Albert Verlinde: ‘We zijn luilekkerland voor migranten’

Geplaatst op Mon 22 Oct 2018 om 16:15

Albert Verlinde vindt dat Nederland soms een luilekkerland is voor migranten. Hij pleit voor strengere regelgeving. Dat heeft hij gezegd in het programma Goedemorgen Nederland van Omroep WNL. De Stage-baas en SBS 6-ster begrijpt wel dat allochtonen massaal proberen om een leven op te bouwen in Nederland. “Nou ja, kijk om je heen. Het is natuurlijk een heel rijk en goed georganiseerd land. Het is een soort luilekkerland voor heel veel mensen“, vertelt hij.

Verlinde woont in een miljoenenpand in de P.C. Hooftstraat aan het Vondelpark, pal naast Connie Breukhoven. “Ik woon midden in Amsterdam aan het Vondelpark en nu wil ik niet zeggen dat daar veel migranten zijn, maar vanochtend liet ik de hond uit en dan zie je echt toeristen met blikjes zitten en wijn drinken.”

Het gebeurde om zes uur ‘s ochtends, aldus Verlinde. “Dan zitten er gewoon toeristen, of wat het ook zijn, buiten wijn te drinken en bier te drinken en weet ik wat te doen. Nou, dat hoef ik in New York niet te proberen, zal ik maar zeggen.

Je mag hier bijna alles, klaagt hij. “Alles mag ook in Nederland, dus volgens mij denken mensen: ja, het is een hartstikke leuk land.”

We zijn economisch welvarend, dus er is hier veel te verdienen, maar het is ook een luilekkerland en het lijkt wel alsof we helemaal geen regels hebben. We hebben een fantastisch land, laten we eerlijk wezen. Ze verstaan ook geen Nederlands, dus ze horen niet hoeveel we mopperen.

Er wonen in Amsterdam ook veel expats. “Ja, natuurlijk merk je dat. Er wordt heel veel Engels gesproken. In een winkel ben je bijna blij als je een keer in het Nederlands begroet wordt, zal ik maar zeggen. Ze denken altijd dat je een buitenlander bent, zelfs bij mij.”

Immigratie heeft ook z’n leuke kanten, zegt Verlinde. “Natuurlijk, zoals Chinatown. We moeten wel open blijven staan voor die leuke invloeden, maar ik ben het absoluut met Wierd Duk eens dat het ook belangrijk is – ook als overheid – om te denken: wanneer wordt het nou oneerlijk? Wanneer wordt het een oneerlijke situatie ten opzichte van wij met z’n allen die belasting betalen en die studies mogelijk maken? Als je hier als student naartoe komt, dan denk je: dat is lekker geregeld, het is goedkoper dan bij ons. Dat kan de bedoeling niet wezen.

Ik hoop oprecht dat het zo georganiseerd is dat het financieel ook echt wel wat kost om hier te studeren, want we betalen met z’n allen belasting en dat doen we voor onze studenten. Dus als je hier komt, vind ik dat je een belangrijke bijdrage moet leveren.”

Foto: WNL
46 Reacties op “Albert Verlinde: ‘We zijn luilekkerland voor migranten’”


 1. Telstar

  Nu loopt Nederland weer vol met mensen uit Iran, gaat het hier opvang voor de rest van de wereld worden?

 2. Remi

  Ik verwacht de komende tijd héél veel nieuw volk uit Venezuela.
  Let maar op ;)

 3. Reneetje van der Gijp

  Nederland moet heel de wereld redden, maar zij vergeet vooral zichzelf te redden.

 4. Curryworst

  De enige migranten die ik welkom heet zijn die donkere mannen die Sinterklaas altijd vergezellen. Kom, hoe heten de ze ook alweer. Ze dragen altijd van die leuke gekleurde pakjes met een veer in hun baret.
  Deze noeste werkers doen keihard hun best om alle kinderen te verblijden met leuke kadootjes. En maar klauteren over de daken om alles door de schoorsteen naar binnen te duwen.
  En als de festiviteiten achter de rug zijn gaan ze weer netjes huiswaarts naar Spanje.

 5. Huib

  Albert Verlinde? Is dat die pisnicht die om 04:30 opstaat om met de pleeborstel door de pot te gaan op Schiphol?
  Oh nee dat is een migrant.

 6. Bart

  @Huib Ik heb nooit gevraagd of die migrant dat hier op Schiphol wil komen doen. Als ik hem was dan had ik met de middelen in zijn thuis land er wat moois van gemaakt. Dat geld voor de rest ook. Ik denk dat ze dan een veel gelukkiger leven hebben. En wij ook.

 7. Nick

  helemaal mee eens

 8. Dolf Meurders

  @Telstar Van mensen uit Iran hebben we waarschijnlijk niets te vrezen; ze ontvluchten de streng-orthodoxe islam.

 9. Dinsdag

  Ik heb het programma gezien en had het over toeristen en buitenlandse studenten die hier gratis studeren.

 10. q8

  t word nu echt zichtbaar voor de”” blank gesluierde “”dat t echt gevaarlijk begint te worden,
  albert zal wel denken,…..straks hang ik op t Leidseplein aan een ladderwagen, in de top.
  ze worden allemaal bang, paul de leeuw idem dito,

 11. Hjn

  16:36

  Wat er zelf bij ze ingestampt is met dwang

  En die komen hier gewoon zo verder leven onder het mom ze wetenniet beter

  Lekker naief sulletje

 12. Sjors van Kempen

  Wist niet dat Kwalbert een PVV’er was.

 13. boer zonder land

  Helemaal mee eens.

 14. chris?

  Verlinde for president. Je moet er niet aan denken.

 15. Hengst

  Probleem is niet migranten maar het soort migranten? Die lui die hier naartoe komen kunnen en willen niks, behalve hun hand ophouden. Dat zit in die cultuur gebakken. Kijk maar eens rond in die landen? Die bewoners grijpen geen kansen, als het ze niet aangereikt wordt doen ze niks!
  Daarom wordt het niks, in welk land ze ook wonen. Al geef je ze het beste lands met de beste grondstoffen, dan nog krijgen ze het voor elkaar om het te verkwanselen.

  Laten we maar ruilen en geef ons Afrika! Wedden dat we over 20 jaar een welvarend continent van hebben gemaakt en dat West-Europa compleet gesloopt is!

 16. Buurman

  O, o, wat vinden we het toch erg, die buitenlandse invloeden. En ondertussen kan de gemiddelde Nederlander geen zin uitspreken zonder een paar kekke Engelse woordjes. Verlinde is geen uitzondering.

 17. Sjaak

  Jammer dat ook Verlinde gewoon op de VVD loopt te stemmen.
  Door Rutte is het zo´n zooitje hier.
  Thierry for president.

 18. Nick

  Is Albert al voor extreemrechts uitgemaakt?

 19. HanzWorsd

  Dat zegt Verlinde de provinciaal. Je kunt Verlinde wel uit de provincie halen, maar de provincie niet uit Verlinde.

  En kent hij de definitie van migranten, of die van immigranten?

 20. HanzWorsd

  Verlinde, geboren in Den Bosch. Need I say more…..?

 21. west

  @ SJAAK inderdaad en Links ook incl. de midden partijen
  noem me èèn politieke partij die voor de mens opkomt en vooral voor de Nederlander

  Ook Terry zal het volk niet dienen, want hij zit er gewoon voor zichzelf,en strijkt een behoorlijk salaris op , als hij de grootse wordt wil ik nog wel eens zien of hij voor zijn
  stemmers opkomt , nee dan draait hij gewoon mee met de meelopers in de politiek
  Hij is erg populair, maar dat zijn nieuwelingen meestal die aardig overkomen als paljas

 22. Pieter

  Ik vond die Verlinden al een vreemde vogel die alleen zijn eigen wereldje kent en denkt dat iedereen in dat wereldje leeft. Helaas Albert, er zijn een heleboel mensen die het een heel stuk minder hebben dan jij, toch moeten ze ook betalen voor al die vluchtelingen die hier op onze kosten leven. Voor de ouderen en de zorg is geen geld meer en AOWers worden al jaren gekort en bestolen. Ik denk niet dat dit deel van de bevolking blij is met nog meer vluchtelingen die hun geld en hun huizen krijgen zonder er ook maar iets voor terug te doen.

 23. Lies

  @HanzWorsd: wat bedoel je daar mee?

 24. Shadow1100

  Nou, als ik ‘s morgens vroeg naar mijn werk fiets ziet Nederland er nog echt Nederlands uit. Geen licht of donker getinte mensen en/of moslims te zien hoor….

 25. felix jansen

  5 december komt ZWARTE piet vind ik vind het een leuke gozert en op 6 dezember verlaat hij nederland prima toch

 26. Jolan

  Verlinde heeft volkomen gelijk. Goed dat hij dat gezegd heeft. Durven veel mensen niet.

 27. Wollter

  Daar hebben weer een of andere Sjors van Kempen die de PVV kaart trekt. Nou niet alleen een PVV’er denkt zo hoor. Er zijn genoeg GL en PvdA kiezers die zo denken alleen die durven er niet voor uit te komen. Zeg iets over ern buitenlander en je krijgt gelijk PVV stempel. ZO verrot is dit land inmiddels.

