Penoza-film moet voor kerst 2019 in bioscoop komen

Geplaatst op Wed 19 Sep 2018 om 11:00

Het is de bedoeling dat de bioscoopfilm van Penoza, die gisteren definitief werd aangekondigd, wordt opgenomen in het voorjaar van 2019 en vervolgens nog voor de kerst zal worden uitgebracht. Dat heeft acteur Hajo Bruins gezegd op Radio Veronica. Bruins is blij. “Meesterlijk, hè? Ja, ik ben er blij mee.  Ik heb het script natuurlijk gelezen en volgens mij is de policy dat we niets verlinken, maar één ding is zeker: als je de serie kent herken je een heleboel verhaallijnen van vroeger.

Fans van de serie zullen hun hart ophalen. “Je begrijpt direct waar het script over gaat, maar je kunt het ook zien zonder dat je alle series gevolgd hebt. Dat is het raffinement wat de schrijver heeft aangebracht. Het gaat wel verder waar de series zijn geëindigd, absoluut.”

De opnames beginnen dus na de winter. “We beginnen volgens mij in het voorjaar. Het leuke nieuws voor mij is dat iedereen die er in heeft gezeten er nu ook weer voor gevraagd is en dolenthousiast is. Het zijn wel mensen met drukke agenda’s, dus er wordt druk gepland wie wanneer kan. Er wordt in het hele voorjaar gedraaid en er moet ook een paar weken naar het buitenland worden gereisd.”

Komt de film voor de kerst in de bioscoop? “Dat mogen we hopen, ja, ik denk wel dat het lukt.”

Foto: KRO-NCRV
5 Reacties op “Penoza-film moet voor kerst 2019 in bioscoop komen”


 1. M

  Het verhaal was al klaar,jammer dit.

 2. Dean

  Heel goed nieuws! Ik hou persoonlijk absoluut niet van open eindes, dus ik ben blij dat we niet met het einde van seizoen 5 opgescheept blijven zitten. Hopelijk keert iedereen van de cast weer terug, en vragen ze de schrijvers van seizoen 4 weer terug, dat vond ik namelijk duizend keer beter dan seizoen 5. En hopelijk 16 jaar en ouder zodat ze ook echt moorden en dergelijke kunnen laten zien.

  Hiervoor ga ik zeker naar de bios eind 2019!

 3. giel

  Luister naar Hajo en ook naar wat Monic Hendricks te zeggen heeft
  http://www.radioveronica.nl/gemist/highlight/26999

  #schaamteloos #leukdatjeluistert
  gr
  giel

 4. een maatje te groot

  Ik moet toch altijd zo lachen met die Nederlandse series. Echt lachu.. Alsof je naar de verkenners kijkt die toneel spelen in het patronaat…. Bij flikken Maastricht kan die actrice alleen maar met haar kont draaien en speelt onecht..
  Onecht en uiteraard veel niet ter zake doende seks. Kijk eens naar Britse, Zweedse, Deense of IJslandse detective series.. Die zitten goed in elkaar en worden zooo goed gespeeld…

 5. Bears’den

  Beste Nederlandse serie OOIT!
  Laatste seizoen ietsje minder dan de voorgaand, maar blijft een gruwlijk goeie serie!

TelevisienieuwsMail Mediacourant

Heeft u een nieuwstip, een vraag aan de redactie, een vraag over adverteren, een verzoek tot samenwerking of wenst u andere informatie? Neem dan graag contact op.