‘Vrijdagsucces RTL Late Night niet te danken aan Huys’

Geplaatst op Sun 16 Sep 2018 om 9:15

De topscore die Twan Huys vrijdag neerzette met de Voice-special van zijn talkshow RTL Late Night – er keken 1,7 miljoen mensen – is een leuke opsteker voor de presentator, maar het zegt verder niets. Dat stelt tv-journalist Rob Goossens van De Telegraaf. Huys kan na die eenmalige piek in de kijkcijfers van het programma niet achterover gaan leunen, aldus Goossens. “Want hoe gezellig het ook was aan tafel, daar had de presentator zelf een minimale bijdrage in.”

Sterker“, vervolgt Goossens. “Als hij tijdens de uitzending naar de wc was gegaan, was het vermoedelijk niemand opgevallen.

Deze vrijdaguitzending scoorde vooral vanwege zijn urgente karakter, aldus Goosens. “Deze uitzending valt nauwelijks te kopiëren. De Voice-kijker bleef gedwongen bij deze heerlijke televisie hangen om te horen wie er had gewonnen.

De komende week moet Huys het doen zónder uitslag van een grote tv-show. “Aan Huys de taak om te laten zien dat hij het ook op eigen houtje kan.

Het artikel ‘Huiswerk voor Twan na kijkcijferrecord’ kunt u lezen op de Telegraaf-site.

Foto: RTL
31 Reacties op “‘Vrijdagsucces RTL Late Night niet te danken aan Huys’”


 1. Zondag

  De naam: Vervolg De Voice was toepasselijker geweest ipv RTL Twan.

  Twan had niets maar dan ook niets met de uitslag van die bejaarden te maken.

  De kijker laat zich graag bedonderen. Hoe dom kan je zijn Twan om je daar voor te laten gebruiken. .

 2. Jc

  Vond toch dat hij de leiding had en goede vragen stelde. Hij moet ook niet teveel de stempel drukken maar de gasten laten schitteren.

  Wat mij betreft een verademing zonder Tan, die het leuk hebben speelde. Huys bleef zichzelf.

 3. Martijnjdd

  Wat een flauw Telegraaf-artikel!

 4. NW8

  @Zondag Wat zou u uitzenden als u een com. tv zender had? en wat voor strategie
  zou u gebruiken om kijkers te trekken , Het is gewoon goed bedacht, maar
  het is makkelijk praten aan de zijlijn, er moet wel geld verdiend worden
  zoals dat ook bij Philips- Akzo Unilever of bij de Alber Hein het geval is
  En niemand is verplicht om naar COM TV zenders te kijken

 5. B Naan

  Iedereen is uit op de val van Twan Huys. Belachelijk, wat een aasgieren.

 6. frans

  Wanneer verdwijnt die pimul van Joshua

 7. Remi

  Ik vind dat-ie het niet eens zo slecht deed, vrijdagavond.
  Bleef zichzelf.

 8. Jansen

  Domme Voice-kijkertjes marionet van RTL.

 9. A.M.

  Het afzeiken van Twan gaat maar door! Laat hem even zijn draai vinden. Ik kijk graag naar hem!

 10. chris

  Of je Twan Huys nu goed vind of niet, achterover hangen doet hij beslist niet.

 11. lvs2015

  “Rob Goossens van De Telegraaf.“Want hoe gezellig het ook was aan tafel, daar had de presentator zelf een minimale bijdrage in.” En daar zit dus Rob Goossens al helemaal fout omdat een praatprogramma , of zoals men het liefst het noemt ‘talkshow’. niet naar Amerikaans model alleen maar hoeft te worden ingevuld en wel dat de presentator de grote mijnheer is. Het gaat om de gasten. Die zijn het belangrijkst. Niet de presentator. Daarom is het zo goed dat knuffelneger Tan eruit gegooid is met zijn inteelt betalende gasten elke keer die daar alleen maar voor eigen parochie zitten i.p.v. de kijker.

 12. Reageer

  hahaha Frans!

 13. Tv junkie xl

  Wat een armoedig stukje van deze zogenaamde tv-journalist. Kon hij nu niets originelers bedenken. ..oh ja t is voor De Telegraaf dat zegt genoeg natuurlijk.

 14. Hallo dan

  Wanneer stopt mediaaccount met twan af te kraken?? Deze man doet het zo slecht nog niet.

 15. Dennis

  Weer zo’n artikel wat geen toegevoegde waarde heeft. Oh ja, jawel: Moedwillig weer Late Night en Twan Huys afkraken..

 16. Tante Toos

  Het tegengestelde wordt ermee bereikt. Het is niet normaal dat afzeiken van Huys. Lijkt inderdaad wel het grootste doel in het leven van journalisten en lezers om die man ten val te brengen. Daardoor krijgt hij steeds meer sympathie. In ieder geval van mij.

 17. Jan

  Het wordt nu een beetje kinderachtig.
  Er zijn echt wel andere belangrijkere mediazaken gaande.

 18. Ron

  Eens met Goossens, het was gewoon een verlengde van TVS en Twan zat daar toevallig ook bij. Het had niets met RTLLN te maken want het gesprek met John de Mol ging niet veel dieper dan alleen over TVS en TVOH en een mogelijke overnamen naar 6 er van. Verder namen de deelnemers en Joling en Gordon de show volledig over vaak.

 19. robb

  Twan krijgt geen eerlijke kans ,dat is al vanaf het moment dat Humberto werd ontslagen en Twan werd aangesteld ,dat het niet door Twan komt weet mijn dikke teen ook wel ,het is weer een moment om het zout in de wonde te strooien ,zet Peter R of Johan Derksens er in en je hebt 100.000 of 200.000 kijkers meer dat geld ook voor de anderen,Humberto paste beter bij RTL maar het succes en het grote geld ging met hem aan de haal ,dat was zijn ondergang.

 20. Peanut

  Het is prijsschieten op Twan nu. Iedereen loopt zich te verkneukelen. En ik word daar al behoorlijk moe van. Het is gewoon te gemakkelijk. Kuddegedrag van blogs, tv en reageerders. En als het nou iets toevoegde aan een zinvolle discussie, maar nee. Twan moet de tijd krijgen iets neer te zetten. Lukt dat niet, dan is dat zo.

 21. sd

  Zo’n no no die Goossens

 22. Derk

  Zeik toch niet zo.

 23. Humberto Tan

  Ik scoorde ook altijd boven het miljoen op vrijdag hoor!

 24. Peter van der Made

  Stop toch eens met al dat negatieve commentaar over zowel Twan Huys als Humberto Tan en schrijf gewoon liever over de prestaties welke beiden wél hebben geleverd! Komt ‘n stuk positiever en socialer over.
  Hoe simpel kan het zijn!

 25. Sjaak

  Wat een gejank
  Als Twan lage kijkcijfers heeft ligt het aan Twan, als hij hele hoge kijkcijfers heeft ligt het niet aan Twan. Lekker inconsequent zijn om iemand maar af te kunnen slachten.
  Stop met die onzin en geeft die man wat tijd.

 26. Paul Lamote

  Twan kon dit verwachten, veel kijkers sympatiseren met Humberto.

 27. Boan

  Het is jammer dat RTL LN vooraf zo hoog van de toren heeft geblazen: we zouden als kijker wat gaan beleven! Ze hebben zichzelf zo als programma bij voorbaat geen ruimte gegeven om alles op z’n plek te laten komen en dan is de kans groot dat het tegenvalt bij kijkers die lekker gemaakt zijn met iets wat – in mijn ogen – behoorlijk bluf bleek te zijn. Ik heb zelf het idee dat dit voor een groot deel de oorzaak is van de negatieve reacties.

  Mensen die zeggen “Geef het programma wat ruimte” hebben gelijk maar het programma had zichzelf dus eerst die ruimte moeten geven en dit ook naar buiten toe moeten uitstralen. Dan zou het tevens meer ‘gun-factor’ hebben gehad en op meer begrip kunnen rekenen.
  Nu is het programma inclusief presentator min of meer in een vrije val komen en alle zeilen moeten bijgezet worden om het tij bij de kijker te keren. Had met een wat meer bescheiden opstelling in mijn ogen dus voor een groot deel voorkomen kunnen worden.

  Ik heb LN nog niet afgeschreven maar het heeft op presentatorisch vlak nog grote groeipotentie. Ben ik zo positief-kritisch?

 28. BRAAK

  Twan ging voor het grote geld, punt uit!!!

 29. Dennis

  @BRAAK: Er zullen er weinig zijn die niet op een beter aanbod in zullen gaan, daar is niks mis mee. Dat jij dat nou niet doet moet je zelf weten.

 30. Eric

  Er zijn zoveel mensen die geen eerlijke kans krijgen of gekregen hebben en alleen maar afgezeken worden door omhooggevallen nitwits die zelf niets kunnen. Vaak uit jaloezie. Whats the news.

 31. M

  @Eric, klopt. Er waren een paar goede zangers voortijdig weggestuurd. Deze hadden in de finale moeten staan, al vind ik dat Jimmy terecht gewonnen had. Maar, Lou, Rene, Eddy en die Joe Cocker hadden bij de finale MOETEN zijn en anderen niet, behalve Jimmy dan.

TelevisienieuwsMail Mediacourant

Heeft u een nieuwstip, een vraag aan de redactie, een vraag over adverteren, een verzoek tot samenwerking of wenst u andere informatie? Neem dan graag contact op.