 28. aammehoela

  Inderdaad, als GL en PvdA op dit gebied wat rechtser zouden denken dan krijgen ze een hoop zetels erbij en de PvdA wint een aantal zetels terug ten koste van de PVV. Je moet er niet aan denken dat Baudet het voor het zeggen heeft. Enkel stemmen op hem vanwege de migratie is te triest. Denk maar aan het klimaat. Wederom een orkaan kracht 5 in de Golf van Mexico. Nooit eerder zoveel orkanen en typhoons gehad in een jaar tijd.

 29. Flapdrol

  Wat mij betreft is iedere migrant welkom. Pak het vliegtuig, huur of koop een huis, verhuur of verkoop jezelf, doe boodschappen. Ow? Kun je dat niet betalen. Blijf je lekker thuis en probeer je de boel te veranderen. Of niet. Niet mijn probleem.

 30. Tom

  Mijn bericht wordt gecensureerd
  MC is een struisvogel met hoofddoek

 31. Annoniemus

  Nederland , de gekke Henkie van de wereld , de hele wereld lacht zich te barsten om dit maffe opvangland.

 32. Kees

  Hij heeft het over toeristen en dan weer over migranten en dan weer over allochtonen. Trouwens, als de welvaart eerlijker verdeeld was op deze aarde dan hoefde men niet naar een andere land te immigreren. Sommige landen worden qua bodemschatten gewoon leeggezogen door westerse landen en ja, hun corrupte regering doet hard aan mee.

 33. Den Draaiert Joost

  In de jaren 50 en 60 vonden wij Nederland met 8 miljoen mensen ‘ te vol’. Mensen werden gemaand te emigreren naar USA, Canada of Australië. Dat waren harde werkers en vervolgens zijn we hier mensen naartoe aan het halen die nooit één poot zullen uitsteken en alleen maar zeuren over onze tradities.

 34. Anja

  Nee hé moeten we nu ook al naar de mening van die roddelnicht luisteren.
  Los eerst je eigen problemen op man en stuur alle toy boys het land uit.

 35. Willy Wonka

  In Amerika is er een president met ballen die doet gewoon de grenzen dicht die durft nog is wat!

 36. Hippe Kip.

  Ben het niet gauw met Verlinde eens, maar nu wel, het loopt de spuigaten uit.

  Arme [klein]kinderen, wat voor toekomst staat ze te wachten??

 37. StefanV

  Een opmerking met een hoog Captain Obvious-gehalte, behalve voor volslagen wereldvreemde links-naïevelingen misschien.

 38. Ben

  Ach kijk, de linkse loserts van Joop hier zijn weer op hun teentjes getrapt!

 39. Henk

  Ook Albert Verlinde doet aan racistische stemmingmakerij.
  Gaap….

 40. Paul Lamote

  Chaotisch verhaal. Sinds wanneer zijn toeristen migranten? Verder gaat het over studenten en expats maar dat zijn nu juist degenen die hier geen geld krijgen en tijdelijk verblijven. De pijn zit bij de migranten die hier permanent verblijven, geen opleiding hebben, niet werken en jaar na hg aar hun hand ophouden maar daar heeft Verlinden het niet over.

 41. Japie

  Vertel eens wat nieuws Albert.

 42. Momo

  @Henk

  Racisme? Over welk ras heeft hij het dan?

 43. Ruud Beijer

  Islam haat homo?s
  Islam hangt homo,s op.
  Islam gooit homo,s van het dak

 44. anoniem

  Nederland is een prettig landje, maar helemaal geen luilekkerland..
  En in het geval van meneer Verlinde, vind ik het verbazend dat hij rijk werd.. :-)

 45. Arminius

  En een asielzoeker kost maar €32.300,- per jaar en statushouders nog veel en veel meer. Op een geven moment is het niet meer te betalen kijk om je heen alles wordt uitgekleed om immigratie maar te kunnen betalen. Zelfs het leger loopt op een been.
  https://www.rijksoverheid.nl/onderwerpen/asielbeleid/vraag-en-antwoord/uitgaven-rijk-provincies-gemeenten-voor-opvang-asielzoekers?fbclid=IwAR3RIht4GMDNgQAbiQ6kkXM9GNaRti7uKnGJKnXwCRGXY5J
  oIc-kmRuoMOc

 46. anoniem

  Tja, vluchtelingen en de verdragen hierover worden vooral bestreden door groeperingen, die als ze zelf aan de macht zouden komen wellicht ook een vluchtelingenstroom op gang zullen brengen?

TelevisienieuwsMail Mediacourant

Heeft u een nieuwstip, een vraag aan de redactie, een vraag over adverteren, een verzoek tot samenwerking of wenst u andere informatie? Neem dan graag contact op.