Lubach wil in 2020 terug naar twee series per jaar

Geplaatst op Fri 14 Sep 2018 om 15:30

Arjen Lubach sluit zijn ogen niet voor de grote vraag naar afleveringen van Zondag Met Lubach. 2019 mag dan wel een rustig jaar worden met alleen een najaarsserie, maar in 2020 wil hij weer twee keer per jaar knallen: in het najaar én het voorjaar. Dat heeft hij laten weten op Radio 538. Lubach heeft vriend en vijand laten schrikken met zijn aankondiging dat Zondag Met Lubach teruggaat van twintig afleveringen dit jaar naar tien afleveringen volgend jaar. Komend voorjaar moeten we het zonder hem doen.

De presentator wil gewoon een keertje het theater in. “Volgend voorjaar slaan we een half jaartje over, omdat ik een theatertour ga doen en het misschien ook wel eens goed is om na vijf jaar te bedenken: misschien moeten we even een keer op adem komen en kijken hoe het ervoor staat.”

Hij vervolgt: “Ik was met alle plezier doorgegaan, maar ik heb wel eens gedacht: hoe lang wil je dit doen? Misschien wel tien of twaalf jaar. Dan is het denk ik wel goed om ergens in het midden een keer te kijken: vinden de mensen het nog leuk en slaat het nog ergens op of moeten we een andere kant op?

Het wordt niet definitief teruggeschroefd, aldus Lubach. “Mensen doen nu alsof het stelselmatig minder wordt, maar dat is niet het plan. Het is alleen voor nu. Ik heb een bepaalde theaterambitie en denk dat ik nu meer mensen naar het theater trekken dan vroeger, toen er meer mensen op het podium stonden dan in de zaal.”

Wat zou hij eigenlijk doen als John de Mol of een andere commerciële partij bij hem aanbelt? “Daar laat ik me niet over uit. Er wil wel eens iemand met je koffie drinken. Als je zo’n prijs wint of een programma maakt waar een miljoen mensen naar kijken, dan werkt het zo dat zenders waar nog geen miljoen mensen naar kijken denken: die moet bij ons. Ik zeg nooit nooit. Ik ben niet van plan om de VPRO en de NPO in de steek te gaan laten om ergens te gaan zitten cashen.

Stel dat we ooit een keer stoppen en ik ga weer het theater in of een boek schrijven, dan zou ik wel eens rustig kunnen kijken: wie wil er wat en wat zijn de opties? Maar ik ben nu niet van plan om de mensen in de steek te laten die ons op deze plek hebben geholpen.”

RTL 4 zou hem misschien wel graag een dagelijkse latenighttalkshow willen zien maken. Zou dat kunnen? “Het hangt ervan af hoe je het aanpakt.”

Gisteren was hij te gast bij RTL Late Night met Twan Huys. Waarom eigenlijk niet bij Pauw? “Daar ben ik al heel vaak geweest. Misschien hadden we nu beter het programma van Twan kunnen promoten in plaats van mijn programma. I love Twan.”

Foto: VPRO
14 Reacties op “Lubach wil in 2020 terug naar twee series per jaar”


 1. MM

  Voor hetzelfde salaris neem ik aan

 2. Sandertje

  Gelukkig maar tien afleveringen van lachband tv.

 3. Dus.

  2020 klinkt nog zo ver weg…

 4. De kinderen Lolly en Hiewik

  Misschien kan hij eens gaan presenteren vanuit Nieuw Zeeland of andere veraf contreien………

  Iets voor de NPO ideeënbus?

 5. GM d.O

  Ik vind dat Lubach zwaar overschat wordt. Zonder het team is hij gewoon een standaard trolletje.

 6. Jantje

  Als hij alles wat leuk is verzameld en linkse agenda achterwege laat heeft hij genoeg aan een paar afleveringen

 7. Ron

  Natuurlijk maken de schrijvers van ZML het tot een succes, maar dan moet je het als host wel goed uitvoeren en dat kan Lubach als geen ander. Hopelijk weer een top seizoen voor de boeg.

 8. HanzWorsd

  Wie kijkt hier naar? Alleen laagopgeleiden denk ik.

 9. Henny

  Sinds bekend werd dat hij niet vrijuit kan praten vanwege connecties met de zittende macht kan ik het programma niet meer objectief bekijken.

 10. TT

  Gisteren vreemde opmerking bij Pauw aan tafel “de nieuwe messias” wordt steeds vreemder denkt dat hij geweldig leuk is. Een tijdje leuk geweest, niet voor lang vrees is.

 11. zorro

  Ik niet.

 12. Julia

  Domkop.

 13. geen stem

  Rutte zegt grote economische groei dat moet ook wel want hij geeft 2,4 miljard Euro weg.

 14. BRAAK

  Lubach is een onnozele kwast, hij jat alles van de Amerikaanse talkshows.

TelevisienieuwsMail Mediacourant

Heeft u een nieuwstip, een vraag aan de redactie, een vraag over adverteren, een verzoek tot samenwerking of wenst u andere informatie? Neem dan graag contact op.