Jan Slagter vindt datingshow André Hazes vreselijk

Jan Slagter, de baas van Omroep MAX, heeft met groot ongemak gekeken naar Golden Boys, de seniorendatingshow met André Hazes jr. op SBS 6. Dat heeft hij gezegd in de talkshow Pauw. Slagter heeft dit format van John de Mol tien jaar geleden al geweigerd. “Tien jaar geleden heeft John de Mol dit programma bij mij gepitcht en toen heette het Oudje Zoekt Vrouwtje. Echt waar. Hij heeft het dus tien jaar lang in zijn koffertje rondgedragen en dit is er uit gekomen“, aldus de MAX-baas.

Het is gewoon geen leuke tv, aldus Slagter. “Eén heer gaat op zoek naar een dame. Dan komen er 87 dames naar een bepaalde locatie. Als ze dan vertellen wat hij doet, dan loopt de helft weg. Als ze hem dan zien, dan loopt de helft al weg. Ik vind dat een beetje een sneu programma. Ik vind dating en met ouderen… Dan hoor je zo’n man zeggen: ‘Zullen we gaan tongzoenen?’ Het zal je vader maar zijn.

Het is leuk geprobeerd, André Hazes doet het leuk, maar dit is precies waarom wij geen datingprogramma willen hebben. Omdat het sneu is, mensen vallen af. Geen woord er meer over, dit programma hoef ik niet te hebben.

Welk programma wil hij wél hebben? “The Voice Senior vind ik echt een fantastisch programma. 1,9 miljoen kijkers. Dat programma had ik graag gehad. Ik vond Beter Laat Dan Nooit, ook van RTL, ook echt een leuk programma. Dat is een beetje Gouden Jaren wat we eerder hebben gemaakt, een beetje gepikt van ons, maar dat maakt niet uit. Het is een leuk programma. Dit had ook wel willen hebben, ja.

Al met al lijken RTL en SBS inmiddels wel een slap aftreksel van Omroep MAX. “Nu zie je ineens dat zowel de publieken als de commerciëlen heel veel programma’s over ouderen hebben. Het klinkt een beetje raar uit mijn mond, maar ik ben een beetje bang voor overkill, want het is wel heel veel. We hebben een ouderenprobleem. Omroep MAX maakt programma’s vóór ouderen en niet specifiek over ouderen.

Foto: SBS

Meer in Omroep MAX

Alle artikelen

Wat vindt u?

Alle polls

Thomas van Groningen is volgens Victor Vlam te dik voor de presentatie van Op1. Eens?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen