78 procent lezers denkt dat Huys van de buis gaat

Twan Huys wordt na dit tv-seizoen alweer vervangen door RTL 4. Zijn slechte kijkcijfers leiden ertoe dat hij na dit seizoen van RTL Late Night alweer op zoek moet naar een nieuwe job. Dat denkt een ruime meerderheid van de Mediacourant-lezers, blijkt uit een poll waarop ruim 1.500 keer gestemd is. Op de stelling ‘Twan Huys is volgend tv-seizoen ook nog te zien op RTL 4’ antwoordt 78 procent ‘Nee, dit blijft bij één seizoen’. De rest denkt dat de presentator ‘een blijvertje’ is.

Het zou zomaar kunnen dat RTL alweer voorzichtig aan het nadenken is over een nieuw programma op de late avond. Vorig jaar rond deze tijd was Humberto Tan nog maar een maand aan zijn nieuwe seizoen bezig, toen RTL het niet meer zag zitten. In het geheim werden in de maand oktober gesprekken opgestart met Huys.

Als RTL op zoek gaat naar een vervanger voor Huys, dan zal dat ongetwijfeld achter zijn rug om gebeuren. De gesprekken met Huys werden immers ook achter Tans rug om gevoerd.

Op de vraag of dat niet een beetje gemeen was, antwoordde oud-RTL-baas Erland Galjaard eerder: “Het zou volstrekt onprofessioneel zijn als je je niet oriënteert. Als je een ultieme effort doet om een programma, redactie, zender en halfelfslot overeind probeert te houden, dan zou het heel naïef zijn om gewoon achterover te leunen en te denken: ik kijk wel aan het eind van het jaar. Dat kon ik me niet veroorloven.

En was Tan er niet boos over? “Dat begreep hij. Dat bedrijf moet toch gewoon blijven lopen? Je kunt toch niet zeggen: ‘Pas nu jij weg bent, gaan we even kijken.’ Alle goede mensen hebben banen, verplichtingen en kunnen niet van het een op andere moment weg. Al die onzin ook dat het eerder had gemoeten… Dan ben je geen tv-maker. Je kunt niet binnen twee maanden even iemand ergens weghalen.

RTL heeft in het verleden onder meer gepraat met Matthijs van Nieuwkerk over een latenightshow. Nu hij aanschouwt wat er met Huys gebeurt, zal hij waarschijnlijk niet meer te porren zijn voor een commercieel avontuur.

Foto: RTL

Meer in RTL

Alle artikelen

Wat vindt u?

Alle polls

Thomas van Groningen is volgens Victor Vlam te dik voor de presentatie van Op1. Eens?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen