Ali B gaat pilot opnemen van Mies Bouwman-format

Rapper Ali B, bekend van zijn tv-optredens waarbij hij geëmotioneerd raakt en dan heel vals gaat zingen, gaat een proefaflevering opnemen van een door Mies Bouwman bedacht tv-format. Dat vertelde hij vrijdagavond in De Wereld Draait Door. Ali B zag Bouwman als een van zijn tv-mentoren. “Ik kwam niet dagelijks bij haar over de vloer, maar ik ben wel bij haar thuis geweest en ze probeerde via mij nog haar stempel te drukken op televisie door wat formats in mijn oor te fluisteren.”

Eén van die formats wil Ali B ook echt gaan maken. “Ze zei: ‘Wat ik merk met al die talentenprogramma’s, is dat alleen de talenten en de sterren een podium krijgen, maar de gewone mens die zingt hoor je niet.’ Zingen hoeft niet per se een carrièreding te zijn. In de basis is het ook gewoon een uitlaapklepding.”

Hij vervolgt: “Ze zag er een format in dat ik op straat willekeurig mensen aan zou spreken, vragen over muziek wat bij ze losmaakt, het verhaal erachter en een diepte-interview erover en dat ze dan gaan zingen. Dat hoeft niet zuiver te zijn, maar wel oprecht. Dat vond ik een mooi idee en een mooi format. Daar ga ik denk ik wel een pilot van maken.”

Zuiver zingen is ook niet Ali B’s sterkste punt. Net als Ronnie Flex was hij donderdag niet om aan te horen tijdens het Gouden Televizier-Ring Gala, waar hij Bouwman toezong.

Zoals wel eens eerder is gebeurd: als je iets voelt en je wordt overmand door emoties… Alleen dan is het live op televisie. Ik moest ook nog zingen, wat ik als rapper normaal al niet doe, maar ik deed een dappere poging. Dat is dan niet meer te doen en dan is dat wat het is.”

Foto: BNNVARA

Meer in Overige

Alle artikelen

Wat vindt u?

Alle polls

Bent u blij dat Mart Smeets niet meer op televisie is?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen