Gordon wint kijkers, reizende Ragasjes leveren in

Geplaatst op Thu 13 Sep 2018 om 9:05

Het rariteitenkabinet van Gordon in het programma Gordon in Wonderland wint kijkers op de woensdagavond van RTL 4, terwijl het aansluitend uitgezonden Ragas Reist Rond juist kijkers verliest. Dat blijkt uit cijfers van Stichting KijkOnderzoek. Gordon ziet de kijkcijfers van Gordon in Wonderland stijgen van 681.000 kijkers (13 procent) voor de première van vorige week naar 799.000 kijkers (15 procent) voor de tweede aflevering. Daarmee is zijn programma nu de winnaar om half negen.

Het aansluitend uitgezonden Ragas Reist Rond ziet de kijkcijfers juist dalen van 717.000 kijkers (14 procent) voor de première van vorige week naar 581.000 kijkers (12 procent) deze week.

In het programma stappen Bastiaan en Tooske Ragas in het leven van bijzondere, spraakmakende en unieke gezinnen over de hele wereld. Kennelijk weten de reizende Ragasjes de kijkers niet bepaald te bekoren.

Voor Gordon is ‘Wonderland’ een van zijn laatste programma’s voor RTL 4. Per januari stapt hij over naar concurrent SBS 6.

Foto: RTL
19 Reacties op “Gordon wint kijkers, reizende Ragasjes leveren in”


 1. Twan H.

  Ik zat alweer bijna op een half miljoen kijkers.

 2. Tante Toos

  Gordon is geschikt voor zo.n programma . Als hij alleen presenteert is hij op zn best.
  Er zijn teveel reisprogramma. Floortje en Erica zijn niet te overtreffen en stonden aan de wieg van goede reisprogramma. Rest is overkill.
  En Tooske met haar gezin………ik kan er niet zo goed naar kijken…het is zo: kijk eens hoe goed wij zijn.

 3. Frisootje

  Niet echt origineel

 4. BobdeWit

  Waarom heeft Tooske een carrière?

 5. Floortje D.

  Zijn er echt ‘mensen’ die naar die omhooggevallen Raggertjes kijken…..ongelofelijk, die zijn toch niet om aan te gluren.
  Gordon is geschikt zoals Tante Toos zegt. Daaaag Tante

 6. q8

  ben geen fan van gorden,
  maar…inderdaad, alleen doet ie t goed,
  hij kan heel goed doorgaan met dat boertje uit brabant,
  wat een type,
  erg gelachen,

 7. L.

  Gordon doet dit erg leuk. Zeer vermakelijk programma om naar te kijken, complimenten!

  Dat de Ragasjes inleveren verbaast me niks: saai, te veel van wat we al hebben gezien en ik zal ook niet snel voor de Ragasjes voor de buis gaan zitten..

 8. Ruud

  De familie Ragas vind vooral zichzelf erg leuk. Maar dat zijn ze niet. Die Bastiaan is echt niet te doen; een poseur van de bovenste plank. Kijken naar dat gezin, nee dat zie ik echt als een straf..

 9. Deadly Viper

  Gordon is gewoon passe dit zijn ook geen indrukwekkende cijfers… hij zal bij SBS wel weer jurylid worden in de zoveelste talentenjacht en vast ook weer van die onzin programma’s krijgen zoals dit.

 10. Kattie

  Hoe us het mogelijk dat iemand op Gordon afstemd .ik kij naar allebei niet maar moet ik kiesen dan toch de Ragasjes

 11. Doerak

  Weer eens een gejat progamma. ….

 12. Ron

  Ja, l&llen is l&llen, maar dit programma is op zijn lijf geschreven. Hopelijk neemt hij het mee naar Talpa. Dit is ook vrij originele TV en is er niet, of in ieder geval een hele tijd niet geweest. Je had natuurlijk Showroom en Paradijsvogels maar na lange tijd was het wel weer eens tijd voor zo’n soort programma. En Gordon doet dit leuk en op zijn geheel eigen wijze. Mooie cijfers.

 13. SOLANGE

  Die Bastiaan en frutjefriemel zijn uit de poppenkast gevallen wat een imbeciel stel zeg…kijk niet naar die familie tokkie…

 14. Sip

  Ik kijk niet naar Gordon omdat hij een ander altijd bekritiseert en zelf niet tegen commentaar kan. Zijn boek gaf voor mij aan dat deze meneer niet aardig is en ook niet verder credits verdient. Dat Joling nog met hem wil werken snap ik helemaal niet.

 15. Bep

  Ik kom niet eens op het idee het aan te zetten, ik kijk nog liever naar de waterstanden.

 16. Q

  Ik kijk niet meer naar Gordon, ik vind het een viespeuk en ben zijn grappen zat.

 17. aammehoela

  Uit principe weiger ik naar Gordon te kijken. Gelukkig was er gisteravond nog wat op de andere zenders, anders is er nog CNN of BBC World News.

 18. E van klooster

  Ik denk dat er een heleboel mensen zijn die ook wel zo een gratis reis willen maken.Gaat betere tv worden als met die eeuwige BN ers .waarom alrijd deze mense die hebben geld genoeg omdat zelf te betalen. Het moet verboden worden dat ons belasting geld daar aan uitgegeven wordt

  .

 19. Carola

  Die familie Ragas is geen publiekstrekker punt.

TelevisienieuwsMail Mediacourant

Heeft u een nieuwstip, een vraag aan de redactie, een vraag over adverteren, een verzoek tot samenwerking of wenst u andere informatie? Neem dan graag contact op.