Glennis stelt DWDD-kijker gerust: ‘Ik kom altijd terug’

Geplaatst op Sat 13 Oct 2018 om 11:00

Een interview met Glennis Grace is niet compleet zonder de opmerking dat ze ‘Nederland niet in de steek laat’ of ‘altijd weer terug zal komen’. Ze roept het al jaren, alsof de mensen in Amerika, Japan en Engeland in de tussentijd druk vechten om haar imitatie-act van Whitney Houston. Gelukkig doorbrak ze die traditie niet toen ze vrijdagavond te gast was in DWDD. “We zijn je kwijt“, merkte Matthijs van Nieuwkerk op. Grace vervolgens: “Nog niet. Ik kom altijd terug. Sowieso bij jou.

Waar we in Nederland al denken veel talentenjachten te hebben, is dat in de Verenigde Staten ongeveer het testbeeld. Als professioneel zangeres met veel ervaring schopte ze het afgelopen seizoen tot de laatste tien kandidaten van America’s Got Talent, maar ze wist geen plek in de top vijf te behalen.

Inmiddels doet men in ons land alsof Grace in Amerika wordt onthaald als een megatalent. En dat terwijl ze nauwelijks eigen repertoire heeft. Zo stond ze onlangs weer met haar Whitney Houston-imitatie in de AFAS Live. “Ik dacht bij mezelf: ik ga het één keer doen en daarna niet meer, maar Whitney leeft nog zo erg bij het publiek. Overal ter wereld. Ze was een icoon, dus ik ga volgend jaar de Ahoy’ hopelijk vullen met dezelfde Whitney-tribute, op 6 september.”

Is een Whitney Houston-concertserie in Amerika haalbaar voor Grace? “Wat ik wel kan zeggen is dat er veel aanbiedingen komen vanuit Amerika om hiermee te gaan touren of inderdaad Las Vegas te gaan doen. Soms moet je gewoon luisteren naar je publiek toch, dus ja, ik denk het wel. Hopelijk eindigen we dan in Las Vegas ergens.”

Ze gaat er binnenkort over praten. “Ik ga in november terug en dan ga ik iedereen ontmoeten die míj wil ontmoeten, met mij samen wil werken. Ik ben eigenlijk heel nieuwsgierig ook. Er zijn heel veel mensen die iets van me willen, dus ik ga er een week naartoe.”

Wordt het niet tijd dat ze zélf eens een liedje gaat schrijven? “Voor mij is het altijd een droom geweest om mijn eigen materiaal te laten horen, goed materiaal. Ik heb wel de ambitie om mijn eigen ding te doen en zelf ook te schrijven. Ik weet dat het in me zit. Dat wil ik zowel hier als in Amerika gaan doen.

Lees ook: Glennis doet het weer: ‘Ik blijf Nederland trouw’ (6 oktober)

Foto: BNNVARA
33 Reacties op “Glennis stelt DWDD-kijker gerust: ‘Ik kom altijd terug’”


 1. SOLANGE

  Paardenkop Glenda hoeft van mij nooit meer terug te komen…als ze in de Jordaan loopt is ze aan het schreeuwen als een viswijf aso en ordinair zonder cameras…er zijn zat die zo zingen en gillen…..Geef mij maar Romy Monteiro dat is een klassewijf…en beschaafd en betere stem….

 2. Tjappie

  Deze arrogante doos hoeft voor mij nooit meer terug te komen.

 3. Dennis de Jong

  Het is je van hart gegund en hopelijk ga je het maken in de States

 4. Hooftstraat

  Ik hoop dat America Glennis wil houden en nooit meer Nederland mee lastig val. Afgrijselijk vrouwtje van een ongekend arrogantie.. Veel succes in de USA blijf vooral daar optreden Glennis, opgeruimd staat netjes!!! Toch wens ik haar veel succes met alles!

 5. Remi

  Op het moment dat ze aanschoof bij Matthijs ben ik weggezapt,
  vanwege, reeds bij voorbaat, té genant.

  Ik wist wat er ging komen … en jawel hoor … het was weer zover.
  Een Glennis die, weliswaar met moeite, tóch nog wat tijd wil vrijmaken
  voor ons, Nederlandertjes.
  Het bekende riedeltje.
  Dank u MC voor de samenvatting … ik heb dus níks gemist.

  Wat me overigens weer opviel, (off-topic),
  is hoe mooi deze dame is … wow ;)

  Wel vraag ik me af hoe haar onverzorgde, licht-getintje vriendje
  telkens weer de tijd vond om z’n liefje op te zoeken in de USA.
  … Heeft hij zoveel snipperdagen ?

  Wat doet deze steun en toeverlaat van Glennis eigenlijk voor de kost ?

  Tevens maak ik me zorgen om Glennis’ “concert” agenda …
  … Ik zie een grote lege plek, tot 1 december a.s. ;)

  https://www.glennisgrace.nl/shows/

 6. Remco de Vries

  ter ing zeg, wat moeten jullie reageerders voor zielig leventje hebben dat jullie zo tekeer gaan bij elk onderwerp wat er geplaatst wordt, ooit geleerd om met fatsoen te reageren, en al helemaal op een site die over media gaat

  jullie ouders zouden zich omdraaien in hun graf als ze zouden zien wat jullie allemaal voor domme en asosciale reacties plaatsen.

  soms schaam ik me echt ervoor om Nederlander te zijn.

