Clairy Polak coacht Nieuwsuur-ster Jeroen Wollaars

Nieuwsuur huurt Clairy Polak in om de nieuwe presentator Jeroen Wollaars te coachen. Dat vertelt hij in gesprek met de Volkskrant. Polak, die lange tijd Nieuwsuur-voorganger NOVA heeft gepresenteerd, is als presentator door de wol geverfd. “Clairy en ik hebben gisteren samen mijn screentest teruggekeken. Heel leerzaam om door Clairy gefileerd te worden. Ik moet straks ook al mijn eigen uitzendingen terug gaan kijken. Daar zie ik echt tegenop, elke keer 40 minuten naar mezelf kijken. Pfff.

Wollaars kan een coach goed gebruiken. “Ik las gisteren over het Dunning-Krugereffect, weet je wat dat is? Dat houdt in dat je, als je aan iets nieuws begint, vaak misplaatst zelfverzekerd bent. Je denkt: dit kan ik heel goed. Omdat je nog niet weet hoe moeilijk het is.”

Hij vervolgt: “Maar hoe langer je ermee bezig bent, hoe beter je gaat inzien dat je er eigenlijk niks van kan, waardoor je zelfvertrouwen enorm daalt. Pas als je leert, kennis opdoet, neemt dat zelfvertrouwen weer langzaam toe.”

Zo werkte het bij hem ook ook toen hij net in Berlijn woonde om correspondent te worden voor de NOS. “Ik dacht: Duits, dat kan niet zo moeilijk zijn. Na een jaar in Duitsland zat ik helemaal onder in de curve en dacht ik: ik weet niks, ik kan niks. Ik blokkeerde als ik gesprekken moest voeren.”

Het lange en onthullende Volkskrant-interview met Jeroen Wollaars kunt u lezen via Blendle of op de Volkskrant-site.

Foto: NPO

Meer in NOS

Alle artikelen

Wat vindt u?

Alle polls

Denkt u dat Wendy van Dijk in het echt een sympathieke vrouw is?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen