‘RTL 4-kijkers worden vrijdag boos op Twan Huys’

Geplaatst op Thu 13 Sep 2018 om 11:48

Kijkers van RTL 4 worden vrijdagavond boos op Twan Huys, omdat de uitslag van The Voice Senior in zijn talkshow RTL Late Night bekend zal worden gemaakt. Dat voorspelt tv-journalist Rob Goossens van De Telegraaf. Goossens vindt het een onhandige zet. “Je kunt je afvragen of je die beslissing van maanden geleden wel moet doorzetten als het nu zo moeizaam met Twan Huys gaat. Moet je hem dan niet de ruimte geven om het, weliswaar met mindere kijkcijfers, even op eigen houtje te redden?

Hij vervolgt: “Nu ga je zien dat mensen op vrijdag allemaal boos zijn dat ze met Twan Huys worden opgezadeld, terwijl ze gewoon The Voice Senior willen kijken. Dat vind ik niet heel aardig ten opzichte van Twan Huys.”

Goossens weet niet waarom RTL Late Night met Twan Huys geen hit is. “We kijken naar de kijkcijfers en kunnen maar één ding constateren en dat is dat ze in de verkeerde richting bewegen. Dat is dat niet per se kritiek op Twan Huys, want dat is natuurlijk gewoon een prima interviewer.

RTL gaat de talkshow vooralsnog niet aanpassen. “Dat lijkt me heel verstandig, want als je de verschillende elementen van het programma afgaat, dan valt er toch niet zo heel veel op aan te merken. Twan Huys presenteert het alsof hij er al jaren zit, het decor is prettig en met Wesley Sneijder, Anne Lok en Stormy Daniels heeft hij over zijn tafels niet te klagen.”

Ik denk dat er een heleboel mensen zijn die op dit moment niet graag op de plek van Twan Huys zouden willen zitten, want er komt een heleboel over je heen. Iedereen vindt wat van je en over jeEr is iets niet goed, maar wat het nou precies is, is lastig te zeggen.”

Dankzij The Voice Senior moet Huys vrijdag wel gaan scoren. “
Als hij dan geen miljoen kijkers weet te halen, heeft RTL alle reden om in paniek te raken.”

De Telegraaf-video ‘Dit gaat Twan Huys veel boze kijkers opleveren’ kunt u hier bekijken.

Foto: RTL
38 Reacties op “‘RTL 4-kijkers worden vrijdag boos op Twan Huys’”


 1. Ron

  Ja dat is gewoon een ‘slim’ trucje om kijkers vast te houden. Maar erg doorzichtig inderdaad. Snap ook niet waarom TVS geen echte live finale krijgt dat verdiend het namelijk wel.
  Verder als je de tafel van gisteren zag met behoorlijk wat amusement en lichte onderwerpen dat Twan zich maar moeilijk een houding kan geven. Net zoals met dat cabaret wat er gisteren weer in zat. Het programma zit niet als een jas, waar het bij Tan wel gelijk goed aanvoelde in het begin dan. Het is nog niet overtuigend en op deze manier gaat dit het ook niet worden….

 2. Remco Terhorst

  RTL Late Night is gewoon het eerste programma die het levende bewijs is dat lineaire televisie einde verhaal is. Een goed programma, maar geen gunfactor van de Facebook-generatie.

 3. Briet

  Klopt. Ik ben nu al pissig. Ik neem het op en spoel lekker door naar de uitslag en dan kunnen ze wat mij betreft de pot op met hun RTLLN. Wekt alleen maar aversie op deze misselijke grap!

 4. Jan

  Er is iets niet goed, maar wat het nou precies is, is lastig te zeggen.”

  Heel simpel, het “iets” is overkill!

  En die uitslag van The Voice Senior naar RTLLN brengen is natuurlijk precies wat Tan altijd verweten werd. Het promoten van RTL programma’s en het constant RTL-sterren in de uitzending hebben.

 5. Eindbaas

  Wat een slimme zet van john de Mol. Die is zo intelligent dat hij de kijkers altijd een stapje voor is. Dit getuigt van grote visie en inzicht en toont eveneens aan welke erudiete journalistieke kwaliteiten Twan Huys zich heeft eigen gemaakt in de loop der jaren.Mensen, dat wordt prachtige TV. Een geniale zet, die ik zelf niet had kunnen bedenken.

 6. S

  Nederland weet niet wat echte talent is. Glennis moest helemaal naar Amerika toe om erkenning te krijgen. Zo is het ook met Mr. Prof en nog een paar anderen. Terwijl deze mensen juist goed voor onze economie zijn qua erkenning zaken doen met Amerika etc.

 7. anoniem

  Het probleem is, en de presentator, vreselijk saai, en altijd de zelfde saaie onderwerpen, lijkt heel sterk op dat nietszeggende RTL Boulevard, 0 info.
  Ook ik neem het op en kijk later naar de uitslag van wel een leuk programma dat helaas veels tekort was.

