Jack Spijkerman wil wekelijks terug op de radio

Geplaatst op Mon 22 Oct 2018 om 17:00

Jack Spijkerman zou het hartstikke leuk vinden om terug te keren op de radio, maar dan niet in een dagelijkse frequentie. Dat heeft hij laten weten in een interview met Patrick Kicken voor Radio.nl. Wat Catherine Keyl een beetje heeft met tv – ze wil geen dagelijkse talkshow meer maar wel een wekelijkse – heeft Jack Spijkerman met de radio. “Ik zou wel weer radio willen maken, maar dan één keer per week. Er is een jaar of vijf geleden overigens wel even sprake van geweest“, zegt hij.

Met wie was hij dan in gesprek? “Ik ben in gesprek geweest met BNN, maar toen belandde ik net in het ziekenhuis en ik had geen tijd. BNN belde mij wel eens om te brainstormen met mensen en dat vond ik ook leuk om een inspirerend praatje te houden.”

Wat als hij nu weer gebeld wordt? “Als ze me nu zouden vragen, dan zou ik best een programma willen doen met wensen of gewoon bellen met mensen, van: ‘Wat wil je kwijt?’ Talk radio. Ik zou een kruising maken van alles en nog wat, met veel humor. Maar alleen als het één keer in de week is. Niet elke dag.”

Iedereen wil altijd maar dagelijks, klaagt Spijkerman. Dat was ook al in zijn hoogtijdagen op tv, stelt hij. “Iemand van de VPRO, iemand van de VARA en iemand van de NOS zijn in de tijd van Kopspijkers TV nog bij me geweest om dat dagelijks te gaan doen. Ik zei: ‘Dat gaan we niet doen. Ik werk een week aan het programma en dat moet top zijn.’ Het programma is dan juist zo goed omdat het zo zorgvuldig is. Anders wordt het hapsnap en dat past niet bij mij. Daar word ik niet gelukkig van.”

Arjen Lubach klaagt ook wel eens dat hij absoluut niet dagelijks op tv wil. “Arjen heeft vroeger nog wel geschreven bij Kopspijkers. Ook hij werkt er een hele week aan. Je ziet dan Margriet met haar programma M en die begint elke dag met grapjes, dan denk ik: ja, dat krijg je dan.”

Het interview met Jack Spijkerman kunt u hier bekijken.

Foto: RTL
33 Reacties op “Jack Spijkerman wil wekelijks terug op de radio”


 1. donia

  Hoop dat die geldwolf nooit weer op de radio komt ,ik vond het toen niks en vind hem nog steeds niks

 2. HanzWorsd

  Hell no!

 3. Paul

  Jaa heerlijk… de steen en beenshow. ;-)
  Ik wil jack ook gewoon weer op tv.. eens per week met leuke fimpjes an bizarre lokaties mensen etc… hij is daar gewoon goed in!

 4. Ron

  40UP Radio van Harry de Winter is wel wat voor hem.

 5. Jaja

  Deze open sollicitatie is natuurlijk te genant voor woorden, maar je kan niet ontkennen dat hij een echt radiohoofd heeft.

 6. Kim Jong-un dos tres

  Mag de pie mel van Jeroen Post weg, en die van Joshua wat groter in beeld?

 7. Mink Vaillant

  Welcome back Jack. Zondagniddag tussen 12 en 2 op Radio 2, dat lijkt me het beste.

 8. P.M.

  Daar zitten we dus helemaal niet op te wachten. Ga lekker in het buitenland wonen waar niemand je kent en je geld tellen, Jack cheque !

 9. F.Vandenmeer

  ik heb nog zo’n uitzendbakkie mag hij hebben en dan zendt hij lekker uit, dan hebben wij er geen last van met die pokdalige uilenkop

 10. Theo

  Heeft het publiek eigenlijk ook iets te zeggen? Denk niet dat Nederlanders nog zitten te wachten op J.Spijkerman op de radio. Er is nogal wat gebeurt, de VARA man ging achter het geld aan, en meneer is compleet verkettert. Zijn we echt niet vergeten allemaal. Sommige mensen hebben echt geen enkel kompas hoe ze overkomen.

 11. Joris van Hees

  Nee hoor Spijkerman, blijf jij maar lekker thuis. Krijgen we alleen maar last van. We kennen die truukjes van je nu wel. Wordt alleen maar ellende.

 12. Bram

  Vond hem vroeger erg goed, maar na talpa/tien rel kon ik hem niet meer zien of horen. Hij is zijn geloofwaardigheid helemaal kwijt

 13. Glenn

  Ik droomde vannacht dat een of andere gluipworm met een raar hoofd een programma op de radio zei te willen hebben. Maar het was gelukkig alleen maar een nachtmerrie.

 14. Johan

  En wie zijn kont ga je nu weer kussen, Jack, om dit voor elkaar te krijgen. Want dat is wie je bent. Likken naar boven en keihard trappen naar beneden.

 15. Remi

  Jack op Oerol … gewéldige uitzendingen waren dat.
  Af en toe vloog er eens een straaljagertje over, herinner ik me.
  1985 … ik bleef ervoor thuis !

  Het was nog van vóór de tijd dat Oerol werd gegijzeld
  door dames op leeftijd, met hun vrouwen … mijn tante Wil, bijvoorbeeld.

  https://www.youtube.com/watch?v=jaeeiWuXUoo&t=0s&list=FLDtewoSWRpWeV13na1TTASg&index=3

 16. Ja hoor Remi

  Ja hoor Remi, geweldige uitzendingen. Het is nu 2018, Jack heeft zijn naar goed te grabbel gegooid en moet oprotten. Zeker geen radio. Het is een keer klaar. je bent een vies en heel zielig mannetje met een te groot ego.

 17. Ja hoor Remi

  Naam te grabbel gegooid. typefout

 18. simon stokvis

  Jack moet terug op de radio met de steen en beenshow op frydadag altijd lachen met hem

 19. avg

  Moet er niet aan denken, nu weer ”Jack S. terug bij de radio”. Komen we nooit van die halve mongool af ?

 20. J.P.

  Helemaal geen zin in, die J.Spijkerblabla op de radio. Houdt eens een keer op man. Maar ja, opgeblazen ego, he. Is een beetje een psychopaat hoor.

 21. bril

  Vindt die Spijkerman een verschrikking. Dom, agressief en opgeblazen. En maar schreeuwen. Nu ook weer. Denkt ook nog dat hij leuk is. (nooit geweest)

 22. Lies

  #DWDD: mijn god. Die Belgische dame…. arme mannen…

 23. Bjorn

  Zondag 2130 herhaling Brigitte Kaandorp op rtl4. Paniekvoetbal bij rtl.

 24. J

  @Bjorn: Staat al 2 maanden zo in de schema’s.

 25. critikast

  Spijkerman, je bent heel erg passé! Besef je echt niet dat er niemand op je zit te wachten? Op grond van welke prestatie in het verleden denk je dat je “recht” hebt op een dagelijks radioprogramma. Dankzij een stelletje goedbetaalde tekstschrijvers werd “Spijkers” een succes, zeker niet dakzij jou! Bovendien ben je op een leeftijd gekomen dat zelfs Max je te oud vindt en te passé. Ga rusten jongen, trek je terug in je zwarte gat en laat ons met rust !

 26. Bonus

  @critikast: exact !

 27. anonymous

  Zit zeker te wachten op de plek van Felix Meurders

 28. Astrid

  critikast, alleen Anouk heeft een zwart gat. Er komt een moment dat je moet kunnen vergeven. En Spijkerman heeft er inmiddels recht op. Als je zo lang de haat in je hart draagt, moet je wel een uiterst naar en verbitterd mens zijn geworden.

 29. Schwab

  Liever niet. Doe maar gewoon wat leuke Nederlandse series zoals Brekend Slecht, Beter Bel Saul en Huis van Kaarten.

 30. Annoniemus

  Het moet niet op werk gaan lijken voor Jack Spijkerman , maar wel poen pakken op een makkelijke manier .#salonsocialist

 31. Darius

  Spijkerman was geloofwaardig tot hij zijn principes afschudde en koos voor het grote geld. Er is niets verkeerd aan veel geld verdienen maar wel aan het eerst verketteren van het zg kapitaal om je er dan vervolgens bij aan te sluiten. Hypocriet.

 32. Ad Vies

  Iedereen die hier roeptoetert dat Jack niks kan kan zelf niks

 33. Blauw

  Spijkerman deugt helemaal niet. Nergens in. Ongelooflijk dat hij nu nog door wil met deze open sollicitatie. Een plaat voor je kop hebben is geen talent, meneer S.

TelevisienieuwsMail Mediacourant

Heeft u een nieuwstip, een vraag aan de redactie, een vraag over adverteren, een verzoek tot samenwerking of wenst u andere informatie? Neem dan graag contact op.