3FM-baas vindt blijven hangen op 2,6 procent ‘heel erg’

Sharid Alles, sinds kort de nieuwe baas van NPO 3FM, zou het heel erg vinden als de zender blijft hangen op een marktaandeel van 2,6 procent. Dat laat ze weten aan 3voor12. NPO 3FM is in de meest recente luistermeting afgegleden naar dit historische laagterecord. Ze moet er niet aan denken dat dit de nieuwe werkelijkheid is voor haar zender. “Op dít niveau blijven hangen, nee, dat zou ik wel heel erg vinden. Dat enorme aandeel dat het ooit was, 11,7 ofzo, dat hoeft niet meer.

Ze doelt op de hoge cijfers uit de tijden dat Giel Beelen, Gerard Ekdom en Coen & Sander er nog waren. “Ik weet ook niet of we dat zouden kunnen. Ik denk dat we nu trouw moeten blijven aan onszelf. De koers die we uitzetten, moeten we voorlopig doorzetten.

NPO 3FM kiest nu voor ‘alternatief, maar dan wel in de breedste zin des woords’. “Dus niet alleen gitaarbandjes, want zoveel wordt er niet meer gemaakt in dat opzicht. Ook alternatief op het gebied van hiphop en dance.

Alles denkt dat 3FM ‘een belangrijke functie heeft binnen de muziekindustrie’. “Ook de commerciële radiozenders zeggen dat: we zijn de enige zender die bands kan breken. Daarvoor moeten we wel wat groter zijn dan we nu zijn.”

Ze doelt op bands als Kensington en Chef’Special. “Zonder 3FM waren ze nooit geweest waar ze nu zijn, dat geldt voor een heleboel andere muziek. Met een te laag aandeel ga je die rol niet kunnen vervullen.”

Deze week is de nieuwe programmering van 3FM ingegaan.

Het interview met Sharid Alles kunt u lezen op de 3voor12-site.

Foto: NPO

Meer in NPO

Alle artikelen

Wat vindt u?

Alle polls

Thomas van Groningen is volgens Victor Vlam te dik voor de presentatie van Op1. Eens?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen