Uitgeverij wil geen reisgids van Kees van der Spek

Geplaatst op Tue 14 Aug 2018 om 15:35

Kees van der Spek heeft bij zijn uitgeverij weleens het idee geopperd om een reisgids uit te brengen waarin hij per land waarschuwt voor de ‘tourist traps’ aldaar, maar daar was geen interesse in. Dat zegt de SBS 6-presentator op Twitter. Van der Spek heeft wel eens een achter-de-schermenboek van zijn programma Oplichters in het Buitenland uitgebracht. Radio-dj Joey van der Velden adviseert hem op Twitter om met een echte reisgids te komen. Daar heeft Van der Spek al eens over gedacht.

Van der Velden: “Hi Kees! Groot fan van jou en van je programma Oplichters in het buitenland. Wordt het na al die seizoenen niet eens tijd voor een boek? Een oplichters reisgids; de locaties en meest voorkomende praktijken…

Als Van der Spek hem op het achter-de-schermenboek wijst, zegt Van der Velden dat hij iets anders bedoelt: “Echt een reisgids. Per land, praktijken, hoe je ze kan ontwijken of te lijf gaan…

Volgens Van der Spek zit zijn uitgeverij daar echter geen brood in. “Wilde ik aanvankelijk ook, maar volgens de uitgever doen reisgidsen het erg slecht. Dus ging niet door toen.

Foto: SBS
19 Reacties op “Uitgeverij wil geen reisgids van Kees van der Spek”


 1. Tweed

  Vreemd. Lijkt mij toch juist iets waar mensen iets aan hebben.

 2. Olivier

  Beste programma op de buis. Hoop dat er nog vele seizoenen worden gemaakt!

 3. Joram

  Waarom zo’n oud medium gebruiken? Zet gewoon een handig doorzoekbare website op.

 4. Alaup

  Zucht, daar hebben we weer zo’n zogenaamd hippe en bijdetijdse knuppel die vindt dat iedereen alles exclusief via internet moet doen. Worden types als jij nou nooit moe van zichzelf?

 5. Curryworst

  Al die info is in een mum van tijd te vinden op het internet. Per land, per streek, per stad. Hoe denk je dat Van der Spek aan zijn info komt voordat hij er heen reist?
  Waarom dan een boek meesjouwen in je bagage.

 6. Simon

  Reisgids met tourist traps lijkt mij te beperkt en de benadering moet positiever zijn: veilig op reis.

 7. Bg

  Dit is het vriendje van r.de Vries dus totaal geen toegevoegde waarde.

 8. Erik

  Ondanks zijn opvattingen over de Islam en cultuurverrijking en bovendien ook nog eens vriendje van Peter R het leukste programmma op de buis….

 9. Z

  Dit is het beste programma op de Nederlandse tv momenteel.

 10. Bg

  Het is een programma voor de minachting van sukkels uit Holland.
  Hij gedraagt zich als een langdurige irritante toerist (betaald door de Ned.belasting betaler). Komt in situaties waarin geen weldenkend mens terecht komt en gaat maar door met hoe gekwetst hij is. Met al die reclame ertussendoor.

 11. ...

  @Erik Als je zo tegen de islam bent, waarom schrijf je het dan met een hoofdletter? Ik snap dat nooit. Het hoort met een kleine letter, maar al die figuren die er tegen zijn moeten hun Grote Respect ervoor blijkbaar tonen.

 12. Erik

  @…: sorry hoor, was niet mijn bedoeling maar gaat automatisch door spellingscorrectie op het toetsenbord.

 13. Nick

  Vreemd links gekkie die Kees maar z’n programma’s zijn top.

 14. Sjoukefia Oosthavenkercken

  Toevallig zit een goede vriend van mij in hetzelfde schuitje! Hij vindt het heerlijk om te reizen en had een prachtig plan om een reisboek te schrijven, maar is bij alle uitgeverijen afgekeurd, omdat er al zoveel reisboeken en reisgidsen op de markt zijn. Zij hadden geen interesse in nog een reisauteur en hebben hem aangeraden zijn literatuur in eigen beheer uit te brengen. Maar dat schijnt meer te kosten dan dat het oplevert helaas

 15. Lies

  Kees in een bordeel. Prostituee bestelt champagne op zijn kosten. Kees probeert ze te ontmaskeren.
  Iedereen ligt thuis dubbel op de bank…. want Kees en zijn team beschouwen het als een missie. Djiezus…

 16. J

  Die tourist traps van Van der Spek staan al decennialang in The Lonely Planet reisgidsen……

 17. Henkie

  lijkt wel een rocker uit de 80’s. Daarom +1 haha. Verder ken ik die hele gast niet. EN dat ga ik zo houwe.

 18. Sandertje

  @Henkie
  Hij is een rockster die van sensatie houdt. Ik heb nog nooit zulke spannende avonturen meegemaakt tijdes al mijn reizen. Maar hij flikt het steeds weer.

 19. Japie

  Lijkt me toch wel nuttige informatie voor de toerist.

TelevisienieuwsMail Mediacourant

Heeft u een nieuwstip, een vraag aan de redactie, een vraag over adverteren, een verzoek tot samenwerking of wenst u andere informatie? Neem dan graag contact op.