen Apeldoorn en Amersfoort hoorde ik dat ik naar de uitzending mocht komen. Daarna ben ik al snel fulltime als wetenschapsjournalist gaan werken.

Jekel is nooit gepromoveerd. “Ik kwam er snel achter dat ik een gemiddelde, degelijke onderzoeker zou zijn. Een 7, misschien een 8. Ik ben geen Einstein.”

Vanaf dinsdag 30 oktober is Jekel te zien in een programma met Patty Brard: VetGelukkig?! op NPO 3.

Het Parool-interview met Diederik Jekel kunt u lezen via Blendle.

Foto: NTR, Wim Kluvers

Meer in BNN

Alle artikelen

Wat vindt u?

Alle polls

Bent u blij dat Mart Smeets niet meer op televisie is?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen