Radio 1 stopt met iconische piepjes; dj’s ontdaan

NPO Radio 1 stopt met de iconische piepjes die om het hele uur te horen zijn op de zender. Het tuut-tuut-tuuuut-geluid verdwijnt in het najaar. Dat heeft de publieke omroep bevestigd aan radiosite RadioFreak.nl. De NPO lanceert een nieuwe vormgeving zonder de piepjes. “We passen zo nu en dan de vormgeving aan van NPO Radio 1. Dit najaar vernieuwen we de vormgeving rond het hele uur en die zal inderdaad zonder de drie piepjes zijn“, legt een woordvoerder uit.

De nieuwe vormgeving heeft óók een soort piepjes, maar dan anders. Bovendien worden die niet meer per se op het hele uur uitgezonden. “In deze tijd, met nauwkeurige horloges en mobiele telefoons waar de tijd ook op de seconde gelijk loopt, is dit exacte tijdsein niet echt meer nodig.”

Radio-dj’s reageren redelijk ontdaan. “NEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEE“, twittert Rob Janssen van NPO 3FM.

NPO Radio 2-collega Jeroen Kijk in de Vegte: “EEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEE…
#teampips #jesuispips.

En Wouter van der Goes: “Is dan niets heilig??????????? #pips ;-)

NPO’s reclameverkooporganisatie Ster constateert: “Er trekken nogal wat mensen pips weg van het nieuws van NPO Radio 1 over de verdwijnende drie piepjes voor het nieuwsbulletin.

3FM-dj Frank van der Lende lijkt het nieuws nog niet te hebben meegekregen. “Ik hou dus erg van augurk“, twittert hij zojuist.

De NPO stelt iedereen gerust. “Ook de nieuwe vormgeving zullen luisteraars straks herkennen als een soort tijdsein.”

Foto: NPO, Bullet-Ray

Meer in NPO

Alle artikelen

Wat vindt u?

Alle polls

Mist u Patty Brard bij Shownieuws?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen