‘Nederland wil uiteindelijk liever Videoland dan Netflix’

De Nederlandse kijker wil uiteindelijk liever Nederlandse content zien dan Amerikaanse content. En juist dat is waar Videoland, de RTL-tegenhanger van Netflix, sterk in is. Dat heeft RTL-baas Sven Sauvé gezegd op BNR Nieuwsradio. Sauvé erkent dat Netflix een megagrote partij is. “Netflix is een partij die zijn weerga niet kent met tussen de vijf en zes miljard aan contentbudget per jaar. Ik zou ervan dromen. Ik zou denk ik niet eens weten wat ik er allemaal mee kan doen.

Dat zijn zulke gigantische cijfers, aldus Sauvé. “Dat het niet voor te stellen is welke content je daar allemaal mee kan realiseren. Wij proberen ons contentbudget, wat ook royaal is, slim in te zetten. Wij proberen ons echt te onderscheiden met Nederlands product.

En de Nederlander wil Nederlandse video, zegt hij. “Ik ben ervan overtuigd dat een Nederlander uiteindelijk Nederlands product altijd mooier, spannender en interessanter vindt dan buitenlands product.”

Maar ook voor buitenlandse content kan men bij Videoland terecht. “Wij hebben ook heel mooi buitenlands product. Eén van de mooiste series die ik zelf ooit heb gezien is The Handmaid’s Tale. Dat is nu twee seizoenen bij ons op Videoland te zien. Daar ben ik echt verslaafd aan. Die serie grijpt je naar je keel. Die is zo spannend gemaakt. Wij hebben dus de mix van hele sterke Nederlandse content én buitenlandse content.

Toch werkt Netflix nu ook aan Nederlandstalig drama. “Ja, maar dat is niet hun basismodel en dat kunnen ze ook helemaal niet verantwoorden in de financiering van hun businessmodel. Ze zullen een paar Nederlandse dingen doen, maar voornamelijk buitenlandse content brengen. Wij zullen voornamelijk Nederlandse content doen, aangevuld met hele sterke internationale content.”

Wat zit er bij Videoland in de pijplijn? “Judas. De serie over het boek van Astrid Holleeder. En we gaan Soof brengen, De Nieuwe Garde komt eraan. We zijn dus zwaar aan het investeren. Elke maand is er wel een uniek stuk content wat op Videoland zal verschijnen. Daarnaast kun je er alles terugvinden wat we op tv hebben uitgezonden.

Foto: RTL

Meer in Netflix

Alle artikelen

Wat vindt u?

Alle polls

Alleen Gerard Joling kan Gordon nog redden. Of toch niet? Heeft u nog zin in Geer & Goor?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen