Talent Project van start: net als Voice Senior ‘minishow’

Na de miniserie van The Voice Senior – het programma telde slechts vier afleveringen – begint RTL 4 vanavond weer met een kortlopende talentenjacht: The Talent Project telt zes afleveringen. Zo’n korte serie is juist bedoeld om de kijker langer vast te houden. Dat zegt jurylid Chantal Janzen vandaag in De Telegraaf. De kijker is niet altijd meer te porren om maandenlang voor de buis te zitten, aldus Janzen. “Je ziet dat lineaire televisie tegenwoordig een beetje uit de mode is“, legt ze uit.

Janzen vervolgt: “Niet iedereen zit meer te wachten op wekenlang audities. Misschien dat de snelle programma’s een poging zijn om de kijker juist langer vast te houden.”

De andere juryleden zijn Caro Emerald en Roel van Velzen. Hij was ooit ook betrokken bij de allereerste The Voice. Gaat deze show ook de wereld veroveren? “Dit is wel echt een heel ander programma met een andere insteek. Maar weet je wat het is? Ik zag The Voice in eerste instantie ook niet over de grens gaan.”

Ja, er zijn zeker wel gelijkenissen in de benadering en de productie. Maar voor nu wil ik mij gewoon eerst focussen op het programma en wie weet wordt het dan wel weer zo’n succes.

De presentatie is in handen van Johnny de Mol en Yolanthe Sneijder-Cabau. De eerste aflevering is vanavond om 20.30 uur op RTL 4.

Foto: RTL

Meer in RTL

Alle artikelen

Wat vindt u?

Alle polls

Thomas van Groningen is volgens Victor Vlam te dik voor de presentatie van Op1. Eens?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen