Jochem van Gelder laakt M: ‘Foute vrolijke start’

Jochem van Gelder vindt dat Margriet van der Linden haar talkshow M donderdagavond gevoelloos heeft geopend. Je kunt niet zo vrolijk beginnen als het bakfietsdrama in Oss je eerste onderwerp is. Dat zegt de presentator op Twitter. Net als alle andere actuele programma’s besteedde Van der Linden ruim aandacht aan het drama waarbij vier kinderen van 4, 4, 6 en 8 om het leven kwamen op een spoorwegovergang. M leidde het onderwerp echter iets te vrolijk in.

M begon net als op alle andere dagen met een supervrolijk muziekje. Terwijl de band ronkende muziek maakte, zei Van der Linden: “Vanmorgen kwamen vier jonge kinderen om het leven bij een treinramp in Oss. Een kinderleidster en vijfde kind liggen in zorgwekkende toestand in het ziekenhuis. BNR-verslaggever Harmen van der Veen en Josefine van Enk van Dtv in Oss waren ter plaatse.

Vervolgens kwam onder meer een lachende Janny van der Heijden in beeld. Van der Linden even later: “Dit is M!!!!” Gevolgd door gejuich uit de studio.

Daarna begon Van der Linden gewoon met haar grappige-filmpjes-rubriek. “Goedenavond, welkom bij M. Hebben jullie dit gezien?

Er kwamen allerlei filmpjes voorbij. Er werd afgesloten met een oma in een race-auto. Van der Linden: “Ha ha ha! Dit is M! Start de show!!! (Pam-pam-pam, orkest speelt). Een zwarte dag in Oss en eigenlijk in heel Nederland…

Volgens De Telegraaf hebben kijkers zich behoorlijk gestoord aan deze opening. En daar sluit Van Gelder zich bij aan: “De ‘M’ van het gelijknamige tv-programma staat duidelijk niet voor medeleven. Wat een foute vrolijke start. #ditism #oss 😪

Foto: KRO-NCRV

Meer in KRO

Alle artikelen

Wat vindt u?

Alle polls

Thomas van Groningen is volgens Victor Vlam te dik voor de presentatie van Op1. Eens?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen