Penoza-film moet voor kerst 2019 in bioscoop komen

Het is de bedoeling dat de bioscoopfilm van Penoza, die gisteren definitief werd aangekondigd, wordt opgenomen in het voorjaar van 2019 en vervolgens nog voor de kerst zal worden uitgebracht. Dat heeft acteur Hajo Bruins gezegd op Radio Veronica. Bruins is blij. “Meesterlijk, hè? Ja, ik ben er blij mee.  Ik heb het script natuurlijk gelezen en volgens mij is de policy dat we niets verlinken, maar één ding is zeker: als je de serie kent herken je een heleboel verhaallijnen van vroeger.

Fans van de serie zullen hun hart ophalen. “Je begrijpt direct waar het script over gaat, maar je kunt het ook zien zonder dat je alle series gevolgd hebt. Dat is het raffinement wat de schrijver heeft aangebracht. Het gaat wel verder waar de series zijn geëindigd, absoluut.”

De opnames beginnen dus na de winter. “We beginnen volgens mij in het voorjaar. Het leuke nieuws voor mij is dat iedereen die er in heeft gezeten er nu ook weer voor gevraagd is en dolenthousiast is. Het zijn wel mensen met drukke agenda’s, dus er wordt druk gepland wie wanneer kan. Er wordt in het hele voorjaar gedraaid en er moet ook een paar weken naar het buitenland worden gereisd.”

Komt de film voor de kerst in de bioscoop? “Dat mogen we hopen, ja, ik denk wel dat het lukt.”

Foto: KRO-NCRV

Meer in KRO

Alle artikelen

Wat vindt u?

Alle polls

Bent u blij dat Mart Smeets niet meer op televisie is?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen