Tom Kleijn heeft geen spijt van Nieuwsuur-exit

Tom Kleijn heeft er geen spijt van dat hij Nieuwsuur vorig jaar heeft verlaten voor Brandpunt+, ondanks dat de NPO nu de stekker uit dat programma trekt. Dat laat hij weten in VARAgids. Gisteren werd bekend dat KRO-NCRV vanwege het verdwijnen van Brandpunt 24 van zijn 40 tv-journalisten ontslaat. Wie dat zijn, is nog niet bekend, maar ook Kleijns baan staat op de tocht. Baalt hij nu niet dat hij Nieuwsuur heeft verlaten? “Nou, ja. Dat vind ik wel meevallen“, vertelt hij in de televisiegids.

Kleijn, die het interview gaf vóór de bekendwording van het massa-ontslag, zegt: “Ik nam een risico door naar Brandpunt+ te gaan. Nieuwsuur is Nieuwsuur, en dat programma staat steviger. Brandpunt was in beweging, daar moest op een andere manier gewerkt gaan worden.

Hij begrijpt dat de NPO wil verjongen, maar het nieuwe Brandpunt was pas net bezig. “Dan kun je niet al binnen vijf maanden zeggen: nee, we stoppen er toch mee. Daardoor ontneem je het programma de kans om ergens aan te bouwen. Zeker als er geen ideeën zijn voor wat de NPO dan wél wil.

Je kunt en móet altijd kritisch kijken naar je eigen product. Oké, als er maar 150.000 mensen naar NPO 2-programma’s kijken, hoe kunnen we dat opschroeven? Het gaat ook helemaal niet om mij, het gaat erom dat er een beleid is. Iets halveren of stopzetten om vervolgens een gat te laten vallen: dat is géén beleid.

Het VARAgids-interview met Tom Kleijn kunt u lezen via Blendle.

Foto: KRO-NCRV

Meer in KRO

Alle artikelen

Wat vindt u?

Alle polls

Bent u blij dat Mart Smeets niet meer op televisie is?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen