Özcan Akyol: ‘Jeroen Pauw blijft buitencategorie’

Geplaatst op Wed 12 Sep 2018 om 9:00

Jeroen Pauw zal best even gespannen zijn geweest toen hij het vorige week voor het eerst moest opnemen tegen zijn nieuwe concurrent op de late avond: Twan Huys op RTL 4. Na een week is wel duidelijk dat Pauw zich niet bepaald zorgen hoeft te maken: er kijkt vooralsnog geen hond naar Huys. Pauw bestrijkt met vrolijkheid en souplesse zowel zware als lichte onderwerpen en dat weet de kijker te bekoren. Columnist Özcan Akyol vindt dat de latenight-ster van NPO 1 van een buitencategorie is.

Als iemand suggereert dat Pauw misschien maar eens plaats moet maken voor iemand als Nadia Moussaid, zegt Akyol: “Ach, houd toch op. Nadia Moussaid is inderdaad heel goed in haar genre en wie weet wat er nog meer in het vat zit, maar mensen zitten elkaar dezer dagen wel enorm na te praten. Jeroen Pauw blijft van de buitencategorie.”

Pauw heeft een ongekend talent, vindt Akyol. “Hij in uniek in het behandelen van zware onderwerpen en dossiers. Als er een minister aan de tand moet worden gevoeld, iemand die de kluit heeft lopen belazeren, gaat mijn voorkeur voor het interview zonder twijfel uit naar Jeroen Pauw, omdat hij gepokt en gemazeld is in dit vak.”

Laat die anderen nog maar wat vlieguren maken, zoals ze in Hilversum altijd zeggen.”

De VARAgids-rubriek van Özcan Akyol kunt u lezen via Blendle.

Foto: BNNVARA
16 Reacties op “Özcan Akyol: ‘Jeroen Pauw blijft buitencategorie’”


 1. Zalmneusje

  Pauw is gewoon de beste interviewer van het land. Intelligent, naturel, kritisch en geestig tegelijk.

 2. Wop

  Hij heeft heel lang moeten zoeken naar de juiste vorm met pauw, maar heeft het nu te pakken en hij heeft echt al weer een paar puike interviews gegeven sinds hij terug is. Ook hoe hij mawmdag de kinderombudsman aanpakte was prima! Hij was gewoon een beetje geïrriteerd.

 3. richard

  EENS

 4. E. Hartsma

  Eigenlijk hebben we geen rechters of rechtbank meer nodig in Nederland. De redactie van Pauw zoekt een paar gelijkgestemden met Pauw als hoofdaanklager en men legt het volk uit hoe de wereld in elkaar zit.

 5. Winston Kanooknikswitch

  Jeroen is gewoon de beste,altijd al geweest maar door de adem in de nek van anderen in bloedvorm!

 6. Brimstig

  Pauw is gewoon de beste. Ik zou hem ook best graag eens Zomergasten zien presenteren.

 7. Mario

  Pauw for president! 😊

 8. aldus

  Pauw heeft heel goed naar RTLLN met Tan gekeken en dat grotendeels overgenomen. En dat doet-ie heel goed. Vorige week Joling en nu Gordon. Met het vertrek van Tan heeft RTL ook zijn positie verloren aan de NPO die hun 23.00 programma beter RTLLN kunnen gaan noemen. Waar moet Huys nog heen met zijn programma? Hij moet echt iets nieuws gaan uitvinden maar zo te zien snapt hij niet dat hij een late night show host is.

 9. JM

  Pauw idd buitencategorie.
  Nu blijkt dat hij kritischer gaat kijken naar vluchtelingen/asielzoekers die een gevaar voor ons gaan vormen (zie Tweet PVV-er Bosman eerder deze week; Pauw praat als PVV-er) zullen, naast de trouwe kijkers, mensen hem steeds meer weten te vinden.

 10. Tv junkie xl

  @aldus je vergeet de komische filmpjes doe Pauw nu ook ineens gebruikt tussendoor…ook zo origineel.

 11. Bears’den

  Pauw is gewoon de koning van de late night!
  Beter stoppen ze bij RTL met een talkshow, zolang Jeroen zijn show heeft want anders wordt het pijnlijk denk ik!

 12. Ron

  Helemaal eens. Zijn show staat als een ‘Huys’…

 13. SOLANGE

  PAUW IS EN BLIJFT DE BESTE…..

 14. robb

  Joling en nu Gordon zijn ook te pruimen bij Pauw omdat ze een stuk rustiger zijn en soms verstandig mee praten.

 15. Pietpiet

  Vergeleken met Twan en Tan is Pauw iets beter ja. Maar Eva is vergeleken met Pauw de buitencatagorie! Grappig te zien dat leerling de leraar ver overstijgt.

 16. HanzWorsd

  Beste Ozcan, kun je mij het tutterprotocol uitleggen, heb morgen een Turkse bruiloft met huurauto’s.

TelevisienieuwsMail Mediacourant

Heeft u een nieuwstip, een vraag aan de redactie, een vraag over adverteren, een verzoek tot samenwerking of wenst u andere informatie? Neem dan graag contact op.