Özcan Akyol: ‘Jeroen Pauw blijft buitencategorie’

Jeroen Pauw zal best even gespannen zijn geweest toen hij het vorige week voor het eerst moest opnemen tegen zijn nieuwe concurrent op de late avond: Twan Huys op RTL 4. Na een week is wel duidelijk dat Pauw zich niet bepaald zorgen hoeft te maken: er kijkt vooralsnog geen hond naar Huys. Pauw bestrijkt met vrolijkheid en souplesse zowel zware als lichte onderwerpen en dat weet de kijker te bekoren. Columnist Özcan Akyol vindt dat de latenight-ster van NPO 1 van een buitencategorie is.

Als iemand suggereert dat Pauw misschien maar eens plaats moet maken voor iemand als Nadia Moussaid, zegt Akyol: “Ach, houd toch op. Nadia Moussaid is inderdaad heel goed in haar genre en wie weet wat er nog meer in het vat zit, maar mensen zitten elkaar dezer dagen wel enorm na te praten. Jeroen Pauw blijft van de buitencategorie.”

Pauw heeft een ongekend talent, vindt Akyol. “Hij in uniek in het behandelen van zware onderwerpen en dossiers. Als er een minister aan de tand moet worden gevoeld, iemand die de kluit heeft lopen belazeren, gaat mijn voorkeur voor het interview zonder twijfel uit naar Jeroen Pauw, omdat hij gepokt en gemazeld is in dit vak.”

Laat die anderen nog maar wat vlieguren maken, zoals ze in Hilversum altijd zeggen.”

De VARAgids-rubriek van Özcan Akyol kunt u lezen via Blendle.

Foto: BNNVARA

Meer in BNN

Alle artikelen

Wat vindt u?

Alle polls

Thomas van Groningen is volgens Victor Vlam te dik voor de presentatie van Op1. Eens?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen