Talpa zoekt mensen die nu nog buiten media werken

Geplaatst op Fri 21 Sep 2018 om 15:30

Talpa is op zoek naar nieuw talent. Voor de tweede keer komt de tv-producent met een masterclass ‘Stoomcursus redacteur TV, mét baankans!’, die specifiek is gericht op personen die nu nog géén televisiemaker zijn maar wél die ambitie hebben. Dat heeft het bedrijf laten weten. Mensen tussen de 25 en 35 jaar met HBO-niveau, maar met een andere achtergrond wat betreft opleiding en werk, zijn welkom om bij Talpa een stoomcursus van vijf dagen te doen en in te stromen bij het bedrijf.

Talpa organiseerde deze masterclass in juni voor het eerst; toen meldden meer dan honderd mensen zich aan, waaronder advocaten, communicatiemedewerkers, maatschappelijk werkers, tijdschriftenmakers en mondhygiënisten. “En met succes, meer dan de helft van de deelnemers werkt inmiddels bij Talpa.”

Zo zegt een anonieme 34-jarige voormalig advocaat, nu junior-redacteur bij De Lijfshow: “Ik had geen ervaring in tv, maar wel de ambitie er te werken. Het was onwijs frustrerend bij sollicitaties steeds ‘helaas, je hebt geen ervaring’ te horen. De stoomcursus was daarom voor mij dé kans.

De stoomcursus is een vijfdaags selectietraject waarbij men middels praktijk, theorie, opdrachten en gastdocenten wordt ingewijd in alle facetten van het vak redacteur. “Je krijgt inzicht in de mediawereld, Talpa-specifiek en de dagelijkse gang van zaken achter de schermen.”

Na de vijf dagen wordt door Talpa een selectie gemaakt van personen die een baan aangeboden krijgen, met als doel je potentie om te zetten in een carrière in de media. De stoomcursus kost niets, reiskosten worden vergoed en lunch en diner verzorgd.

De stoomcursus is van zaterdag 3 november tot en met woensdag 7 november 2018. De inschrijving start vandaag en sluit donderdag 18 oktober om 17.00 uur.

Meer informatie kunt u vinden op de website van Talpa.

Foto: RTL
24 Reacties op “Talpa zoekt mensen die nu nog buiten media werken”


 1. Frl

  https://www.nu.nl/film/5474216/actrice-sjoukje-hooymaayer-78-overleden-.html

 2. Rick

  M C … het verlengstuk van Talpa

 3. Shaniquilia vd Put

  Das best een ruimhartig aanbod van Talpa. Zo zie je, commerciele omroepen geven kansen en scheppen banen itt de NPO waar alles onderling geregeld wordt en waar je alleen een kans krijgt als je de goede politieke partij steunt, het politiek correcte gedachtengoed wil uitdragen en familie bent van iemand die er al werkzaam is.

 4. José V.

  Klinkt allemaal leuk en aardig, maar het is niets meer dan een muizenval om een nieuwe lichting slaven de Talpa-dwangbuis in te lokken.

 5. René

  Heel interessant. Maar wordt het gevolgd door camera’s?

 6. BEUK DE BOOM

  Dit is geen nieuws, maar een advertorial. De uitspraken van de ‘anonieme kandidaat’ komen rechtstreeks van het pr-bureau van Talpa vandaan. Het is dus zeer waarschijnlijk dat niemand deze zogenaamde quotes heeft gezegd.

 7. Pluk vd Petteflet

  Gerard Ekdom doet ook een duit in het zakje. Zóó lucratief, moet je het wel lekker vinden om vervolgens een Bekende Nono te worden waar iedereen alles over mag schrijven en van vinden. In ruil daarvoor worden dan voortaan je Twitter-berichten complete nieuwsitems op MC en telt je mening mee bij het strijden tegen misstanden, slecht weer of lange rijen bij de benzinepomp.
  Zoek A L T I J D het positieve in de dingen, dan heb je het langer leuk.
  Happy weekend allemaal, maak plezier!

 8. Don

  Het is wel opmerkelijk dat het Talpa gelukt is om in een branche waar ‘iedereen wel wil(de) werken’ en ‘waar je toch nooit tussenkomt’ in een positie te geraken waar ze de vacatures al geruime tijd niet meer ingevuld krijgen. Vooral voor vacatures voor mensen met iets meer ervaring (samenstelling, eindredactie e.d.) lijkt weinig belangstelling te zijn. Van andere bedrijven ken ik daar geen voorbeelden van.

 9. Jc

  Dit is een goed initiatief. De bestaande kliek zijn allemaal ja knikkers, kunnen niet meer van een afstandje naar de tv wereld kijken en zijn vaak al van omroep naar omroep gegaan.

  Kleine kanttekening is natuurlijk wel dat niet iedereen een uitnodiging ontvangt. Ondanks dat alsnog een mooie score uit 100 kandidaten 50% aannemen.

 10. Hopel

  Wat is eigenlijk het salaris van zo’n redacteur? Mensen met goede achtergronden reageren maar ik had het idee dat het salaris rond de 2.000 bruto lag.

 11. Don

  Werkelijk belachelijk! Er zijn genoeg creatievelingen en afgestudeerden die niet de kans krijgen en op een houtje moeten bijten. Dus vragen we maar mensen die totaal hierin geen achtergrond hebben om een kans te geven om bij Talpa te werken. Geef eerst eens wat kansen aan de mensen die er hard voor werken en daadwerkelijk zich al op enige manier bewezen hebben Talpa!

 12. Ikke

  @jc. De grootste ja knikkers werken bij Talpa.

 13. Joehoeeeeeee

  Als Talpa beter met zijn medewerkers
  zou omgaan dan zouden ze geen personeelsprobleem hebben.

 14. Bart

  Alle producenten hebben het probleem dat niemand te vinden is.

  Het heeft niets met Talpa te Maken.
  Er zijn veel meer vacatures dan vroeger: meer tv zenders, dus meer programma’s en alles en iedereen wil tegenwoordig videocontent hebben. Internet, winkels etc. Er zijn gewoon te veel baankansen en daardoor is er een tekort.

 15. chris?

  Ik dacht aan Elly Lust

 16. Freek

  Waarom is Talpa dan de enige die deze ‘stoomcursus’ nodig heeft om aan personeel te komen?

 17. Wolter

  Je komt met een veterdiploma die hut al binnen.

 18. Joop den Bevert

  Ik denk dat Barbie wel weer een rieallitie sjo wil doen of een Talpa belspelletje.

 19. pepe

  Niemand met verstand van zaken wil daar werken.
  Dan maar mensen zonder verstand van zaken.
  Zal de kwaliteit niet ten goede komen; in dat opzicht is deze zet toe te juichen.

 20. tessa

  Ook echt weer alleen HBO…. MBO mensen zijn veel creatiever dan de HBO’ers.. Die alles uit een boekje moeten leren.

  Iedere idioot kan redactiewerk doen!!

 21. HanzWorsd

  Zonder hoge opleiding blijf je altijd Hun Soort Mensen.

 22. Mollo

  Ach mensen, de tv-wereld lijkt leuk en glamoureus maar geloof mij (en ik spreek uit ervaring): zo leuk is het niet. Vooral en juist niet bij de commerciëlen. Keihard werken voor een grijpstuiver en je wordt zo weer ingeruild.

 23. Coeus

  Slaven gezocht.

 24. B klein

  Talpa-specifiek?????? Is dat door en door kapot geregiseerd???
  En dat je goed op kan.lezen wat de meester zegt!!!!
  Hilarisch😂😂😂😂😂
  O het is serieus……….

TelevisienieuwsMail Mediacourant

Heeft u een nieuwstip, een vraag aan de redactie, een vraag over adverteren, een verzoek tot samenwerking of wenst u andere informatie? Neem dan graag contact op.