John de Mol bevestigt dat hij Voice naar SBS 6 wil

John de Mol wil de RTL 4-hit The Voice of Holland inderdaad naar zijn eigen SBS 6 halen. Daar voert hij gesprekken over met de top van RTL. Dat heeft de mediamiljardair vrijdagavond toegegeven in RTL Late Night. De Mol wil tot een bepaalde overeenstemming komen met RTL. “Ik vind het te vroeg om daar iets over te zeggen. Ik weet dat er allerlei verhalen de ronde doen. Er is een relatie met RTL en binnen die relatie zijn we op dit moment aan het praten over onze toekomstige relatie.

Die relatie met RTL gaat er anders uitzien, aldus De Mol. “Er is natuurlijk wel wat veranderd, dat is duidelijk voor iedereen. Ik ben behalve televisieproducent nu ook iemand die drie tv-zenders heeft en daar wil je natuurlijk ook een aantal goede programma’s naartoe brengen.”

Het lijkt erop dat RTL contractueel gewoon het recht heeft om The Voice te blijven uitzenden. De Mol: “Er zijn ook bepaalde afspraken die we gaan respecteren, want afspraken zijn er om nagekomen te worden. Dus we gaan samen bekijken hoe dat eruit gaat zien en daar kan ik op dit moment nog helemaal niks over zeggen.”

Toen De Mol even daarvoor door Twan Huys werd gevraagd of The Voice Senior terugkeert, maakte hij nog het grapje: “Nee, Sven Suavé (de directeur van RTL, red.) wil het niet. Nee hoor, grapje.

Wendy van Dijk hoopt dat ze The Voice kan blijven presenteren: “Ik blijf ome John heel lief aankijken, want dit mag mij niet worden afgenomen. Ik zou echt strijden tot de laatste aflevering.”

Martijn Krabbé: “Maar dan strijden dat het bij RTL blijft, want daar zitten we eigenlijk hartstikke goed. Maar ik zou me ook heel goed kunnen voorstellen – en daar heb ik het ook met RTL wel eens over gehad: de coaches worden ook vernieuwd ieder jaar en ik hou zo veel van dat programma, maar het zou kunnen dat de verschillende series door verschillende mensen gepresenteerd gaan worden.”

Gordon: “Of op verschillende zenders. Dat kan ook.

Lees ook: Sven Sauvé: ‘Wat John van plan is, laat ik aan hem’ (woensdag)

Foto: RTL

Meer in SBS

Alle artikelen

Wat vindt u?

Alle polls

Thomas van Groningen is volgens Victor Vlam te dik voor de presentatie van Op1. Eens?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen