The Voice Senior volgend jaar mogelijk als hele serie

The Voice Senior telt dit jaar maar vier afleveringen, maar het zou zomaar kunnen dat er volgend jaar een volwaardige serie op de buis komt. Dat heeft coach Angela Groothuizen gezegd in de talkshow M. De nieuwe spin-off van The Voice trapte vrijdagavond af met een mooie 1,6 miljoen kijkers, dus aan de kijkcijfers zal het niet liggen. “We hebben nu maar vier afleveringen en als het een succes wordt, dan heb je kans dat het volgend jaar gewoon een complete serie wordt.”

In de gewone The Voice zitten niet veel ouderen. “Er waren wel af en toe wat mensen van in de vijftig – ik probeer hard te denken – maar in de reguliere The Voice probeer je toch mensen te vinden waar nog een hele carrière uit te halen is. Dat is wel de bedoeling van een talentenshow.

Persoonlijk maakt leeftijd niet uit voor Groothuizen. “Voor mij persoonlijk maakt het niet uit. Ik zit daar in die stoel en als iemand goed is, is hij goed. Dan mag je 12 zijn of 83. Kijk, ik ben geen platenmaatschappij en hoef er geen geld aan te verdienen.

Een seniorenversie vindt ze welkom. “Het is wel heel erg leuk om te zien dat er nu in deze tijd, waarin de helft van Nederland al vijftigplus is, eindelijk gezien wordt wat het potentieel is van heel veel mensen.

Hoe coacht ze haar kandidaten? “Als ze eenmaal in mijn team zitten, vraag ik ze: wat kan ik voor je doen en wat heb je nodig? Je kunt wel zeggen wat je vindt, maar dat weten ze zelf al. Dan bevestig je alleen maar iedereen z’n angsten, dat moet je niet doen. Ik kan wel zeggen: ‘Heb je dit al eens geprobeerd?’”

Foto: KRO-NCRV

Meer in RTL

Alle artikelen

Wat vindt u?

Alle polls

Denkt u dat de carrière van Thijs Römer voorbij is?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen