Tv-flop House of Talent sluit week af met laagterecord

Geplaatst op Sat 11 Aug 2018 om 10:00

De nieuwe SBS 6-vooravondshow House of Talent heeft zijn eerste uitzendweek erop zitten. Hoewel ons land aan het begin van de week nog in een hittegolf zat en het de afgelopen dagen juist heel herfstachtig nat was, laten de kijkcijfers geen stijgend verloop zien. Sterker nog: de meest bekeken aflevering was die op maandag en de minst bekeken aflevering die op vrijdag. Het lijkt erop dat dit nieuwste tv-kindje van John de Mol na een week toch wel rustig een grote flop genoemd kan worden.

Het is de bedoeling dat House of Talent nog maandenlang in de vooravond wordt uitgezonden, maar de kijkcijfers van de eerste uitzendweek zijn niet veelbelovend. Het is dan ook geen ondenkbaar scenario dat het programma vroegtijdig stopt.

De eerste vijf afleveringen scoorden als volgt:

 • 187.000 kijkers en 6,4 procent marktaandeel,
 • 165.000 kijkers en 5,0 procent marktaandeel,
 • 173.000 kijkers en 5,0 procent marktaandeel,
 • 155.000 kijkers en 3,8 procent marktaandeel,
 • 141.000 kijkers en 4,2 procent marktaandeel.

Gemiddeld genomen wisten de afleveringen 162.000 kijkers te vermaken, goed voor een marktaandeel van 4,9 procent. Dat is veel te weinig voor zo’n belangrijk prestigeproject.

House of Talent boft niet bepaald met zijn lead-in LUCKY13. Naar die spelshow keken deze week gemiddeld 133.000 kijkers (4,3 procent). Utopia trok aansluitend gemiddeld 371.000 kijkers (8,8 procent).

Foto: SBS
47 Reacties op “Tv-flop House of Talent sluit week af met laagterecord”


 1. Peter

  Het is meer Hovel (krot) of Talent

 2. ed

  Waarom naar zo’n bagger kijken als er zoveel mooie sport te zien is. Ons kikkerlandje heeft toch veel sporters die medailles en goede klasseringen halen. Dan ga je toch niet naar zoiets kijken. jammer van de stroom.

 3. Casper

  Misschien herhalingen ook meenemen en de YouTube cijfers?

 4. Eric Corton

  @Casper
  Trekt house of talent dan wel goede kijkcijfers? Het is en blijft een flop

 5. Tim20 MJ

  Past ook totaal niet bij SBS6. Eerder op Veronica, dagelijks om 22.30 uur. John moet niet teveel afwijken van ‘t volkse van SBS6. Breng Man Bijt Hond terug in de vooravond (desnoods met ‘n andere naam, maar spring in dat gat!)

 6. Marcooo

  De kandidaten zijn zo matig dat het niet grappig is. Als ze er een wedstrijd van zouden maken wie het grootste bord voor de kop heb zou het heel spannend zijn om naar te kijken. Dit kan echt niet zo slecht

 7. Raaf

  De gemiddelde Nederlander is het ongebreideld narcisme dat dagelijks via de tv de ether wordt ingeworpen helemaal beu.
  De totale smakeloosheid.

  Mijn inschatting: binnen nu en 3 weken is dit programma op het kerkhof der flops belandt.

 8. Erik

  Cancellen.

 9. DAAN.

  Je ziet zelf toch ook wel dat alles aan House of Talent is bedoelt voor de verkoop in buitenland.

 10. Jasper

  Genoten van House of Talent. Dan denk je we hebben alles wel gezien, maar wat een talenten!

 11. Ray

  Helemaal klaar met die over het paard getilde kinderen die vooral door zichzelf geweldig gevonden worden.

 12. Curryworst

  Ach, echt talent met doorzettingsvermogen komt toch wel bovendrijven.
  Daar heb je dit soort programma’s echt niet voor nodig.
  Wat is er tenslotte nog over van al die finalisten van Idols, X Factor, The Voice?
  Al deze ‘veelbelovende supertalenten’ werken nu netjes op kantoor of in de fabriek of zijn de huismoeder aan het uithangen.

 13. Mediaprak

  Bekend recept: Persbericht “Met online en uitgesteld kijken, wél succes”. Gevolgd door 2e persbericht” “concept is voor nw artiesten, ook evt verkopen tellen mee” om daarna roemloos te verdwijnen. Zie de eindeloze stoet van ‘concept talentenjachten’ welke door JdM zijn georganiseerd/geproduceerd en inmiddels niet meer bestaan.

 14. Amoebe

  Kan iemand mij het verschil tussen kijker en marktaandeel uitleggen? Meer kijkers en toch een minder marktaandeel, ik begrijp er niets van.

 15. Raaf

  Curryworst; kop, spijker, raak.

  Van de tienduizenden supertalenten die hebben opgetreden in een van de honderdduizenden talentenshows is welgeteld helemaal niemand doorgebroken.

  De laatste was volgens mij Gerard Joling bij de Play Back Show, jaren ’80.

 16. Melvin

  Actuele stand Youtube

  Afl.1 – 34.192
  Afl.2 – 20.062
  Alf.3 – 17.868
  Afl.4 – 12.617
  Afl.5 – 14.330

  Toch bijna 100.000 kijkers tot nu toe in totaal

 17. Melvin

  Raaf, je vergeet Glennis….1994

 18. @Melvin

  Dit is niet de echte Raaf. De echte heeft veel meer woorden nodig en het woord policor ontbreekt.

 19. poli

  Een paar geleden hebben ze dit ook geprobeerd met de Young Ones op Veronica. Scripted reality en niet gelukt. Waarom nu wel? Iedereen heeft door dat je geen realiteit krijgt te zien, maar een plaatje. Of denk je dat een plugger te horen krijgt dat veel de Mol materiaal op de radio moet worden gedraaid vanwege het geld die de rechten opleveren.

 20. aammehoela

  Inderdaad, maar dit programma moest wel een flop worden. Mooi weer, velen op vakantie en veel sport op de tv. Bovendien is men wel klaar met de zoveelste talentenshow en zeker als je die dagelijks moet gaan volgen. Daar maak je toch geen tijd vrij voor. Neen, John de Mol moet maar een ding doen en dat is met pensioen gaan.

 21. pieter 52

  @amoebe 0ok al hebben alle zenders 100 kijkers dan hebben ze nog een hoog marktaandeel, als er maar 2 zenders in Nederland te ontvangen is zoals in de jaren 60 dan hebben ze beiden 50 % marktaandeel
  ook als kijken er maar 5 kijkers per zender Althans dat is me door een reaguurder hier eens uitgelegd

 22. Jasper

  Marktaandeel is een percentage van het totale aantal kijkers op dat moment. Bij hogere kijkcijfers, maar een lager marktaandeel keken er in totaal meer mensen TV, maar niet naar Talpa 6.

 23. Paul

  @Raaf: “De gemiddelde Nederlander is het ongebreideld narcisme dat dagelijks via de tv de ether wordt ingeworpen helemaal beu.”

  Klopt. Hieronder vallen ook de voormalige beroepsloser en voorbeeld mislukkeling Spijkerman, Sanne Wallis de Vries, Beau van hier tot daar, etc etc. Helemaal beu, klopt.

 24. Ton

  @Paul: narcisme: wat dacht je van die twee door Pa gepushte leeghoofden Roelvink en de talloze andere kinderen – van , of van een ”bekende” familie.

 25. Mark

  Man Bijt Hond was al terug op 6 alleen heette het daar Marktplaats. Maar da’s een bouttitel. Zal wel van de sponsor Marktplaats moeten. Maar misschien is de titel Man Bijt Hond nog wel beschikbaar als NCRV het toch niet uitzend: gewoon hetzelfde team inschakelen en dezelfde voice-over weer erbij betrekken.

 26. Mike

  @Mark
  Man Bij Hond is natuurlijk deponeerd en kan derhalve dus niet zomaar te pas en te onpas worden gebruikt.
  De Mol komt binnenkort wel met een variant daarop: Man Hapt Hond.
  Dit wordt zo’n beetje hetzelfde concept als het ooit succesvolle Man Bijt Hond.

 27. Huub

  Supergoed programma, doet het nu al best redelijk in de doelgroep en heeft heel veel potentie om te groeien. Die groei hoort ook bij het format en met deze talenten gaat dat ook zeker lukken.

 28. Pim

  @Mark, John houdt niet van volks. Daarom moeten Hart van NL en Shownieuws ook veranderen. Volks past niet bij Laren.

 29. Max

  Het is dan ook een belachelijk slecht programma. Weg met die troep.

  @Pim
  John is zelf volks, zijn programma’s zijn volks, zijn rijkdom is geen garantie voor kwaliteit dat is wel duidelijk inmiddels.

 30. Max

  Donny Roelvink is dat ook al een bekende Nederlander? Zijn vader is toch die mislukte volkszanger met dat dikke bruine lijf en gele zwembroek? En die andere zoon is dat niet die platte crimineel die misbruik heeft gemaakt van een meisje in haar ouderlijk huis waar van alles is gestolen en waar een seks filmpje is gemaakt van haar? Met deze familie wil je toch in contact komen?

 31. SOLANGE

  Max je hebt helemaal gelijk…..die worden bewierookt kan je nagaan hoever Nederland al aan het zakken is als ze die 3 asos op TV hun ding laten doen alles voor de centen de Fam Rioolvink.Als je de nicht Dries ziet lopen in de PC zwaait ie naar alles wat beweegt net Sinterklaas ……

 32. Japie

  Ik heb geen mening omdat ik er niet naar kijk,
  Heb het helemaal gehad met dít soort programma’s.
  Vaak ook met deelnemers die zichzelf wel héél “goed” en interessant vinden.

 33. Ano Nymous

  Aan een dood paard kan je niet trekken.

  Als deelnemer aan deze flop ben je helemaal zuur
  Staat nogal slordig op je CV en zal een doorbraak alleen nog meer blokkeren.
  Deze lui zullen het dus nooit gaan maken in de muziek.
  Zich nog harder moeten bewijzen.

  Liever voor 10 man spelen in een zaaltje in Abbekwakkerveen dan deelnemen aan een John de Mol flopzangwedstrijdje. Daar is niemand ooit verder door gekomen…

 34. Ano Nymous

  Japie. Goed zijn deelnemers aan dit soort programma’s niet.
  Zeker niet diegene die al eerder aan zulke shows deel hebben genomen.
  Als die zo goed waren hadden ze al optredens gehad en iets van een carrière…

 35. Paul

  Wat een flutprogramma met alweer nieuwe, zogenaamde talenten. Waardeloze tv.

 36. tim

  het wordt tijd om iets nieuws te verzinnen John, we hebben een overdaad van dit soort shows. ben benieuwd of je dit kan.

 37. Jerusalem

  Even een aflevering teruggekeken. Uit ruim 7000 aanmeldingen was dit het beste wat ze overhielden? Man wat een matige ”talenten” waarvan er een aantal zo’n groot ego hebben dat er spontaan 500.000 potentiële kijkers in rook opgaan.

 38. @Pim

  Daarom heeft hij de heren van VI overgenomen om vooral niet plat en volks te zijn!

 39. jip

  Tip voor John: maak er ‘House of Hookers’ van: op zoek naar de nieuwe hooker of Holland ipv die kindertjes die allemaal artiest willen worden. Gegarandeerd hogere kijkcijfers!

 40. Marc

  Gelijk hebben ze! Heb het een weekje aangekeken maar vind er niks aan! kan van de buis af net als dat Lucky13 vreselijke vent!

 41. Marry Hens

  Wat een vreselijk slecht programma. Die kinderen moeten tegen zichzelf in bescherming worden genomen. Op deze manier blijft SBS voor altijd de campingzender. Deze flop kan wel een nieuw format opleveren: “Mol bijt in eigen staart”.

 42. Roel Driesvink

  Een talentenshow ??? Wat een goed idee zeg, dat ze dat niet eerder bedacht hebben.

 43. Er ist wieder da

  Gewoon köt…

 44. ernst

  Je kunt niet ontkennen dat John niet van alles probeert. Van de 7 programma’ s die hij ontwikkelt zit er 1 topper bij. En volgens mij is dat voldoende om succesvol te zijn. Hij is niet armlastig tenminste

 45. Deadly Viper

  Hoeveel Talpa flops zijn er afgelopen jaren wel niet op SBS6 geweest?

  Alsof dat nu opeens gaat veranderen.

  Oh en YouTube views erbij halen? Hoe triest? Die YouTube views zijn niet eens noemenswaardig. Die komen niet eens boven de 100.000 uit.

 46. Erik

  @ ernst
  Een programma ontwikkelen is nogal iets anders dan een tv-station op poten zetten. Het laatste heeft De Mol niet in zich.
  SBS, of hoe het ook heet, wordt een dumpster van alle troep dat RTL de afgelopen jaren over de kijkers heeft uitgestort, met veelal rap dalende kijkcijfers tot gevolg.

 47. robert donkers

  goh grappig de eind redacteur van het programma house of talent zit op deze site huub schei nou toch uit man je hebt van utopia een flop gemaakt en van dit heb je ook een flop gemaakt verkeerde casting dus dit groeit helemaal niet het haalt nog eens de kijkcijfer top 25 man nee je hebt 2 flops op je naam nu staan man jij doet het goed bij talpa Not

TelevisienieuwsMail Mediacourant

Heeft u een nieuwstip, een vraag aan de redactie, een vraag over adverteren, een verzoek tot samenwerking of wenst u andere informatie? Neem dan graag contact op.