Tom Kleijn heeft geen spijt van Nieuwsuur-exit

Geplaatst op Wed 12 Sep 2018 om 9:30

Tom Kleijn heeft er geen spijt van dat hij Nieuwsuur vorig jaar heeft verlaten voor Brandpunt+, ondanks dat de NPO nu de stekker uit dat programma trekt. Dat laat hij weten in VARAgids. Gisteren werd bekend dat KRO-NCRV vanwege het verdwijnen van Brandpunt 24 van zijn 40 tv-journalisten ontslaat. Wie dat zijn, is nog niet bekend, maar ook Kleijns baan staat op de tocht. Baalt hij nu niet dat hij Nieuwsuur heeft verlaten? “Nou, ja. Dat vind ik wel meevallen“, vertelt hij in de televisiegids.

Kleijn, die het interview gaf vóór de bekendwording van het massa-ontslag, zegt: “Ik nam een risico door naar Brandpunt+ te gaan. Nieuwsuur is Nieuwsuur, en dat programma staat steviger. Brandpunt was in beweging, daar moest op een andere manier gewerkt gaan worden.

Hij begrijpt dat de NPO wil verjongen, maar het nieuwe Brandpunt was pas net bezig. “Dan kun je niet al binnen vijf maanden zeggen: nee, we stoppen er toch mee. Daardoor ontneem je het programma de kans om ergens aan te bouwen. Zeker als er geen ideeën zijn voor wat de NPO dan wél wil.

Je kunt en móet altijd kritisch kijken naar je eigen product. Oké, als er maar 150.000 mensen naar NPO 2-programma’s kijken, hoe kunnen we dat opschroeven? Het gaat ook helemaal niet om mij, het gaat erom dat er een beleid is. Iets halveren of stopzetten om vervolgens een gat te laten vallen: dat is géén beleid.

Het VARAgids-interview met Tom Kleijn kunt u lezen via Blendle.

Foto: KRO-NCRV
4 Reacties op “Tom Kleijn heeft geen spijt van Nieuwsuur-exit”


 1. HalloJumbo

  Allemaal de schuld van TrumpGod zeker?

 2. marc

  jammer geen air miles meer sparen……

 3. Lodewijk

  40 tv journalisten????? 40 stuks????? Wat doen die gasten dan gvd. Werken doen ze in ieder geval niet. Stroop op de bek van het partijkartel smeren zeker. Als je zogenaamd 40 journalisten in dienst hebt dan moet je constant schandalen omthullen en dat is hier in dit bananenlandje niet zo moeilijk hoor. Of moet je alles voorkauwen voor die sukkels. Dat laatste zou best eens kunnen want vanaf de lagere school is die ellende al aan de gang, alles voorkauwen.
  Maak verdomme eens een programma over de MILJARDEN die zijn witgewassen door de ING maffia. Geld afkomstig uit KINDERHANDEL,WAPENHANDEL en DRUGSHANDEL ja witgewassen door dat stelletje schoften die zelfs geen gevangenisstraf krijgen. Heel Den Haag gonst van de bizarre berichten voor welke maffia organisaties de ING werkt. Maak daar eens een
  programma over en het gaat tot op de dag van vandaag gewoon door. Van je lui stoel 40 tv journalisten, echt het is een totale aanfluiting heel dat zooitje. Andere woorden heb ik er niet voor.

 4. HanzWorsd

  Ze hebben hem altijd Kleijn gehouden.

TelevisienieuwsMail Mediacourant

Heeft u een nieuwstip, een vraag aan de redactie, een vraag over adverteren, een verzoek tot samenwerking of wenst u andere informatie? Neem dan graag contact op.