Albert Verlinde: ‘NPO 1 nooit meer met Op Zoek Naar’

Albert Verlinde denkt niet dat de musicalshow Op Zoek Naar ooit nog terugkeert op tv. De publieke omroep wil zich hier niet meer aan branden. Dat vertelt de baas van musicalgigant Stage Entertainment in De Telegraaf. NPO 1 boekte in 2007 veel succes met de show Op Zoek Naar Evita en later volgden ook Op Zoek Naar Joseph (2008) en Op Zoek Naar Mary Poppins (2009). Momenteel werkt Verlinde aan de nieuwe musical Anastasia, maar hij heeft nog geen hoofdrolspeelster.

Verlinde gaat deze hoofdrolspeelster ook niet zoeken op televisie. “Nee, het Commissariaat van de Media heeft daar problemen mee gekregen, omroepen zouden daarmee nu boetes riskeren.”

Zo’n televisieshow is immers vooral verkapte reclame voor de nieuwe musical die eraan zit te komen. En de NPO mag geen reclame maken voor commerciële initiatieven.

Verlinde: “Maar ik denk ook dat we van onze scholen genoeg talent krijgen. Ik kan zo wel een paar namen noemen van meiden van wie ik denk dat ze deze zware rol aankunnen, hoe jong ze ook zijn. We gaan binnenkort starten met het casten van alle rollen in die rijke voorstelling, maar we beginnen natuurlijk met de hoofdpersoon.

Het Telegraaf-interview met Albert Verlinde kunt u lezen via Blendle.

Foto: KRO-NCRV

Meer in NPO

Alle artikelen

Wat vindt u?

Alle polls

Thomas van Groningen is volgens Victor Vlam te dik voor de presentatie van Op1. Eens?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen