Glennis stelt DWDD-kijker gerust: ‘Ik kom altijd terug’

Een interview met Glennis Grace is niet compleet zonder de opmerking dat ze ‘Nederland niet in de steek laat’ of ‘altijd weer terug zal komen’. Ze roept het al jaren, alsof de mensen in Amerika, Japan en Engeland in de tussentijd druk vechten om haar imitatie-act van Whitney Houston. Gelukkig doorbrak ze die traditie niet toen ze vrijdagavond te gast was in DWDD. “We zijn je kwijt“, merkte Matthijs van Nieuwkerk op. Grace vervolgens: “Nog niet. Ik kom altijd terug. Sowieso bij jou.

Waar we in Nederland al denken veel talentenjachten te hebben, is dat in de Verenigde Staten ongeveer het testbeeld. Als professioneel zangeres met veel ervaring schopte ze het afgelopen seizoen tot de laatste tien kandidaten van America’s Got Talent, maar ze wist geen plek in de top vijf te behalen.

Inmiddels doet men in ons land alsof Grace in Amerika wordt onthaald als een megatalent. En dat terwijl ze nauwelijks eigen repertoire heeft. Zo stond ze onlangs weer met haar Whitney Houston-imitatie in de AFAS Live. “Ik dacht bij mezelf: ik ga het één keer doen en daarna niet meer, maar Whitney leeft nog zo erg bij het publiek. Overal ter wereld. Ze was een icoon, dus ik ga volgend jaar de Ahoy’ hopelijk vullen met dezelfde Whitney-tribute, op 6 september.”

Is een Whitney Houston-concertserie in Amerika haalbaar voor Grace? “Wat ik wel kan zeggen is dat er veel aanbiedingen komen vanuit Amerika om hiermee te gaan touren of inderdaad Las Vegas te gaan doen. Soms moet je gewoon luisteren naar je publiek toch, dus ja, ik denk het wel. Hopelijk eindigen we dan in Las Vegas ergens.”

Ze gaat er binnenkort over praten. “Ik ga in november terug en dan ga ik iedereen ontmoeten die míj wil ontmoeten, met mij samen wil werken. Ik ben eigenlijk heel nieuwsgierig ook. Er zijn heel veel mensen die iets van me willen, dus ik ga er een week naartoe.”

Wordt het niet tijd dat ze zélf eens een liedje gaat schrijven? “Voor mij is het altijd een droom geweest om mijn eigen materiaal te laten horen, goed materiaal. Ik heb wel de ambitie om mijn eigen ding te doen en zelf ook te schrijven. Ik weet dat het in me zit. Dat wil ik zowel hier als in Amerika gaan doen.

Lees ook: Glennis doet het weer: ‘Ik blijf Nederland trouw’ (6 oktober)

Foto: BNNVARA

Meer in BNN

Alle artikelen

Wat vindt u?

Alle polls

Thomas van Groningen is volgens Victor Vlam te dik voor de presentatie van Op1. Eens?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen