‘Zwangere Eva Jinek was niet om aan te zien’

Columnist Ruud Maas van De Limburger vond Eva Jinek de afgelopen weken niet om aan te zien in haar talkshow op NPO 1. Hij is dan ook blij met haar vervanger Nadia Moussaid. Dat zegt hij in de krant. Zwanger een talkshow presenteren kan echt niet, vindt Maas. “Ze moet het helemaal zelf weten. Maar representatief zag het er de laatste dagen bij Jinek niet meer uit“, zegt hij. “Haar, begrijpelijke, gezucht rond haar zwangerschap leidde af van het geweldige talent dat Eva Jinek is.

Het was gewoon geen gezicht, aldus Maas. “Onderuitgezakt in een stoel, met haar opgezette benen uitgestrekt alsof ze op camping De Zwetende Otter zat, stelde ze Bill Clinton in een hotel vragen – goede overigens.”

Hij vervolgt: “Waarom wilde ze zó graag bewijzen dat je zwanger een talkshow kunt presenteren? Je moet naar Eva willen kijken vanwege haar scherpte, niet om te zien of de bevalling tijdens de uitzending begint. Dat kreeg ze zelf gelukkig ook door – alleen net te laat – en dus ging ze een weekje eerder met zwangerschap.”

De uitspraken van deze Maas leiden op sociale media tot veel kritiek. “Ze zit een stuk rechter op dan menig (niet zwanger) talkshowgast. En als die vragen goed waren, aan wie ligt het dan dat je afgeleid werd, Ruud Maas“, zegt SP-Kamerlid Peter Kwint bijvoorbeeld.

En Wouke van Scherrenburg: “Commentaar op Jinek van een lamlendige zak hooi.”

De column van deze Ruud Maas kunt u hier lezen.

Foto: KRO-NCRV

Meer in KRO

Alle artikelen

Wat vindt u?

Alle polls

Vertrouwt u Winston Gerschtanowitz?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen