‘Naïeve Gerard Ekdom slachtoffer van nieuwe manager’

Geplaatst op Mon 03 Sep 2018 om 11:00

De Quote komt deze maand met een verbijsterend verhaal over Berber Keur, de nieuwe manager van Gerard Ekdom. Het blad schrijft over de discutabele werkwijze van deze 39-jarige dame. Dat is te lezen in de kiosk. De onthullingen zijn dermate pikant dat Berber Keur op agressieve, bijna Kemna-achtige wijze heeft geprobeerd om de publicatie tegen te houden. Zelfs het advocatenkantoor van Peter R. de Vries is daar aan te pas gekomen. Dat bleef uiteindelijk bij veel blaffen en niet bijten.

Aanvankelijk was de Quote vooral benieuwd wie Berber Keur is, aangezien zij door Ekdom werd genoemd in zijn afscheidsspeech op NPO Radio 2. “Mijn partner in crime met wie ik zakelijk de toekomst in ga. Thanks voor alles“, zei hij.

De Quote: “Wat Ekdom niet weet is dat zijn mededeling met enige ontsteltenis wordt opgevangen door menig inwoner van Hillywood. Vele ingewijden vrezen dat de als zeer naïef te boek staande Ekdom ‘het nieuwste slachtoffer’ is van zijn nieuwbakken zakenpartner, die door sommigen wordt gemeden en door velen gevreesd.

Tijdens zijn onderzoek stuitte de Quote op haar duistere kant, die wordt gekenmerkt door rechtszaken, intimidatie, stalkingspraktijken en controledrift, aldus het blad. Ze blijkt een spoor van vernieling te hebben nagelaten, aldus de Quote.

Het liefst zouden we Gerard waarschuwen, want ze gaat hem leegtrekken“, zegt een zeer goede bekende van de dj, die niet met naam genoemd durft te worden. “Deze mevrouw moet je niet op je pad tegenkomen. Ik ben echt als de dood voor haar.”

Dat klinkt overdreven, maar ook Quote heeft ‘aan den lijve ondervonden hoe intimiderend en agressief Keur te werk gaat’.

Geen rol van betekenis

Aanvankelijk vond Berber Keur het nog leuk dat Quote aandacht aan haar wilde besteden. De dame verkoopt zich graag als een mysterie, ze duikt her en der op, maar niemand blijkt te weten wat ze nou eigenlijk doet. Ze lijkt met bluf bepaalde posities te bereiken en stapte bijvoorbeeld ook zelf brutaal op Gerard Ekdom af. “Het feit dat ik hém benaderde is zakelijk gezien natuurlijk het hoogst haalbare. Zo ben ik: als ik iets in mijn hoofd heb, wil ik het hebben“, zegt ze zelf.

Volgens kenners is Keur vooral een lege huls. “Laat ik het zo zeggen: in vergaderingen valt zelden haar naam. Ze speelt geen vooraanstaande rol in de mediawereld“, vat 100% NL-directeur Herbert Visser het samen.

En toch gelooft Ekdom heilig in haar. De dj, die nooit eerder een manager heeft gehad, zegt: “Ik heb veel mensen in het vak fouten zien maken; dat wil ik voor zijn. Daarom word ik nu ondernemer, dat is best spannend. Ik deed alles zelf, maar nu laat ik het zakelijke gedeelte aan haar over.

Fantast

De Quote heeft met circa dertig oud-collega’s en kennissen van Berber Keur gesproken, waarvan ‘opmerkelijk veel’ haar omschrijven als ‘fantast’, ‘niet van deze wereld’, ‘manipulatief’ en ‘intimiderend’.

Ze zou bij haar vorige werkgever VHU Europe, een bedrijf dat radiojingles en visuals maakt, op een ‘vreemde, agressieve manier’ met personeel zijn omgegaan. Eén bron deed zelfs aangifte wegens bedreiging ‘toen Berber Keur het over de veiligheid van mijn kinderen ging hebben als ik niet snel ging betalen’.

En dan is er nog het verhaal van ‘een uitgebreide aangifte’ die advocaat Gerard Spong heeft gedaan tegen Keur van verduistering en belaging. Ze heeft zelfs een contactverbod gekregen van tien jaar opgelegd gekregen, omdat ze een Friese bouwondernemer bleef benaderen op een wijze ’die niet ver af ligt van stalking’.

Berber dreigt

En zo staat het Quote-artikel bol van de verhalen over deze mevrouw. Zij is daar niet gelukkig mee, dus heeft ze het advocatenkantoor van Peter R. de Vries ingeschakeld. Zijn zoon, advocaat Royce de Vries, noemt het artikel ‘eenzijdig, onjuist en tendentieus’.

Keur ontkent bijvoorbeeld een fantast te zijn. “Ter referentie krijgen we een ondertekende verklaring van haar huisarts te zien die stelt dat er geen aanwijzingen zijn voor een persoonlijkheidsstoornis.

Het tegen Quote aangespannen kort geding om publicatie te voorkomen werd drie kwartier voor aanvang van de zitting ingetrokken. “Haar blaffende amice De Vries mailt dat bij een eventueel onwelgevallige publicatie ‘een zeer uitgebreide rectificatie’ zal worden geëist en Quote-uitgever Hearst aansprakelijk zal worden gesteld voor te lijden schade.

Ekdom

Wat vindt Ekdom hier nou allemaal van? “Ik weet niet wat ik hoor“, zegt hij.

Volgens hem klopt er in elk geval niets van dat contactverbod. “Het is andersom! Maar ik ga er niet tussen zitten, het is niet mijn probleem. Ze is heel goed in haar vak, niets dan lof.”

Een paar dagen later geeft Ekdom aan dat hij niet met negatieve publiciteit wil dealen en na publicatie in overleg wil met Keur over de voortzetting van de samenwerking.

Het Quote-artikel ‘Het boefje van Hilversum’ kunt u lezen via Blendle en in verkorte vorm op de Quote-site. Lees ook de follow-up ‘Lachen met online witwassers: hoe Berber Keur het nieuws probeert te manipuleren’ op de Quote-site en de editorial van hoofdredacteur Sander Schimmelpenninck.

Foto: Avrotros
42 Reacties op “‘Naïeve Gerard Ekdom slachtoffer van nieuwe manager’”


 1. Reageer

  hahaha

 2. André

  Waar rook is, is ook vuur. Misschien dan toch maar nog even verder zonder manager, meneer van Ekdom?

 3. shrink

  Gerard Ekdom heeft ooit een autobiografie geschreven of laten schrijven onder de titel “Ik zal kijken wat ik voor je kan doen”. Dat is een verrassend goed leesbaar werkje waarin hij naar voren komt als een goeie gozer die veel van zijn moeder houdt en die alleen maar lekker plaatjes wil draaien en daarin ongelooflijk ambitieus is, maar ook goudeerlijk. Wel zielig voor hem dat hij nu zakelijk helemaal leeggezogen gaat worden en hij bij een kansloze zender zijn muzikale ei kwijt moet. Ik denk dat de problemen begonnen zijn toen hij zo nodig nieuw haar wilde. Gerard Ekdom had gewoon Gerard Ekdom moeten blijven.

 4. Ron

  Sneu voor Gerard dat hij zich met deze charlatan heeft ingelaten. Zal wel niet lang meer duren, hoop ik voor hem.

 5. Snuifje

  Ekdom die zegt een manager nodig te hebben. Die gozer heeft overduidelijk de verkeerde afslag genomen. Zonde.

 6. Sjors van Kempen

  Verbaast me vooral dat niemand allemansvriend Ekdom van tevoren heeft gewaarschuwd voor deze kille tante.

 7. Meneer Kaktus

  Zal ik voortaan je management doen, Gerard?

 8. Mike

  Waarom heeft Gerard Ekdom een manager nodig? Zodat iemand elke maand 20 procent van zijn salaris in kan houden? Waar gaat dit over?

 9. Den Draaiert Joost

  Vrouwen die Berber heten moet je sowieso niet vertrouwen.

 10. Bep

  Gerard ik zou het zekere voor het zekere nemen.Er is iets mis met deze mevrouw. Dit verzinnen ze toch niet allemaal?

 11. Ronald

  Die vrouw is niet goed bij.
  Ik zat vroeger bij haar in de klas.Ze deed de raarste dingen.
  Alleen maar liegen,en janken als ze haar zin niet kreeg.
  Echt ,die heeft geen tikie van de molen gehad,maar daar is een compleet molenpark op gevallen.

 12. Bep

  Onzeker

 13. Cartman

  Peter R. de Vries heeft geen advocatenkantoor.

 14. LD

  Ekdom ontsnap uit haar tentakels nu het nog kan jochie!

 15. What-Up

  Een manager voor Echtdom …. Ha ha ha.
  Moet wel iemand zijn die zijn flauwe woordspelingen leuk vindt.
  Wat een overschatte plaatjesdraaier is die man

 16. De Insider

  https://www.rtlz.nl/business/ondernemers/3fm-jinglemaker-ruziet-met-zakenpartners-rechter-grijpt

  en:

  http://www.jingleweb.nl/index.php/2016/05/15/diederick-huizing-op-zijspoor-bij-vhu/

  Ik zou m’n vingers er niet aan branden.

 17. Koos

  Een vrouw je bankrekening laten beheren is vragen om ellende.

 18. Henk

  Sander Schimmelpennick de nieuwe rioolrat van Hilversum.

 19. Herrie

  We moeten Gerard redden uit de tentakels van Berber Keur…. ren Gerard ren…..Gelukkig dat Quote ons waarschuwt. Peter R. Doe onderzoek en verdedig haar niet voordat je de waarheid kent.

 20. J.

  Die vrouw spoort niet.

 21. Luzern

  Dat mens!!!
  Liep ooit eens stage bij de VARA !
  Was na een paar weken alweer weg.
  Knettergek !

 22. Gerard Ek(streem)dom💩💨

  Wat een ellende….

 23. Ineke

  Is dat dezelfde Berber Keur die ook een paar singletjes heeft uitgebracht in de studio van Studio Soundtrack uit Dokkum?

 24. oijij9opji

  Een soort Patty Harpenau-achtig type, ben ik bang.

 25. Dr. Don

  Moet je die lelijke rotkop van haar eens zien.
  Ik m’n hond niet eens er overheen laten gaan.
  Gerard,vriend,…Hoe kan je hier intrappen ??

 26. Folke

  Gerard was toch op je oude stek gebleven. Ik hoop niet dat je straks teleurgesteld bent. Wat heeft je zo ver gebracht om met deze “lady” in zee te gaan. jammer voor je. Trouwens ik ging vanmorgen naar radio 10. even luisteren. Nou ik hoorde veel te veel reclame. Helaas. Toen toch maar weer NPO2.

 27. Janneke

  Gerard ,niet doen.
  Kom op man. Had je hoger in geschat.

 28. Marco H

  Niemand, maar dan ook niemand is er ooit op vooruit gegaan door zaken te doen met Berber Coeur / Keur. Behalve mevrouw zelf dan.

 29. Tan

  Krijgt MC betaald voor zoveel reclame voor Quote en Blendle?

 30. Mediamania

  Opgeblazen gedoe over een niet al te slimme DJ en een zo’n heks.
  Echtdom zoekt zelf de narigheid op.
  Dan krijg je dit.
  Next..

 31. RtV

  Oftewel: deze mevrouw K. deugt dus niet. Ook nog nooit gehoord van dit mens trouwens.

 32. J. V Galen

  Als je ff Googled zie je dat ze met iedereen het bed in duikt,en daarna naait in de rechtzaal. Nou Gerard,daar ga je..

 33. Rob

  Heb haar een keer ontmoet bij VHU. Niet lang. Misschien een half uur. Kwam op mij over als een vrolijke, kundige vrouw. Maar een half uur zegt natuurlijk niets.

 34. Jan

  Hoe kun je nou bang zijn van een vrouw?

 35. Kaaskopje

  Nu breken met die vrouw,anders is het doei doei carrière .

 36. Dave

  Jan, jouw reactie vind ik de beste. Hahahaahahahhaaaaaaaaaa.

 37. Marijke

  Familie van Eddy?

 38. S.H.v/d Vaart

  Mensen,
  Deze mevrouw is niet goed bij.
  En daarbij zeer kwaadaardig van karakter.
  Als ik dit zo allemaal lees is ze ook zeer geslepen geworden.
  Pas op met haar. Ik ken haar alleen nog als late tiener.
  Toen al narcist en geloofde in haar eigen leugens.

 39. Stroopwafel

  Karma = een bitch. Mevrouw laat een spoor van rechtszaken achter zich, de meeste nog tijdens haar VHU-tijd. Daarin overigens naar hartenlust gesteund door haar toenmalige geliefde/baas/partner.

 40. Fokke

  Deze heks is compleet van het padje, zodra je haar een vinger geeft ben je je hand al kwijt. Ze valt op vooral op wat oudere mannen met geld. Ze weet ze het bed in te krijgen en daarna zijn deze mannen aan de beurt, uitkleden tot op het bod.
  Ook bedreigen en manipuleren is haar niet vreemd. Bij deze vrouw moet je ver uit de buurt blijven!!
  Gerard Ekdom zal het volgende slachtoffer worden, daar kan je op wachten.

 41. Anonymous

  Aan de positieve kant, zij heeft een prachtig stem en kan super goed zingen.
  Peace!

 42. Jasper

  Suggestief jaloers gelul. Dat de top van Nederland niet met dat blad wil praten zegt iets over het niveau van het blad. Is de Mediacourant een “anonieme” klaagmuur voor de gefrustreerde talentlozen onder ons geworden?

TelevisienieuwsMail Mediacourant

Heeft u een nieuwstip, een vraag aan de redactie, een vraag over adverteren, een verzoek tot samenwerking of wenst u andere informatie? Neem dan graag contact op.