NPO Radio 2-dj verliest controle: ‘Godverdegodver’

Geplaatst op do 13 sep 2018 om 14:45

Radiomaker Timur Perlin is zijn fatsoen kortstondig verloren tijdens de uitzending van zijn programma op NPO Radio 2. Hij draaide het nieuwe Nederlandstalige nummer van Anouk, kreeg daar kritiek op en werd daar boos om. Dat was te horen op de radio. Haar nieuwe single ‘Het is Klaar’ is heel erg Anouk, vrij ordinair dus, en daar is niet iedereen van gecharmeerd. Daar werd ook Perlin op gewezen. “Godverdegodver, Gijs. Ja, er zit dan weer iemand te appen… Ik word hier heel boos om!

Perlin zag de negatieve berichten binnenstromen tijdens de plaat. “Ik snap het ook wel hoor, maar ohhh. Ik vind het zo mooi dat het in het Nederlands wordt gezongen en dan krijg ik allemaal van die kút-sms’jes van iedereen.”

De berichten kwamen massaal binnen. “Van die mensen die zeggen: ‘Mag dit uit?’ En: ‘Wuhduhduh!’ Hou toch eens op met dat gekut op die Nederlandse muziek. Jongens, het is verdómme gewoon mooi! Jesus Christ!

Is dit niet allemaal een beetje agressief en overtrokken? “Nee, tuurlijk, iedereen heeft recht op z’n eigen mening. Sorry. Je hebt gelijk: als je het niet mooi vindt, is het ook goed.”

De beelden:

Foto: NPO Radio 2
39 Reacties op “NPO Radio 2-dj verliest controle: ‘Godverdegodver’”


 1. Virginia Rens

  Een keer Django Wagner draaien, ho maar.

 2. jeanne

  Hee wat goed van hem! Helemaal klaar met dat bashen van alles en iedereen, de hele tijd. Hou je mond, of zeg wat leuks. Dank.

 3. Mark van Dale

  Jullie zitten bovenop het nieuws he? Mooi tweetje van twee dagen geleden. ;-)

 4. Sean

  Kan merken dat hij van 3FM af komt. De luisteraars geven aan dat ze het niets vinden, maar de DJ drukt het erdoor.

 5. Marianne

  Waarom verspreiden ze dit fragment?

 6. Max

  Waarom zo vloeken? Ik vind het een teken van zwakte! Doe ff normaal. Er luisteren allerlei soorten mensen naar. R E S P E C T!

 7. tessa

  Hij lijkt er wel trots op….
  Zou me kapot schamen.. Neem therapie.

 8. Henk

  Anouk zingt heel anders dan vroeger, haar stem klinkt niet mooi meer. Tijd voor nieuw talent.

 9. Stax

  Mooi … dit is radio, zoals het hoort te zijn, inclusief gevloek.

 10. Joost

  Het is ook een graflied. Luisteren naar je luisteraars, Timur.

 11. Ron

  De luisteraar heeft altijd gelijk. Fijn dat hij het prachtig vind maar de luisteraar heeft daar hoegenaamd lak aan en geeft zijn mening. En terecht in deze! En dat gevloek op de radio is wel zo t0kkie, kan echt niet. Schorsing op zijn minst is hier wel op zijn plaats!

 12. Jolanda

  Het is ook echt een lelijke plaat en niet omdat ie nederlands is, het slaat gewoon nergens op, bij ons gaat ie meteen af als ie op de radio is.

 13. Erik

  Hij wil ons zijn mening opdringen of iets wel of niet leuk is. Belachelijk en ben benieuwd naar de mening van Derksen in deze. (zou zomaar kunnen dat hij daar op uit is) AANDACHT

 14. janus

  Mooi, Anouk, heb ervan genoten! Ach, trek je niet te veel aan van die hypocriete tere zieltjes in den lande en hier op MC. Zelf vloeken ze regelmatig een ander stijf maar als een zangeres eens wat harde nootjes kraakt dan is het huis te klein en roepen ze ach en weee.

 15. Ray

  Beetje sneu, Timur, als jij een kutnummer goed vindt dat de rest van Nederland, volkomen terecht, bagger vindt.

 16. jdj2050

  Anouk rulez. Gewoon blijven draaien.

 17. Tom

  Een bekende presentator zei me ooit: het gaat zich niet om mij, maar om de kijkers en luisteraars. Als je er niet tegen kan dat je publiek een andere mening heeft, dan kun je er beter mee stoppen.

 18. Julia

  Dit was van het weekend (toch?). Het is nu donderdag. Kom nou!

 19. Henk

  Blijft toch een enorme uitglijder, dan ben je niet geschikt voor de publieke omroep.

 20. J

  Ik vind die Timur wel grappig. Lichtpuntje op de radio.

 21. George

  Wududuh, haha 😂

 22. George

  Ergens geef ik hem ook wel gelijk. Natuurlijk hoeft hij niet zo te vloeken, maar het is eigenlijk best sneu als je een nummer slecht vind, puur omdat het in het Nederlands gezongen is.

 23. Joop55

  Kan beter opbokken naar 538 of Slam!FM met zulke straattaal, past niet op een fatsoenlijke zender, hij geeft in zijn tweet ook al aan dat dit wel eens zijn einde van zijn carrière bij ‘familiezender’ man man man… ga je waffel eens met veel zeep spoelen.

 24. StefanV

  Als Radio 2 op deze manier doorgaat, zijn ze heel snel niet meer de best beluisterde zender van Nederland. Deze week draaide Gijs Staverman ook al die weerzinwekkende verkrachting van “Onderweg” van Abel, compleet met autotune en zwakzinnige rap. Dat soort “muziek” heeft echt helemaal niks op Radio 2 te zoeken; jaag er de luisteraars maar mee weg op 3FM. Radio 2 is voor de doelgroep 30-plus, niet voor pubers.

  Radio 2 is heel krampachtig bezig om – naar eigen zeggen – de Nederlandse muziekcultuur te promoten. Dat doen ze door minstens 25 procent Nederlandse muziek te draaien. Helaas houdt dat in dat ze regelmatig middelmatige meuk uit eigen land grijsdraaien of zelfs tot Topsong bombarderen.

  Het helpt de muziekcultuur helemaal niet, want het zijn vooral de grote namen die aandacht krijgen. Guus Meeuwis, Anouk, de generieke plaag die Kensington heet. En ze blijven die middelmatige troep wekenlang grijs draaien…. – Anouk is het nieuwste voorbeeld.

 25. StefanV

  @Janus: Anouk mag net zo veel vloeken en net zo veel middelmatige Nederlandstalige nummers schrijven als ze wil. Feit is dat luisteraars het waardeloos vinden. Het begint een beetje erg storend te worden, de wijze waarop Radio 2 het Nederlands product pusht. Platen worden gedraaid omdat ze Nederlands zijn, niet omdat ze goed zijn….

 26. aammehoela

  Eens met StefanV, enkel Kensington vind ik een goede band. Maar Guus Meeuwis is ook zo iemand die wel over zijn hoogtepunt heen is. Voor het overige, absoluut geen rap gaan draaien, luisteraars van 3 FM vluchtten massaal naar radio 2.

 27. Fox Mulder

  Wie?

 28. Mieke

  Dit overkomt zoveel mannen.

  Het is zo erg in dit land. Nederland heeft een groot probleem: de huilende man. Veel mannen van boven de 40 liggen dagelijks huilend op de bank. Ze huilen nadat ze thuiskomen van hun banen. Ze mogen niks meer. Niet van de regering, niet van hun vrouw. Dus reageren ze zich af op social media.

  De man mag in Nederland niks meer. Daarom huilen ze. Dit is de inmiddels een vorm van leed die zijn weerga niet kent. Zoveel boze, huilende mannen. Compleet uitgeschakeld doordat ze niks meer mogen.

 29. Bart

  Eens met StefanV
  Verder snap dat ik dat je als dj soms de negatieve reacties zat bent. Helaas is het niet anders in deze tijd. De keerzijde van steeds vragen aan de luisteraars om te reageren.

 30. Marianne

  Ja, de tijd dat mensen op een voetstuk staan is voorbij. Dat geldt ook voor dj`s. Als je niet normaal kan doen op de radio dan is het tijd om te vertrekken.

 31. Mink Vaillant

  Slecht nummer van een topzangeres en een dj die zich niet weet te gedragen. Die Timur mogen ze direct ontslaan.

 32. Nope

  Ik vind het wel leuk nummer. iedereen heeft wel wat te miepen op social media. :)

 33. B-noniem

  Alweer een dj die denkt te bepalen wat mensen mooi moeten vinden. Anouk heeft de laatste jaren behoorlijke kutnummers uitgebracht zoals Places To Go en Dominique. Maar het wordt gedraaid, puur omdat het Anouk is.

  Timur moet maar weer even een paar maanden thuis gaan zitten als hij niet tegen negatieve reacties op liedjes kan.

 34. critikast

  Ik ken deze figuur niet maar scheer alle dj’s achteloos over één kam: nauwelijks opgeleid, allemaal hetzelfde popi-jopi-gedrag, allemaal schreeuwen door muziek heen, allemaal zonder enig gevoel voor radiomaken, allemaal zichzelf schromelijk overschattend, allemaal omhooggevallen figuren die pretenderen veel van muziek te weten maar allemaal elkaar klakkeloos na-papagaaien. Wat een volk ! Allemaal de kliko in wat mij betreft !

 35. Erwin

  De tijd van alleen maar zenden ligt ver achter ons. Snel terug naar de ziekenomroep met je radiohoofd.

 36. B-noniem

  Alweer een dj die denkt te bepalen wat mensen mooi moeten vinden. Anouk heeft de laatste jaren behoorlijke schijtnummers uitgebracht zoals Places To Go en Dominique. Maar het wordt gedraaid, puur omdat het Anouk is.

  Timur moet maar weer even een paar maanden thuis gaan zitten als hij niet tegen negatieve reacties op liedjes kan.

 37. Henk

  Ja, dat nummer Dominique trek ik ook niet. Wat is dat een slecht en naargeestig liedje.

 38. Dennis

  Het is NIET mooi. Hou op dat mens aan ons op te dringen.

 39. Regina

  Misschien gaat Timur ook wel verkassen naar een ander station. Tja, dan maakt het niet meer uit wat je zegt. Opdracht van je nieuwe werkgever.

TelevisienieuwsMail Mediacourant

Heeft u een nieuwstip, een vraag aan de redactie, een vraag over adverteren, een verzoek tot samenwerking of wenst u andere informatie? Neem dan graag contact op.