Megahits BZV en HHB grijpen weer naast nominatie

De NPO 1-megahits Boer Zoekt Vrouw en Heel Holland Bakt grijpen opnieuw naast een nominatie voor de Gouden Televizier-Ring. Dit jaar zijn Beau Five Days Inside, De Luizenmoeder en Expeditie Robinson genomineerd. Dat heeft de Televizier vandaag laten weten. Boer Zoekt Vrouw mag dan wel al jaren ’s lands meest bekeken tv-programma zijn, toch heeft de show nog nooit een Ring gepakt. Sterker nog: Yvon Jaspers werd met haar datingshow alleen genomineerd in in 2005 en 2009.

Heel Holland Bakt, de andere megahit van de NPO, is zelfs nog nooit genomineerd. Volgens MAX-baas Jan Slagter komt dat omdat ouderen niet weten hoe ze moeten stemmen. Hij boycot het Televizier-gala daarom al jaren.

De Luizenmoeder lijkt dit jaar de gedoodverfde winnaar. Miljoenen mensen zagen week na week de belevenissen van Juf Ank op NPO 3, dat daarmee een megahit scoorde.

Televizier: “Eindelijk een grappige Nederlandse comedyserie die niet bang was om tegen wat politiek correcte schenen aan te schoppen. De kijkcijfers waren week na week niet aan te slepen.

En dan is er Beau Five Days Inside. “Beau kende wat flops in zijn carrière, maar Beau five days inside was een door en door succesnummer. In het programma logeerde de presentator onder andere in een hospice en een tbs-kliniek. Daar heb je lef en inlevingsvermogen voor nodig en Beau liet zien dat hij dat als geen ander heeft.

Expeditie Robinson is voor de vijfde keer genomineerd. De afgelopen twee jaar maakte de show ook al kans. “Een programma dat nooit haar charme verliest. De honger, complotten en proeven in Robinson zijn onovertroffen. Wordt dit eindelijk het jaar van Nicolette Kluijver en Dennis Weening?

De Gouden Televizier-Ring wordt op donderdag 11 oktober uitgereikt in Afas Live. De live-uitzending, met vooraf de Rode Loper Show, is om 20.30 uur op NPO 1.

Foto: Linelle Deunk, KRO-NCRV

Meer in NPO

Alle artikelen

Wat vindt u?

Alle polls

Thomas van Groningen is volgens Victor Vlam te dik voor de presentatie van Op1. Eens?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen