Albert Verlinde stelt dat vroege Shownieuws stopt

Geplaatst op Tue 18 Sep 2018 om 11:00

Albert Verlinde verwacht dat SBS 6 de stekker uit de vroege Shownieuws trekt als hij in januari aan zijn nieuwe entertainmentrubriek met Jan Versteegh begint. Dat heeft hij gezegd op Radio 538. Het is nog niet bekend welk tijdslot Verlinde’s nieuwe vooravondshow krijgt, maar het succesvolle Utopia (19.30 tot 20.30 uur) zal niet geofferd worden. De vroege Shownieuws is nu op zender van 18.15 tot 18.30 uur. Het lijkt erop dat hij dus een directe concurrent wordt van RTL Boulevard.

Hoe laat wordt het nou precies? “Dat mag ik niet zeggen. In de vooravond, maar die is zo lang nog niet.

Betekent dat het einde van Shownieuws? “Nee, wel van de vroege volgens mij, maar de late blijft gewoon. Die ga ik niet doen. Het houdt ergens op, hè?

SBS 6 heeft met Verlinde een gezichtsbepalende ster in huis gehaald. “In het begin ga ik het echt vijf dagen in de week doen om het op te starten. Daarna zal het iets minder zijn. In principe doe ik het wel vele keren per week. Het werkt niet als de ene dag de één er zit en de andere dag de ander. Je moet ook verhalen kunnen doorvertellen.”

Veel is er nog niet bekend over de nieuwe show. “We hebben binnenkort een heidag en dan gaan we brainstormen. Er zijn al veel titels en vormen voorbijgekomen. We weten nog niet precies wat het gaat worden, maar wel dat het een rubriek wordt waarin entertainment heel belangrijk is.”

Achter de schermen is Carlo van Lienden betrokken bij het project, de man die eerder ook bij RTL Boulevard en RTL Late Night betrokken was. Eén ding hebben ze al bekokstoofd met z’n allen: ze gaan ‘deskundigen’ voortaan ‘insiders’ noemen. “Ik vind het woord insider wel heel belangrijk, want er zijn nu wel heel veel mensen die zich deskundige noemen.

Hoe gaat Verlinde zich onderscheiden van Boulevard? “Door onafhankelijk te zijn en ook verhalen te brengen waar mensen niet op zitten te wachten. Ik ben een echt onafhankelijke insider. Toen we met Boulevard begonnen konden we alles doen bij RTL – ze vonden het prachtig – maar op een gegeven moment wordt het toch zakelijk en dan denken ze: nee, we vinden het fijn als je dat programma wel behandelt en dat programma niet. Dat was de laatste jaren bij mij een soort spanning. Ik heb dus wel tegen John gezegd: ‘Je moet weten dat ik die onafhankelijkheid heel belangrijk vindt.’ Dat vond hij ook.”

Over de kijkcijfers wil Verlinde nog niets kwijt, al geeft hij wel aan dat hij ‘niet gelukkig’ zou worden van 300.000 kijkers. In De Telegraaf zegt hij vandaag met een knipoog: “Wij willen de grootste worden. Ik zou zeggen: let the games begin!

Koos

Het nieuws over Verlinde kwam maandagavond ook aan bod in Shownieuws. Koos van Plateringen, die al jaren de Verlinde van SBS speelt, zei: “Ja, ik wilde hem even bellen, want we delen één ding en dat is een grote interesse in media en entertainment. Hij komt nu naar 6 en daar zijn we allemaal heel erg blij mee.”

Ik weet wel dat de verwachtingen hooggespannen zijn. Albert heeft een groot talent om met grote scoops te komen.”

En in Shownieuws zei Verlinde op de vraag of Shownieuws blijft bestaan: “Absoluut. Jullie zitten daar tegen elven, na Het van Nederland en dat zal wel zo blijven. Ik denk dat we ieder ons eigen deel van de entertainmentwereld gaan opzoeken.”

Foto: Pauw
16 Reacties op “Albert Verlinde stelt dat vroege Shownieuws stopt”


 1. Ron

  Opvallend ook dat Albert het ook nog even had over de ophanden zijnde naamsverandering van SBS. Het is nog niet duidelijk, blijft het 6 of wordt het Talpa. ‘Daar zijn ze nog over bezig’ was zijn antwoord. Dus 6 is waarschijnlijk een tussenstap waarschijnlijk omdat de naam SBS niet meer gedragen mag worden van de Scandinavische eigenaren. Ik zag wel bij Boulevard Albert achter een blauwe achtergrond staan met het 6 logo en ook het Talpa logo dus er speelt wel wat blijkbaar.

 2. Erik

  Albert geef die lui van Boulevard en draai om de oren, dat verdienen ze!

  Dat is waarschijnlijk ook de reden dat je terugkomt (uit onvrede) en terecht.

 3. Bart

  @Ron Ze willen de naam SBS niet blijven houden. Waarom zouden ze?

 4. anoniem

  Huppelende

  kont likker van de tv media..

  niets tegen je homo zijn, ben ik ook

  we zijn geboren om kont te likken, alleen albert likt door tot hij de poep grens bereikt, en daar wordt ik misselijk en vies van.

 5. Floris

  De letters SBS, op SBS9, zie je ook al een tijdje een stuk minder. Op de site staat alleen nog een ‘9’, of is dat altijd al zo geweest?

 6. Marianne

  Grappig dat elke ster die overstapt naar een Talpa-tak zegt
  “Ik krijg alle vrijheid van John de Mol en opereer onafhankelijk.”

  We weten allemaal dat dat niet zo is.

 7. Max

  @anoniem walgelijke opmerking
  wat een onzin

 8. OMG

  @Ron

  Onzin, de Scandinavische eigenaren bestaan zelfs niet meer. SBS Broadcasting is gekocht door investeerders en gefuseerd met ProSiebenSat1. Vervolgens zijn de Belgische en Nederlandse SBS verkocht, daarna is de rest van het voormalige SBS Broadcasting verkocht aan Discovery Networks.

  In Vlaanderen zijn Vier, Vijf en Zes gewoon onderdeel van SBS Belgium. De keuze voor enkel ‘6’ of in de toekomst Talpa 6 is puur om afstand te nemen van de SBS naam.

 9. Japie

  Utopia succesvol?? HAHAHA

 10. HalloHallo

  Japie? Hoezo niet succesvol? Japie?

 11. HalloHallo

  Wat denken jullie?

  Gaat dit RTL Boulevard verslaan straks?

 12. HanzWorsd

  Toen hij moest lachen bij Pauw zag ik een konthaar tussen zijn tanden.

 13. Claire

  Ik kijk tegenwoordig alleen nog maar naar Boulevard als Beau het presenteert. Leukste combi met hem vind ik Frank Dane, aangezien deze twee aan elkaar gewaagd zijn. Maar hem zie je de laatste tijd helaas niet meer.

  Gaat sowieso spannend worden vanaf januari, omdat om 19:00 uur ook nog eens DWDD als concurrent ertegenover staat. Kan niet wachten!

 14. Ron

  @OMG: Ok duidelijk, wist niet hoe de situatie zat. Dacht dat de Zweden nog de baas waren. Maar het klopt dus wel dat ze van de naam SBS af willen.

 15. sad

  @HalloHallo
  Boulevard zal wellicht iets aan kijkers verliezen, maar nog steeds met gemak van SBS winnen. Let maar op.

 16. Deadly Viper

  Ja wordt vast net zo’n succes als Albert z’n middag programma op RTL4 toen hij met Boulevard stopte.

TelevisienieuwsMail Mediacourant

Heeft u een nieuwstip, een vraag aan de redactie, een vraag over adverteren, een verzoek tot samenwerking of wenst u andere informatie? Neem dan graag contact op.