 7. Dennis de Jong

  Remi, ze kan natuurlijk niet op 2 plekken tegelijk zijn.

 8. Flip de Beer

  Glenda was hier, maar waar is M?

 9. Peanut

  Wat gunnen Nederlanders een ander toch weinig succes. Jammer, mediacourant.

 10. Simon stokvis

  Die zit tussen de L en de N…

  Hoezo?

 11. dvd-r

  Ga naar Amerika als het daar zo geweldig is en blijf daar. Om de een of andere reden mag ik haar totaal niet. Ik druk me eufemistisch uit. En mooi? Helemaal niet. Wil niets meer van haar horen. Sorry.

 12. Pim

  Heel erg eens met Remco. Te vaak negatieve insteek op deze s ite omwille van kliks. Opruiing.

 13. Jessie

  @remco de vries, moeilijk he, als mensen hun echte mening geven. Is voor sommigen die in een leuke roze bubbel leven echt even slikken. Wens je veel sterkte in je wanige leuke wereldje, dat alleen in jouw hoofd bestaat. Slaap zacht . Het beste.

 14. Mark2

  Volgens mij is dat een dreigement. Geen geruststelling!

 15. Beer

  @Pim, dit is eerlijk gezegd naar mijn mening gewoon hoe mensen haar zien. Niks: ”negatieve insteek om deze site omwille van kliks” en al helemaal geen ”opruiing”. Dat laatste is echt lachwekkend en verraad uit welke hoek jij komt. Er is helemaal geen opruiing, mensen kunnen hier hun echte mening geven. Voor jou een vreselijke verrassing blijkbaar, dat betekent helaas dat je in een waanwereld leeft. Ga hier eens werk van maken in plaats van hier de beledigde hond uit te hangen en over opruiing te praten. Idioot.

 16. P Pap

  Jammer,ik had gehoopt dat ze nooit meer terug zou komen!!!

 17. Momo

  Wat een arrogant wijf, zeg.

 18. Sander

  Ze is in Nederland nooit succesvol geweest, dus veel succes in Amerika.

 19. aammehoela

  Jaloers publiek hier. Ze kan geweldig goed zingen alhoewel ik wel klaar ben met die uithalen van haar. Hopelijk lukt het voor haar. Mooie vrouw met mooie stem.

 20. Luis

  Ja hoor Ammehoela, het publiek is jaloers en daar komen de negatieve berichten van…zucht.

 21. rob

  He Ammehoela, zou het kunnen dat een heel aantal mensen haar niet zo mooi vinden zingen en ook niet zo prettig om naar te kijken, en haar ook niet een prettig iemand vinden etc ?

 22. T

  Vriendin kan echt wel zingen, maar waar blijven de hits? “Afscheid” is inmiddels ook al bijna 8 jaar geleden.

 23. Sander

  @Ammehoela
  Hoeveel nummers en albums heb jij van haar gekocht? En welk lied von je het beste? En dan geen covers noemen. Ik ben echt benieuwd.

 24. mo

  Glennis je kunt mooi schreeuwen maar echt zingen dat valt wel mee in Amerika hebben ze op elke hoekstraat een betere zangeres

 25. Uit het Vak

  Deze domme reacties zijn van de zelfde mensen die riepen
  ” ZE GAAT NIKS PRESTEREN IN AMERIKA ”
  whahahahaha nou voorlopig heeft ze de finale gehaald , toch een hele prestatie
  maar nee hoor zowel MC als deze haters hier gunnen een ander niks en zitten lekker achter de PC haat te verspreiden
  SUKKELS

 26. Robbie

  Het is haar gegund om in de VS een carrière op te straten. Maar niet als Whitney Houstan, want dat was een junk. Om dat nu als je voorbeeld te zien, dat lijkt mij niet verstandig. Maar dat is haar keus. Junkies hebben ook een keus in het begin als ze nog verslaafd zijn. Zijn ze eenmaal verslaafd dan is er geen weg meer terug en ook geen keuze meer.

 27. Simon stokvis

  De M zit nog steeds tussen de L en N… echt waar

 28. scott_0

  Ik kom altijd terug, is dat een dreigement?

 29. bril

  Mens ga dan en laat ons met rust. Vindt haar helemaal niets.

 30. Rughaar

  Lekker belangrijk ik heb liever dat je oprot.

 31. Japie

  Die schreeuwende centenbak is alleen maar goed voor optredens in de danstenten op een kermis.

 32. Ano Nymous

  Van mij mag ze ook blijven in VS.
  Kan ze lekker daar gaan krijsen.

 33. Joop55

  Helaas wel…

  Laat haar nou maar lekker Trumpland blijven. All of fakeness.

TelevisienieuwsMail Mediacourant

Heeft u een nieuwstip, een vraag aan de redactie, een vraag over adverteren, een verzoek tot samenwerking of wenst u andere informatie? Neem dan graag contact op.