3FM-baas vindt blijven hangen op 2,6 procent ‘heel erg’

Geplaatst op Wed 17 Oct 2018 om 14:00

Sharid Alles, sinds kort de nieuwe baas van NPO 3FM, zou het heel erg vinden als de zender blijft hangen op een marktaandeel van 2,6 procent. Dat laat ze weten aan 3voor12. NPO 3FM is in de meest recente luistermeting afgegleden naar dit historische laagterecord. Ze moet er niet aan denken dat dit de nieuwe werkelijkheid is voor haar zender. “Op dít niveau blijven hangen, nee, dat zou ik wel heel erg vinden. Dat enorme aandeel dat het ooit was, 11,7 ofzo, dat hoeft niet meer.

Ze doelt op de hoge cijfers uit de tijden dat Giel Beelen, Gerard Ekdom en Coen & Sander er nog waren. “Ik weet ook niet of we dat zouden kunnen. Ik denk dat we nu trouw moeten blijven aan onszelf. De koers die we uitzetten, moeten we voorlopig doorzetten.

NPO 3FM kiest nu voor ‘alternatief, maar dan wel in de breedste zin des woords’. “Dus niet alleen gitaarbandjes, want zoveel wordt er niet meer gemaakt in dat opzicht. Ook alternatief op het gebied van hiphop en dance.

Alles denkt dat 3FM ‘een belangrijke functie heeft binnen de muziekindustrie’. “Ook de commerciële radiozenders zeggen dat: we zijn de enige zender die bands kan breken. Daarvoor moeten we wel wat groter zijn dan we nu zijn.”

Ze doelt op bands als Kensington en Chef’Special. “Zonder 3FM waren ze nooit geweest waar ze nu zijn, dat geldt voor een heleboel andere muziek. Met een te laag aandeel ga je die rol niet kunnen vervullen.”

Deze week is de nieuwe programmering van 3FM ingegaan.

Het interview met Sharid Alles kunt u lezen op de 3voor12-site.

Foto: NPO
21 Reacties op “3FM-baas vindt blijven hangen op 2,6 procent ‘heel erg’”


 1. Does van de Huppel

  Die luistert zeker nooit? 3FM is de meest vreselijke zender in de ether, en dat wil wat zeggen!

 2. Don

  Ik niet! :-)

 3. Robert

  Opheffen die handel.

 4. Joost

  Dus die meuk van Kensington hebben we aan 3FM te danken? Nou, top hoor.

 5. StefanV

  Een zender met slechts 2,6 procent marktaandeel is geen belangrijke speler in de muziekindustrie. Sowieso zou dat helemaal niet de roeping van 3FM moeten zijn, noch een graadmeter.

  Iedereen verdient een eerlijke kans, maar ik betwijfel of deze FunX-dame de juiste persoon op de juiste plaats is. Het gevaar van een nog grotere overdaad aan urban-muziek (en dito DJ’s) ligt op de loer. Voor urban stadsjongeren is er al een zender (FunX), die ook nog eens méér digitale themakanalen heeft dan alle andere NPO-radiozenders bij elkaar.

  3FM zou gewoon kwaliteit voorop moeten stellen. Dat “alternatieve” is helemaal geen goed idee en zou eigenlijk thuishoren op een speciale zender (dan wel themakanaal) vergelijkbaar met BBC Radio 6 Music.

 6. Matt

  Mooie vrouw!

 7. Remi

  Kensington … per werkdag kwam het DRIE keer voorbij.
  Ik weet niet of het nu nog zo is, gelukkig maar,
  want in februari jongstleden hebben wij ons als bedrijf, 300 medewerkers,
  verlost van Hilversum 3.

 8. Job de echte

  Opheffen, samen met NPO3…. En snel…

 9. Terry

  Waarom moet ik in Godsnaam aan dit circus meebetalen!!? Die paar veertigers die hun jeugd niet kunnen loslaten en naar dit kinderachtige gedoe moeten luisteren kunnen best een andere zender vinden, er zijn er tenslotte honderden, zo niet duizenden. Afschaffen die handel en snel!!