 8. Lodewijk

  Hahaha wat zijn ze toch vreselijk sneu bij RTL. De overtreffende trap van sneu, dit jaar is RTl de winnaar. Laat ook wat wijven zien met blote tieten, hé bah daar houden de valse pisnichten van RTL dan niet van. Wammes Waggel met zijn blote lul door het beeld bij Twannie? Nee daar houden de hetero mannen weer niet van. Paniek er is paniek. Nee we doen de uitslag dan moeten de mensen wel kijken. Nou moeten. Met stip de meest valse achterbakse kutzender ter wereld —RTL.

 9. Arie

  Wat een domme stemmingmakerij

 10. S

  Zo is het ook met Mr. Probz en nog een paar anderen.

 11. mark2

  @S Glennis heeft heel wat kansen gehad in Nederland. uiteindelijk heeft ze een goeie stem maar niet de goede mensen om zich heen. verder is ze overigens erg schreeuwerig en heeft ze voor sommige mensen wel maar ook voor veel mensen niet de gun-factor.
  Mij raakt ze niet met haar stem

 12. anymousin

  Boos op Twan Huys?? Waarom, heeft Twan dit dan bedacht?
  Neen dus.

  Zeg / schrijf dan ‘RTL 4-kijkers worden vrijdag boos op RTL’”

 13. caesar

  Helaas kan ik niet zien hoe de overlap van de kijkers is bij talkshows. Gemakshalve ga ik er van uit dat talkhowkijkers meerdere programma’s bekijken. Kortom: bij sommige items is dan sprake van een gigantische overlap dus irritatie bij de kijker. Gisteren kwam ik Glennis Grace maar liefst 4 keer uitgebreid tegen: M, Journaal, Twan en Pauw. Kan iemand iets meer inhoudelijks toevoegen over deze mogelijk overlap? Anders gezegd: hoeveel kijkers zien M en zien dan ook bijvoorbeeld Pauw? etc.

 14. Roobie

  Jeeee wat een gezeik weer niet, is MC alleen maar bezig om alles te bekritiseren. Erg laag en triest

 15. Bunzing

  @anymousin Dit tekent de zwakte van Twan. Hij is een dienaar. Een kerel met karakter had NEE gezegd.

 16. By the way

  Het is wel weer bullsh*t bingo vandaag op deze site… Alleen maar geroddel en gezeur.

 17. Britt Scholte Lover

  De uitslag van the voice senior word rond 23.30 bekend gemaakt zodat iedereen de hele uitzending van rtl late night blijven kijken!
  RTL 4 hoopt zo het programma bekendheid te maken

 18. Gerard Ek(streem)dom💩💨

  Key word is “gunnen”. Er zijn var weinig mensen die hem hoge kijkcijfers gunnen. Dat is ook logisch, want; een eersteklas linkse flapdrol. “Baaai Baaaaaiii maaaannnnnn”.

 19. Gerard Ek(streem)dom💩💨

  “var” = “bar”

 20. Boan

  Nou, niet iedereen zal de hele uitzending van Late Night kunnen kunnen zien. Hebben ze er wel aan gedacht dat er ook kinderen naar de Voice kijken? “Mama verteld jullie morgen wel wie er gewonnen heeft…”.

  Doorzichtig plan om kunstmatig de kijkcijfers (eenmalig) omhoog te krikken. Niet ten dienste van de klant dus niet commercieel. RTL denkt de kijker te slim af te zijn met deze truc maar ik vrees dat het gevolg averechts is: nog meer kwaad bloed.

 21. HanzWorsd

  Zingende bejaarden, totaal oninteressant en een goede indicator van de doelgroep van RTL. Eenzame en eenvoudige peoples. Verstandig om daar een zender voor op te zetten.

 22. Zuchtzuchtzucht

  Is het zo belangrijk dan wie wint??? Het is leuk om naar te kijken..En al die mensen vinden het leuk op hun leeftijd nog n keer zoiets mee te maken. Maar ik denk niet dat het hun uitmaakt wie er wint. Mij ook niet..Dat lees ik wel op sociale media zodra het bekend is. Dus wat maakt het uit wie en waar t bekendcg gemaakt wordt.

 23. Zuchtzuchtzucht

  @HanzWorsd

  Jouw conclusie bewijst nou niet echt dat je zelf meer dan eenvoudig bent.

 24. Karin

  Naar mijn mening mist de “SJWUM” om het maar even zo te zeggen,die Humberto wel had wat het programma wat vrolijker maakte.Twan Huys komt wat stijver over.
  En de Ambiance van het Rembrandt Hotel had veel meer gezelligheid.

 25. Folder

  De enige reden dat de finale van TVS niet live is, is omdat het te duur is voor dit ‘experiment’. Maar RTL wil wel laten SMS-stemmen (lees: geld verdienen) dus moet er wel een live ontknoping zijn. Had dan, als je geen liveshow wilt, in de finale het publiek laten stemmen, zoals bij laatste Hollands got Talent. Ook niet leuk, maar beter dan deze onzin. Zou leuk zijn als SKO de kijkcijfers geeft over hoe deze gedurende de uitzending veranderen. Maar uiteraard bewaren ze dit tot het laatst.

 26. Folder

  @Karin ‘Sjwum’ of ‘Sjwung’ ?

 27. Boan

  “Goossens weet niet waarom RTL Late Night met Twan Huys geen hit is” / “Er is iets niet goed, maar wat het nou precies is, is lastig te zeggen.” -> lees de vele reacties onder de diverse artikeltjes bij MediaCourant en het probleem wordt opgehelderd.

  “Dat is dat niet per se kritiek op Twan Huys, want dat is natuurlijk gewoon een prima interviewer.” -> Precies. Een interviewer. Maar Huys is geen Talkshowhost. Dus niet de gasten ‘een beurt’ geven maar interactie. Dus geen ongemeende lach maar oprechte interesse op kunnen brengen voor de gasten ook al liggen ze in eerste instantie qua mens mijlenver bij je vandaan. Of ze anders niet uitnodigen maar of dat het programma en de amusementswaarde ten goede komt dat denk ik niet. Dan val ik nog sneller in slaap bij het Late Night denk ik.

  “Twan Huys presenteert het alsof hij er al jaren zit”. -> Huys presenteert LN alsof hij nog bij Nieuwsuur zit. Geef Pauw dezelfde gasten als Huys en Pauw maakt er wat van. Dat is natuurlijk jarenlange ervaring van Pauw maar ik weet niet of Huys deze tijd heeft of krijgt. Ik denk trouwens dat tijd hierin geen beslissende factor is. Een talkshow hosten op een manier waarop veel mensen op dat tijdstip zitten te wachten zit niet in Huys en ik zie ook niet gebeuren dat hij het ooit goed in de vingers krijgt. Het programma kan alleen maar iets verbeteren maar Huys zal de zwakste schakel blijven. Jammer, want op journalistiek gebied kan ik hem wel ‘hebben’. Maar dus niet als talkshow host.

  “Ik denk dat er een heleboel mensen zijn die op dit moment niet graag op de plek van Twan Huys zouden willen zitten, want er komt een heleboel over je heen.” -> Er zullen diverse anderen zijn die veel beter op zijn stoel zullen presteren, omdat ze er het talent voor hebben. O.a. Beau van Erven Doorens. Hij heeft charisma, kan verrassen, is oprecht geïnteresseerd in gasten, kan amuseren, etc. Maar er zijn er nog wel een paar die het wél in de vingers hebben.

  Ik heb absoluut geen hekel aan Huys als interviewer maar tijdens het kijken naar Late Night merk ik dat ik me aan hem erger in zijn rol van talkshow host. Best jammer.

 28. Raaf

  Twan vist in hetzelfde PC-Grachtengordel Gütmensch vijvertje als Pauw
  Dat is zo’n 1 – 1,5 miljoen (50-90 jarige)) Social Justice Warriors groot.

 29. Pieter Baan

  Wie is kneus Rob Goossens in dat pipopak nou weer? Er lijkt sprake een trend om kansarme jongeren aan TV baantjes te helpen.

 30. Pieter

  Heb kan zeggen wat je wil maar de uitzending van vanavond was gewoon echt heel goed. Twan was alert, mooie mix van onderwerpen en slechts 1x reclame

 31. A.Zijn

  Deze donderdaguitzending zat prima in elkaar. Zou er nu ook eens een wat positiever ‘verhaaltje’ komen?

 32. Edwin

  @ A.Zijn
  Een kinderhand is gauw gevuld.

 33. A.Zijn

  @Edwin Jij blijft graag in de negativiteit hangen merk ik. Als je daar een prettig gevoel bij krijgt zou ik vooral doorgaan.

 34. Edwin

  @ A.Zijn
  Twan haalt de kerst niet.

 35. Tante Toos

  Voor t eerst Late Night afgekeken. Twan oogt ontspannen. Toch blijf ik t gevoel houden dat sommige onderwerpen gewoon niet zijn “ding ” zijn. Dan vraag je aan n Alzheimerpatiënt: heeft u de uitzending gezien. Man zegt: Nee. Dus dan vraagt Twan: en hoe vond u het?……
  Ook n onderwerp over muziek met Abel als gast. Hoop geklets over oude muziek in n nieuw jasje etc. Tsja…op die momenten mis ik Tan echt!!!
  Tan zou echt compassie hebben getoond met het “Alzheimerechtpaar”. Zou ook meer feeling hebben gehad met die muziek.
  Samenvattend: leuke onderwerpen met n niet zo geschikte presentator.

 36. marc

  dezelfde fout als bij humberto. Rtl gaat zicht met het programma bemoeien.
  Twan, de voice uitslag in je show? Dit kan je toch niet gewild hebben met je zogenaamde journalistieke inslag. Of maakt het je allemaal toch niets uit met je maandsalaris van 80000?

 37. Tante Toos

  Schoenmaker blijf bij je leest…..

 38. Tante Toos

  Laat Twan het journaal presenteren en zet die leuke Pepijn op Late Night😁😁

TelevisienieuwsMail Mediacourant

Heeft u een nieuwstip, een vraag aan de redactie, een vraag over adverteren, een verzoek tot samenwerking of wenst u andere informatie? Neem dan graag contact op.