Paul de Leeuw onthult contouren nieuwe RTL-show

Paul de Leeuw onthult de contouren van de nieuwe personalityshow die hij gaat maken voor RTL 4. De rode draad wordt gevormd door mensen die iets bijzonders presteren. Dat vertelt hij vandaag in het AD. Het liefst wilde RTL 4 een soort Mooi Weer De Leeuw hebben, maar de presentator wil niet in herhaling vallen en heeft een andere twist bedacht. Inmiddels ligt er al een conceptformat. “Het programma is door RTL bedacht, ik schrijf het de komende tijd meer naar mezelf toe.”

De Leeuw gaat niet mee in alles wat RTL wil. “Ze wilden aanvankelijk een soort Mooi! Weer de Leeuw , mensen met wensen dus. Met een panel met BN’ers. Maar dat hebben we nou wel gehad.”

Wat is de twist die hij aan het format heeft gegeven? “Nu ontvang ik mensen die vinden dat zij iets presteren. Bijvoorbeeld door de grootste pompoen te kweken. Dan kun je het in het verlengde daarvan hebben over de vraag welke groente de Nederlander het liefste eet. Het is van deze tijd – je moet er iets van opsteken.”

Als de show in maart zijn première beleeft, wil De Leeuw niet zo dik zijn als hij nu is. “Het vet moet eraf. Als ik straks bij RTL aan de slag ga, wil ik echt wat kwijt zijn. Ik volg nu online een puntendieet. Dat gaat uitstekend.

Het AD-interview met Paul de Leeuw kunt u lezen via Blendle.

Foto: RTL

Meer in RTL

Alle artikelen

Wat vindt u?

Alle polls

Bent u blij dat Mart Smeets niet meer op televisie is?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen