Talpa zoekt mensen die nu nog buiten media werken

Talpa is op zoek naar nieuw talent. Voor de tweede keer komt de tv-producent met een masterclass ‘Stoomcursus redacteur TV, mét baankans!’, die specifiek is gericht op personen die nu nog géén televisiemaker zijn maar wél die ambitie hebben. Dat heeft het bedrijf laten weten. Mensen tussen de 25 en 35 jaar met HBO-niveau, maar met een andere achtergrond wat betreft opleiding en werk, zijn welkom om bij Talpa een stoomcursus van vijf dagen te doen en in te stromen bij het bedrijf.

Talpa organiseerde deze masterclass in juni voor het eerst; toen meldden meer dan honderd mensen zich aan, waaronder advocaten, communicatiemedewerkers, maatschappelijk werkers, tijdschriftenmakers en mondhygiënisten. “En met succes, meer dan de helft van de deelnemers werkt inmiddels bij Talpa.”

Zo zegt een anonieme 34-jarige voormalig advocaat, nu junior-redacteur bij De Lijfshow: “Ik had geen ervaring in tv, maar wel de ambitie er te werken. Het was onwijs frustrerend bij sollicitaties steeds ‘helaas, je hebt geen ervaring’ te horen. De stoomcursus was daarom voor mij dé kans.

De stoomcursus is een vijfdaags selectietraject waarbij men middels praktijk, theorie, opdrachten en gastdocenten wordt ingewijd in alle facetten van het vak redacteur. “Je krijgt inzicht in de mediawereld, Talpa-specifiek en de dagelijkse gang van zaken achter de schermen.”

Na de vijf dagen wordt door Talpa een selectie gemaakt van personen die een baan aangeboden krijgen, met als doel je potentie om te zetten in een carrière in de media. De stoomcursus kost niets, reiskosten worden vergoed en lunch en diner verzorgd.

De stoomcursus is van zaterdag 3 november tot en met woensdag 7 november 2018. De inschrijving start vandaag en sluit donderdag 18 oktober om 17.00 uur.

Meer informatie kunt u vinden op de website van Talpa.

Foto: RTL

Meer in Talpa

Alle artikelen

Wat vindt u?

Alle polls

Thomas van Groningen is volgens Victor Vlam te dik voor de presentatie van Op1. Eens?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen