‘RTL 4-kijkers worden vrijdag boos op Twan Huys’

Kijkers van RTL 4 worden vrijdagavond boos op Twan Huys, omdat de uitslag van The Voice Senior in zijn talkshow RTL Late Night bekend zal worden gemaakt. Dat voorspelt tv-journalist Rob Goossens van De Telegraaf. Goossens vindt het een onhandige zet. “Je kunt je afvragen of je die beslissing van maanden geleden wel moet doorzetten als het nu zo moeizaam met Twan Huys gaat. Moet je hem dan niet de ruimte geven om het, weliswaar met mindere kijkcijfers, even op eigen houtje te redden?

Hij vervolgt: “Nu ga je zien dat mensen op vrijdag allemaal boos zijn dat ze met Twan Huys worden opgezadeld, terwijl ze gewoon The Voice Senior willen kijken. Dat vind ik niet heel aardig ten opzichte van Twan Huys.”

Goossens weet niet waarom RTL Late Night met Twan Huys geen hit is. “We kijken naar de kijkcijfers en kunnen maar één ding constateren en dat is dat ze in de verkeerde richting bewegen. Dat is dat niet per se kritiek op Twan Huys, want dat is natuurlijk gewoon een prima interviewer.

RTL gaat de talkshow vooralsnog niet aanpassen. “Dat lijkt me heel verstandig, want als je de verschillende elementen van het programma afgaat, dan valt er toch niet zo heel veel op aan te merken. Twan Huys presenteert het alsof hij er al jaren zit, het decor is prettig en met Wesley Sneijder, Anne Lok en Stormy Daniels heeft hij over zijn tafels niet te klagen.”

Ik denk dat er een heleboel mensen zijn die op dit moment niet graag op de plek van Twan Huys zouden willen zitten, want er komt een heleboel over je heen. Iedereen vindt wat van je en over jeEr is iets niet goed, maar wat het nou precies is, is lastig te zeggen.”

Dankzij The Voice Senior moet Huys vrijdag wel gaan scoren. “
Als hij dan geen miljoen kijkers weet te halen, heeft RTL alle reden om in paniek te raken.”

De Telegraaf-video ‘Dit gaat Twan Huys veel boze kijkers opleveren’ kunt u hier bekijken.

Foto: RTL

Meer in RTL

Alle artikelen

Wat vindt u?

Alle polls

Bent u blij dat Mart Smeets niet meer op televisie is?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen