Couturiers maken jurk voor BN’er in nieuwe NPO-show

Geplaatst op Sat 22 Sep 2018 om 13:00

Victoria Koblenko krijgt een BN’er-show bij de NPO. In het nieuwe programma Het Leven is een Jurk gaan zes beroemde Nederlandse fashiondesigners een jurk ontwerpen voor een bekende Nederlandse vrouw. Dat heeft omroep NTR laten weten. Koblenko neemt een kijkje in de kledingkast en in het leven van de vrouwen om zo inspiratie te vinden voor de jurk. Een awardgala of een première kunnen aanleiding zijn om de dames in een bijzonder op maat gemaakt couturestuk te hullen.

In elke aflevering staat een bekende Nederlandse vrouw centraal. Het gaat in elk geval om Monic Hendrickx, Wende Snijders, Annechien Steenhuizen, Lucia Rijker en Ilse Warringa.

Zij worden gekoppeld aan een team van bekende designers. Jan Taminiau, Bas Kosters, Claes Iversen, Aziz Bekkaoui, Maison the Faux en Ronald van der Kemp hebben hun medewerking toegezegd.

Na de eerste ontmoeting tussen de vrouw en de ontwerper gaat deze aan de slag. Bij het ontwerpen kijken de ontwerpers naar de stijl, de persoonlijkheid en uitstraling van de vrouwen voor de perfecte jurk. Tijdens het maakproces en de doorpasmomenten en ontdekken we de persoonlijke stijl, inspiratie en ambacht van de ontwerper.

Victoria Koblenko is enthousiast: “Ik ben een vaste bezoeker van alle afstudeershows van modeacademies in Nederland. Ik ondersteun jonge modetalenten, zet mij in voor meer duurzaamheid in de mode en heb tenslotte een hart voor Nederlandse designers. Ik zie al deze ingrediënten terug in Het Leven is een Jurk.”

Het leven is een Jurk is een idee van House of Impact in co-productie met BlazHoffski en de NTR. De première is op woensdag 7 november om 21.15 uur op NPO 3.

Foto: NTR, Aryan Jauregui
22 Reacties op “Couturiers maken jurk voor BN’er in nieuwe NPO-show”


 1. Tvkijker

  Best leuk idee eigenlijk, voor selecte doelgroep uiteraard.

 2. Johan

  Typisch NPO-programma van onze belastingcenten. Het gaat maar door.

 3. Waup

  Boehoe “onze belastingcenten”!

 4. Actries van Houten

  Dit lijkt me nou een leuke eerste schnabbel voor Ellie Lust.

 5. Frenny

  Maar Brandpunt kan niet meer…

 6. HanzWorsd

  Super goed idee, met al die moskeeën en aanhangers in NL kun je heel wat jurken kwijt.

  Goed businessmodel NPO, geweldig gevonden. Hoeft die 40MIO EURO ook niet te komen.

 7. Brocoise

  Annechien Steenhuizen? Daar zit helemaal geen vorm in. Die is rechttoe rechtaan. Geen taille, geen heupen. Probeer daar maar eens een sierlijke jurk omheen te bouwen.

 8. Gerard Ek(streem)dom 💩💨

  Hahaha… die vrouwen hebben 2 dingen gemeen: 1. ze komen met hun kop op TV en 2. ze hebben geen van allen aantrekkelijke vrouwelijke vormen. Wat een drama wordt dit.

 9. Japie

  Als er 1 iemand is waar ik mij aan erger dan is het Victoria Koblenko wel.
  Wat een duffe trut met haar gekrulde lippen,jakkes!

 10. Bart

  Weer een programma met bekende Nederlanders bij de NPO.
  Dit hoort de NPO aan de commerciële zenders over te laten en ook die moeten daar flink in minderen willen ze de kijker nog behouden. Wanneer gaan die oogkleppen eens af bij de omroepen en de NPO.

 11. Lamberto

  Zit die vent daar nou in zijn onderbroek met een aap op zijn been getatoeëerd?

 12. Bassie

  Korten die npo, weg met al die kolder programma’s.

 13. Shaniquilia vd Put

  “De NTR is, net als de NOS, een wettelijke taakomroep. Dit betekent dat zijn taken op het gebied van informatie, educatie, kunst & cultuur, jeugd en diversiteit zijn vastgelegd in de Mediawet 2008. Binnen zijn taken wil de NTR een breed en divers programma-aanbod realiseren, met oog voor kwetsbare thema’s, genres en doelgroepen die anders onderbelicht blijven.” Bron:wikipedia
  Vooral die laatste zin is hilarisch als je een programma met en over BN-ers gaat maken.

 14. Shaniquilia vd Put

  Is een omroep trouwens niet vrouwelijk, haar taken dus.

 15. Henk

  Daaraan kan je toch wel zien dat de NTR wel weg kan.

 16. Koos

  Net zo de biel als dat pottenbakken. Dit kan dus beter op 6.

 17. Geronimo

  Voor de rest wat Ra af ervan vindt

 18. Frederik de Groot

  Lijkt mij een geweldig programma! Maar niet heus. Vraag me onderhand af wat programmamakers bezielt om de kijker te willen trekken met dit soort onnozele programma’s.

 19. anoniem

  Dus hier hebben journalistieke programma’s voor moeten wijken?

 20. Henk&Ingrid

  Krijgen we dat gezeik weer over ‘van onze belastingcenten’ en ‘moet hier nu Brandpunt voor wijken’. Is er 1 iemand op deze knullige site die überhaupt wel eens naar Brandpunt heeft gekeken? Het zijn ook mijn ‘belastingcenten’ die gebruikt wordt voor allerlei zaken waar ik het niet mee eens ben, bv het dichten van het gat wat ontstaat door het afschaffen van de dividendbelasting. 2 MILJARD dames en heren ‘mediawatchers’, daar vallen de kosten voor ons televisiebestel bij in het niet…..dus….

 21. Wollter

  Genoten van Dijkhof
  Nep Trudeau weer derde
  Wilders doet het beter!

 22. amsterdammer

  Weer zo’n programma van onze belastingcenten, om het domme volk te “plezieren”. Pulp tv op de publieke omroep.

TelevisienieuwsMail Mediacourant

Heeft u een nieuwstip, een vraag aan de redactie, een vraag over adverteren, een verzoek tot samenwerking of wenst u andere informatie? Neem dan graag contact op.