John krijgt Voice Kids en Senior niet verkocht aan VS

Geplaatst op Sun 16 Sep 2018 om 8:45

Het lukt John de Mol niet om de spin-offs The Voice Kids en The Voice Senior te verkopen aan de Verenigde Staten. Zij houden namelijk halsstarrig vast aan zo veel mogelijk The Voice. Dat vertelde de mediatycoon vrijdagavond in RTL Late Night. De Mol heeft The Voice Senior al aan vele landen verkocht, maar Amerika zit daar niet bij. “The Voice Senior is nu verkocht aan tien landen. Daar zit Amerika nog niet bij. Ook The Voice Kids is niet aan een Amerikaans network verkocht.

Waarom is dat? “In Amerika doen ze sinds de start van The Voice twee series per jaar. Dat is echt Amerikaans: als het een hit is, melken ze het uit tot de laatste druppel. Dat betekent dat er bij NBC gewoon geen ruimte is. Ik probeer ze er al een hele tijd van te overtuigen om één serie Voice in te ruilen voor The Voice Kids en dan nu in combinatie met The Voice Senior.”

The Voice Senior was de afgelopen weken een grote hit op RTL 4. Dat had De Mol wel zien aankomen. “Ja, echt waar, omdat tv-programma’s met oudere mensen al een tijdje een trend zijn. Ook jonge mensen kijken daar graag naar. We hebben een programma gemaakt De Wereld Rond Met 80-Jarigen, vervolgens De Wereld Volgens 80-Jarigen, we zijn met een datingshow bezig en bij RTL zie je nu het programma met Gerard Cox wat heel goed scoort. Dus dat het ging werken, daarvan was ik overtuigd.

De Mol twijfelde alleen of er wel genoeg talent zou zijn. “Ik durfde niet meer aan RTL te beloven dan vier, omdat ik niet zeker wist of we het talent konden vinden.

Ja, The Voice Senior komt terug, onder de voorwaarde dat er genoeg talent is. Ik begrijp dat zich al veel mensen hebben aangemeld. Dat is kwantiteit, maar het gaat om kwaliteit. Dat is de enige voorwaarde die ik altijd stel aan een vervolg op The Voice.”

Foto: RTL
15 Reacties op “John krijgt Voice Kids en Senior niet verkocht aan VS”


 1. Humberto Tan

  ‘Als het een hit is melken ze het uit tot de laatste druppel’
  Net zoals bij Mr Frank Visser dus?

 2. Zondag

  Begrijpelijk, u koopt toch ook geen rommel.

 3. Peter

  John die het woord kwaliteit in de mond dutft te nemen. Kijk eens naar de meuk can je op 6 die achter elkaar flopt.

 4. dany

  Zullen ze bij Talpa (RTL) niet leuk vinden
  3 keer Beste zangers hoger dan Dance Dance

 5. NW8

  @ zondag meer dan 150 landen hebben de Voice of gekocht
  het is gewoon wat het publiek wil niet wat een tv zender wi in de eerste plaats.l
  TV stations volgen slechts de trends en the voice trekt nog steeds wereld wijd een miljoenen publiek en of het nou rommel is of niet de kijker heeft altijd het laatste woord en heeft altijd gelijk als het om succes gaat! Als de kijker het niet wenst verdwijnt het ook weer van her scherm!!
  en wat is ROMMEL , Noem eens wat???? En waar kijkt u dan naar? ZAL ME WAT WEZEN ???

 6. frans

  Wat ik niet begrijp waarom zou je geld geven voor iets wat de verkoper heeft gestolen van Henry Huisman
  Dat is toch pure heling

 7. NW8

  @ FRANS Denk eerder van de NCRV, in de jaren 60 had je RODEO

 8. chris

  Ik stel voor met de collectebus rond te gaan voor John de Mol, want kan hij dit verlies wel liijden

 9. chris

  Lijden

 10. Rommel wordt uiteindelijk niet gepruimd

  Uitgekauwde formats worden gewoon niet meer gepikt.

  Logisch een beetje nadenkend mens denkt toch ook “ja dat heb ik nu wel allemaal gezien. Ik wil iets anders.”

 11. Dirk

  Persoonlijk heb ik niets met dit soort programma’s zoals the voice , maar voor degene die het wel graag zien prima toch . Wat ik wel rommel vind is die troep met de roelvinken en dat soort programma’s , ik denk dat velen dat met me eens zijn .

 12. SOLANGE

  Ach Gossie arme de Mol zal hij nu droog brood moeten eten?? Uitmelken is zijn hobby .. al die bagger en herhalingen… kassa….

 13. Flits Bom

  Het lijkt Hans Kazan wel.

 14. Joop55

  Ze melken dan de boel uit?

  Dat woord heeft Ome John bijna zelf uitgevonden, wel een beetje goedkoop dit.

 15. Wollter

  Half 9, en nog geen kijkcijfers?

TelevisienieuwsMail Mediacourant

Heeft u een nieuwstip, een vraag aan de redactie, een vraag over adverteren, een verzoek tot samenwerking of wenst u andere informatie? Neem dan graag contact op.