 10. StefanV

  Deze passage uit het VPRO-interview vind ik vrij verontrustend:
  “Als je kijkt wat er de afgelopen jaren in Nederland is gebeurd: de Zwarte Pieten-discussie heeft een beerput aan latent racisme opengetrokken. Je hebt de #MeToo-movement, de opwarming van de aarde: dat zijn hele grote thema’s, daar kun je als 3FM niet meer omheen. Dit is een ontzettend maatschappelijk bewuste en sociale generatie, het is de publieke taak om maatschappelijke kwesties aan de kaak te stellen en discussies te starten.”

  Dit getuigt weer van de typische Randstad-bubbel. Precies daar is de hetze tegen Zwarte Piet op gang gebracht en tot “discussie” gebombardeerd. Kennelijk ziet 3FM voor zichzelf een rol weggelegd om dat kunstmatig aangewakkerde vuurtje brandend te houden…

 11. Ron

  @StefanV 14:40 uur: eens, maar nog steeds wil ze dus hiphop en dance blijven draaien wat veelal urban is, en bij dance EDM want Martin Garrix staat nog steeds op de playlist, en dit weekend zitten ze ook al bij het ADE met hun uitzendingen. Je hebt ook alternatievere dance maar vraag me af of ze zich daar nu op gaan richten dit weekend.
  Ze blijven maar op 2 gedachten hinken en echte keuzes maken ze nog steeds NIET en zo wordt het nooit niet wat.

 12. Terry

  Mensen gaan echt niet voor hun plezier naar een zender luisteren waar de dj hen als een dominee belerend toespreekt om toch vooral te deugen op politiek correcte gebieden. Kijk, op m’n werk doe ik helaas ook mee aan dat afschuwelijke deugen en politiek correct-zijn, ik heb geen andere keus omdat ik geen sociale paria wil worden, maar in m’n vrije tijd kunnen die deugerTs natuurlijk de hik krijgen!

 13. Meneer Kaktus

  Zo, die zou ik graag eens keihard door de caravan jagen. Wat een lekker stuk!

 14. Sjors van Kempen

  Maak haar tafeldame bij DWDD!

 15. isisi

  ‘alternatief’ willen bieden en dan Kensington als voorbeeld geven.
  *zucht*

 16. HanzWorsd

  3FM is done, weescht eerlijk naar jezelf. Kappen nou, opheffen die hap. Mijn kinderen weten niet eens wat een radiozender is. Laat staan dat ze gaan zitten luisteren naar talentloze praters met tussendoor muziek.

 17. Bart

  @Job de echte Beiden worden zeker niet opgeheven. Eerst krijgt NPO3 een andere invulling en daarna waarschijnlijk ook 3FM. Maar weg? Nee dat gaan ze niet. Hoeft ook niet.

 18. Marc

  Grootste fout is dat Michiel Veenstra niet zenderbaas is geworden.

 19. Anouk Mulder

  Er zijn nauwelijks nog gitaarbandjes? Onder welke steen leeft dit vrouwtje?

 20. kiy

  Als zij het over alternatieve dance hebben is het altijd waar zij op vrijdag of zaterdag heengaan: techno, UKbass, disco of D&B. Eigenlijk gewoon mainstream in 020. Hardere stijlen ook heel populair onder jongeren worden categorisch genegeerd. 60000 mensen op Dominator worden genegeerd, maar 30000 op WOO HAH, multicultureel en uit de catalogus van MOJO, wordt wel bediend. Ook tekenend voor haar arrogantie om te doen of ze de topscores uit het verleden niet wil. Kom eerst in de buurt of buig de trend qua cijfers, voordat je daarover iets zegt.

 21. dj

  gewoon 3fm op doeken en dan radio5 op die plak

TelevisienieuwsMail Mediacourant

Heeft u een nieuwstip, een vraag aan de redactie, een vraag over adverteren, een verzoek tot samenwerking of wenst u andere informatie? Neem dan graag contact op.