Tv-aanbieder Ziggo jaagt medewerkers de auto uit

Geplaatst op Thu 09 Aug 2018 om 12:30

Medewerkers van tv-aanbieder VodafoneZiggo moeten een stukje comfort inleveren door de verhuizing naar het nieuwe hoofdkantoor bij het centraal station van Utrecht in oktober. Ze zien hun leaseauto ingeruild voor een OV-kaart. Dat heeft het bedrijf laten weten. Alle 7.500 medewerkers op de kantoren en in de  winkels krijgen vanaf die maand een NS-Business Card waarmee zij kunnen reizen met het openbaar vervoer. Er gaan tegelijkertijd minimaal 500 leaseauto’s de deur uit.

Diverse kantoren van Vodafone en Ziggo worden in oktober samengevoegd in een nieuw pand in Utrecht. “Het besluit om het OV voor alle medewerkers te gaan vergoeden sluit aan bij onze keuze voor een nieuw centraal hoofdkantoor in Hoog Catharijne, pal naast station Utrecht Centraal“, zegt directeur Jeroen Hoencamp.

Het mediabedrijf bespaart geen kosten met deze maatregel. “We gaan voor méér openbaar vervoer en minder auto’s. Dat betekent minder CO₂-uitstoot, maar ook dat onze collega’s niet meer in de file staan en zonder gedoe de stad in komen.

VodafoneZiggo hoopt met de keuze voor gratis openbaar vervoer een reductie van ongeveer 35 miljoen wegkilometers, zo’n 3.500 ton CO₂ per jaar, te realiseren. Dat komt neer op 873 keer de aarde rond of meer dan 67.000 ritten met de auto van Amsterdam naar Parijs.

Alleen voor een beperkt aantal medewerkers die altijd onderweg zijn naar klanten en externe locaties, zal een leaseauto beschikbaar blijven.

Foto: VodafoneZiggo
19 Reacties op “Tv-aanbieder Ziggo jaagt medewerkers de auto uit”


 1. Alex

  Goed bezig. Hopen dat de NS hierop inspeelt en meer materieel gaat aanschaffen.

 2. hendrik

  Misschien kunnen ze door deze besparing een goede ontvangst van TV verzorgen want dat laat nu af en toe te wensen over.

 3. bram

  kun je alleen maar toejuichen!

 4. WJ

  Goed! Alleen resulteert dit wel in dat de betreffende medewerkers nu zelf alsnog een auto aan gaan aanschaffen voor privé en vakantie etc.

 5. Jan

  Ik vind dit ook een super goed initiatief! Maar gelukkig werk ik niet bij Ziggo.

 6. Peter

  Dat je als bedrijf in het centrum van een grafstad gaat zitten bestierddoor het GroenLinks sektarium.

 7. pieter 52

  @Hendrik zou maar eens je kabels controleren goedkoop spul is meestal ook slecht beelkwaliteit ook al heb je het duurste beeldscherm
  Ziggo is èèn van de beste als het om beeldkwaliteit gaat !!!

 8. Deadly Viper

  Haha zonder gedoe op werk komen? Ze kennen duidelijk de NS niet.

 9. Robert

  Mooi nu nog stoppen met sponsoring van Ajax nu ze in Utrecht gaan zitten.

 10. Sander

  Denk je een fijne baan te hebben, word je op kosten gejaagd omdat je werkgever besluit te gaan verhuizen.

 11. pieter 52

  een voordeel ,,,, zijn we ook van die zondagrijders af die met de auto van de zaak ritjes maken , alleen de lease maatschappij heeft wel een strop!!

 12. shrink

  Heb nooit begrepen waarom je een leaseauto krijgt als je altijd op één locatie werkt. In andere landen is dat ook veel minder gebruikelijk dan in NL. Hier valt nog veel te winnen aan onnodig verreden pretkilometers (“de baas betaalt mijn auto, waarom zou ik de trein nemen?”)

 13. Peter

  Toch beetje slecht waarom alles weer naar de randstad, grote bedrijven zouden verplicht ook kantoren buiten de randstad moeten handhaven, klinkt leuk maar nu zullen reiskm toenemen. Spreiden is slimmer maar goed kunnen er weer miljarden verspilt worden aan ov projecten etc etc

 14. arjan

  Dan kunnen ze nu mensen in dienst nemen die niet alles van een briefje lezen .
  Ik had eens een storing het eerste wat ze zeggen is of het antenne kabeltje wel goed is maar hoe stom kan je zijn ik heb jarenlang TV gekeken met dit kabeltje en dan zou het nu ineens kapot zijn .
  Nadat de medewerker zich erin verdiept had hadden we helemaal geen beeld meer en hij adviseerde ons om de volgende dag contact op te nemen met ZIGGO want daar zouden de experts zitten???????????????????????????????????
  Ik heb tot nu toe van Ziggo geen wonderen gezien behalve de rekening.

 15. Fox Mulder

  Dat hebben ze eerder ook met hun klanten gedaan. Ook gelukt!

 16. Sandra Baffer

  Het onrendabelenvervoer past prima bij een sponsor van Ajax.

 17. Simon stokvis

  Dus de openingstijden worden nu ook verschillend… de treinen naar utrecht hebben 80 procent van de tijd vertraging

 18. Pim

  @arjan, je snapt duidelijk niet hoe de (coax) techniek werkt.

 19. Marry Hens

  Kijk nu al uit naar een lager factuurbedrag. Zo is Ziggo dan ook wel weer.

TelevisienieuwsMail Mediacourant

Heeft u een nieuwstip, een vraag aan de redactie, een vraag over adverteren, een verzoek tot samenwerking of wenst u andere informatie? Neem dan graag contact op.