Jochem van Gelder laakt M: ‘Foute vrolijke start’

Geplaatst op Fri 21 Sep 2018 om 9:00

Jochem van Gelder vindt dat Margriet van der Linden haar talkshow M donderdagavond gevoelloos heeft geopend. Je kunt niet zo vrolijk beginnen als het bakfietsdrama in Oss je eerste onderwerp is. Dat zegt de presentator op Twitter. Net als alle andere actuele programma’s besteedde Van der Linden ruim aandacht aan het drama waarbij vier kinderen van 4, 4, 6 en 8 om het leven kwamen op een spoorwegovergang. M leidde het onderwerp echter iets te vrolijk in.

M begon net als op alle andere dagen met een supervrolijk muziekje. Terwijl de band ronkende muziek maakte, zei Van der Linden: “Vanmorgen kwamen vier jonge kinderen om het leven bij een treinramp in Oss. Een kinderleidster en vijfde kind liggen in zorgwekkende toestand in het ziekenhuis. BNR-verslaggever Harmen van der Veen en Josefine van Enk van Dtv in Oss waren ter plaatse.

Vervolgens kwam onder meer een lachende Janny van der Heijden in beeld. Van der Linden even later: “Dit is M!!!!” Gevolgd door gejuich uit de studio.

Daarna begon Van der Linden gewoon met haar grappige-filmpjes-rubriek. “Goedenavond, welkom bij M. Hebben jullie dit gezien?

Er kwamen allerlei filmpjes voorbij. Er werd afgesloten met een oma in een race-auto. Van der Linden: “Ha ha ha! Dit is M! Start de show!!! (Pam-pam-pam, orkest speelt). Een zwarte dag in Oss en eigenlijk in heel Nederland…

Volgens De Telegraaf hebben kijkers zich behoorlijk gestoord aan deze opening. En daar sluit Van Gelder zich bij aan: “De ‘M’ van het gelijknamige tv-programma staat duidelijk niet voor medeleven. Wat een foute vrolijke start. #ditism #oss 😪

Foto: KRO-NCRV
38 Reacties op “Jochem van Gelder laakt M: ‘Foute vrolijke start’”


 1. Ken

  Hoe is het zover gekomen dat deze vrouw een tv programma heeft gekregen? Ze leek me eerder altijd een leuke vrouw maar keer op keer blijkt dat ze te weinig inlevend is om een talkshow te kunnen dragen. Wat een aanfluiting.

 2. Willem

  Was bij Wie Is De Mol Talk al duidelijk.

 3. Arie

  Ik vind M wel een leuk programma en kijk graag.

 4. Mike

  Ze is een narcist.

 5. Winston Kanooknikswitch

  M is een prima programma, je kan niet verwachten dat door dit vreselijke grote ongeluk alles direct is aangepast, hoe erg ook, er zijn elke dag vreselijke ongelukken.

 6. Deadly Viper

  Er gebeuren elke dag op de wereld vreselijke dingen dus zullen we vrolijkheid maar verbieden.

  Jochem van Gelder zoekt ook weer aandacht.

 7. Mink Vaillant

  Het is een misplaatste verontwaardiging. Iedere dag gebeuren er vreselijke dingen.

 8. Willem

  Het gaat meer om het emotieloze voorlezen van de autoque met het empatisch vermogen van een wortel. Haar skills van host dus.

 9. Cees

  Verbijsterd gekeken. Het was zo ongepast. Kijk de eerste minuten terug en je ziet het.

 10. Ikke

  Jochem bedoelt openingsmuziek in combinatie met eerste onderwerp. Ze openen met hysterisch orgelmuziekje en daarna gaan ze naar diepe emotie. Dat kan ook anders. Probleem is dat de band alleen maar hysterische orgelmuziekjes speelt.

 11. Mario

  Helemaal mee eens. Zat er met schaamte naar te kijken.

 12. chris?

  Het er aandacht aan besteden leek enigszins op een verplicht nummer. Dan in eens die kreet start de show. De bedoelingen waren ongetwijfeld goed.

  Heb M in nauwelijks gevolgd, blij dat Maandag DWDD weer start.

 13. Hijgje Huigstra

  Ik word een beetje beroerd van dit oeverloze gezeik. Ja, het is verschrikkelijk. Ja, het is dieptriest. Maar wat wil je dan? Dat we de hele avond klassieke muziek uitzenden en het beeld op zwart zetten? Sodemieter toch op, gekkie. De hele dag door gaan mensen dood, vinden er ongelukken plaats en nog heel veel meer ellende. Kom op, zeg!

  En ik word ook DOODziek van al die zogenaamde betrokken mensjes met hun knuffeltjes, kaartjes en beertjes die ze overal neergooien. Oh oh, wat zijn we toch goed, meelevend en betrokken…..Om nog maar te zwijgen over die kotsmisselijke in elkaar geflanste plaatjes van afgebroken bloempjes en takjes en doodlopende weggetjes met ondergaande zonnetjes. Aandachtstrekkers!

 14. Bears’den

  Deze cruella gaat na vanavond gelukkig met vakantie!
  Waardeloze programma, waardeloze presentatrice!
  Deze heks kan alleen vragen oplezen van haar kaartje, en toont geen interesse met die zogenaamd geïnteresseerde smoel..

  Bah bah, enge vrouw!

 15. horloge

  @Bears’den, en nu nog in het Nederlands, bah, enge man !

 16. Cees

  Hijgje van 10.18: Daar gaat het niet over. Prima als je er geen aandacht aan besteed. Maar als je het als onderwerp opneemt in je programma, dan graag enigszins gepast. Dit was stuitend. Nogmaals, kijk de eerste paar minuten terug.

 17. Klaasje

  Wie is hier nu de aandachtstrekker?

 18. Annoniemus

  Het programma heet niet voor niks M , alles draait om Margriet en potten en flikkers daar moet alles voor wijken , wat er ook gebeurt is in het land !

 19. Mario

  Pauw en Twan begonnen er ook mee. Pauw had maar 1 gast erover uitge nodig. Een journalist van de plaatselijke krant. En dat was genoeg. Bij Twan had het van mij iets minder gemogen qua gasten. Maar beide heren deden het met de benodigde empathie. Heel verschil met M.

 20. HanzWorsd

  Wie is jochem van gelder? Klinkt als een verkoper van de plaatselijke meubelboer uit Triestendam.

 21. Jaap

  Dat krijg je ervan als je naar M kijkt. Welke gek doet dat dan ook?!

 22. B klein

  Dit programma hoort K te heten. Kansloos programma met kansloze M als host. Vreemde persoon die de verbinding met de realiteit al heel lang kwijt is. Wordt ook door een kansloos persoon gemaakt. Dan hoef je niet raar op te kijken dat zo’n idioot iemand mensen waar het hele leven in een klap van verwoest is op zo’n gruwelijke wijze schoffeert!!! Per direct van de buis af, ontslaan en de komende 25 jaar verbieden om ook maar iets in welk medium dan ook nog te mogen doen!!! Walgelijke vrouw met geen enkele empathie!!!!!😭😭😭😭

 23. B klein

  En hijgje huigstra zoek hulp!!! Heel veel hulp!!! Ook jij bent volledig de weg kwijt!! Je verdiend diep en diep en diep medelijden.
  Tip : zet de drank en de drugs buiten de deur!

 24. Hijgje Huigstra

  Klaasje
  Fri 21 Sep 2018 om 10:28

  Wie is hier nu de aandachtstrekker?

  Nou…..vertel eens? Klaasje?

 25. Carmen

  @Hijgje Huigstra

  Er wel eens bij stilgestaan dat dit mensen écht kan raken? Natuurlijk gaan er dagelijks mensen dood, maar hoe dichterbij deze staan, hoe meer mensen erdoor worden geraakt. Een dode in Chili doet je uiteraard minder dan een dode in je eigen land/plaats/straat. Vier dode tachtigers doen je minder dan vier doden van nog geen tien.

  Kijk, ik denk en doe hier, net als jij, niet te veel aan, maar je wil toch niet zeggen dat je bovenstaande niet begrijpt? Bovendien helpen dit soort uitingen van medeleven de familie van de slachtoffertjes.

  Stel dat deze mensen zich inderdaad aanstellen. Als het de families steunt, waarom voel jij dan de behoefte om erover te zeiken? Is immers ook een vorm van je aanstellen.

 26. Floris

  Margriet is een autocue lezende robot die niet luistert naar gasten. Totaal nep-spontaan die kerel. Gisteren bewees het failliet van het programma volledig. Opdoeken die hap.

 27. nitram

  Net zitten schijten , ,moet ik me schuldig voelen ?

 28. nitram

  oooww en nu eet ik patat, dat is voor mij een feestmaal…

  ben ik nu een slecht mens, hoeveel van die groepsdroeftoeters sturen volgend jaar een kaartje ?

 29. Willem

  @Carmen

  Ik kan mij enigszins best vinden in het benoemen van de twijfel over het echte gevoel van deze mensen en de hoeveelheid aandacht. Ik heb zelf ook even geslikt, maar het leven gaat door. De maatschappij maakt elkaar af voor rotte vis, maar wanneer er iemand dood of ziek is moeten wij als maatschappij in het gareel lopen. Wie afwijkt van de menigte wordt niet gepruimd. Het voorbeeld van groepsgedrag.

  Mijn voorstel:
  Wij behandelen iedereen met respect en gaan ieder ongeluk vanaf nu breeduit in de media brengen of wij houden nu voor eeuwig ons mond tegen mensen die kritisch durven zijn.

 30. B klein

  Tegen mijn zin net gekeken naar M! Om kotsmisselijk van te worden.
  Hoe kun je het op deze manier hebben over het meest verschrikkelijke wat ouders mee kunnen maken. En dan sommige respectloze figuurtjes die nog respectlozer reageren. Helaas komt dit door de bezuinigingen op de ggd en organisatie’s die vroeger psychische hulp verleenden en/of mensen in gesloten inrichtingen hielpen. Als je werkelijk zo’n lef hebt ga dan naar die ouders die hun kind(eren) hebben verloren. Ik heb dit van zeer nabij meegemaakt en ook in mijn werk heb ik met ouders gesproken die dit verlies mee hebben gemaakt! Als je je hier niet kunt inleven of tenminste respect voor op kunt brengen maak je de grootste fout van je leven. Namelijk het leiden van een leeg bestaan. Wellicht dat daar wel de grootste frustratie van deze “commentatoren” ligt. Gebrek aan aandacht.
  En een misplaatst jaloezie gevoel t.o.v. de aandacht die naar deze mensen gaat. En als je uit brabant komt weet je dat dit oprecht is.
  Zo zitten deze mensen in elkaar! Heb dit ook op plekken als de achterhoek gezien en gevoeld. Pure mensen en een hart van goud!
  Misschien kan je daar aan denken als je op het toilet zit.

 31. MuloMan

  Dat walgelijke infantiele gefluit aan het begin. Zo tenenkrommend slecht en nep! Net als M!

 32. Joop.nl

  Dom, achterlijk, gevoelloos, bekrompen, lomp, stompzinnig enz.
  De durske is unne streluke koekwaus, zouden ze in Oss zeggen.
  Vrij vertaald: Dat meisje is een verwaande rare vogel.

 33. ano@niem.nl

  M heeft het nog lang volgehouden. Een nieuw seizoen gaat er echt niet komen.
  Als je op zo’n manier omgaat met het melden van het ongeval en dan vrolijk roep “start de show” van dat was dat en nu pret maken… sorry. misplaatst.

 34. Azerty

  Maandag weer in je Stints naar de kleuterschool. Misschien word je wel op het spoor geparkeerd.

 35. Azerty

  Maandag weer in je Stints naar de lom school. Misschien word je wel op het spoor geparkeerd.

 36. Klennis Krees

  M is best goed

 37. Caz

  Wat ik echt waardeloos vond, dat een journalist van het plaatselijke suffertje durfde te stellen, dat deze dood van kinderen ERGER is dan enkel ander ongeluk wat plaatsvindt.

  Het is verschrikkelijk als iemand door een ongeluk overlijd. Het is verschrikkelijk dat het kinderen zijn.. Maar dan beweren dat het zo erg is, omdat het ONSCHULDIGE kinderen zijn. Net of volwassenen erom vragen dat ze verongelukken!!!

  Daarnaast vind ik het toontje van: HEEL Nederland leeft mee… (in wat voor context dan ook, of het nu een ongeluk betreft of dat we meedoen met het WK) ook een grote onzin.

  Nogmaals ik vind het erg, maar heb er verder niet over wakker gelegen. Mijn werkdag is gewoon doorgegaan. Net als destijds met de MH17. Het was verschrikkelijk, maar moet ik dan (en wij allen, collectief) gaan zitten meetreuren met de nabestaanden?

  BTW, M is een goed programma met een fijne presentatrice. Jammer, dat maandag DWDD weer begint!

 38. Wouterjan

  Nitram als je gewoon netjes je handjes hebt gewassen is er niks aan de hand

TelevisienieuwsMail Mediacourant

Heeft u een nieuwstip, een vraag aan de redactie, een vraag over adverteren, een verzoek tot samenwerking of wenst u andere informatie? Neem dan graag contact op.