Couturiers maken jurk voor BN’er in nieuwe NPO-show

Victoria Koblenko krijgt een BN’er-show bij de NPO. In het nieuwe programma Het Leven is een Jurk gaan zes beroemde Nederlandse fashiondesigners een jurk ontwerpen voor een bekende Nederlandse vrouw. Dat heeft omroep NTR laten weten. Koblenko neemt een kijkje in de kledingkast en in het leven van de vrouwen om zo inspiratie te vinden voor de jurk. Een awardgala of een première kunnen aanleiding zijn om de dames in een bijzonder op maat gemaakt couturestuk te hullen.

In elke aflevering staat een bekende Nederlandse vrouw centraal. Het gaat in elk geval om Monic Hendrickx, Wende Snijders, Annechien Steenhuizen, Lucia Rijker en Ilse Warringa.

Zij worden gekoppeld aan een team van bekende designers. Jan Taminiau, Bas Kosters, Claes Iversen, Aziz Bekkaoui, Maison the Faux en Ronald van der Kemp hebben hun medewerking toegezegd.

Na de eerste ontmoeting tussen de vrouw en de ontwerper gaat deze aan de slag. Bij het ontwerpen kijken de ontwerpers naar de stijl, de persoonlijkheid en uitstraling van de vrouwen voor de perfecte jurk. Tijdens het maakproces en de doorpasmomenten en ontdekken we de persoonlijke stijl, inspiratie en ambacht van de ontwerper.

Victoria Koblenko is enthousiast: “Ik ben een vaste bezoeker van alle afstudeershows van modeacademies in Nederland. Ik ondersteun jonge modetalenten, zet mij in voor meer duurzaamheid in de mode en heb tenslotte een hart voor Nederlandse designers. Ik zie al deze ingrediënten terug in Het Leven is een Jurk.”

Het leven is een Jurk is een idee van House of Impact in co-productie met BlazHoffski en de NTR. De première is op woensdag 7 november om 21.15 uur op NPO 3.

Foto: NTR, Aryan Jauregui

Meer in NPO

Alle artikelen

Wat vindt u?

Alle polls

Thomas van Groningen is volgens Victor Vlam te dik voor de presentatie van Op1. Eens?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen