Peter R. de Vries raakt emotioneel in RTL Boulevard

Peter R. de Vries raakte woensdag zichtbaar geëmotioneerd toen hij in RTL Boulevard vertelde over de zaak Nicky Verstappen, waar een enorme doorbraak in is. Dat was te zien in de uitzending op RTL 4. De destijds 11-jarige Nicky werd in 1998 verkracht en om het leven gebracht. Nu, twintig jaar later, is de 55-jarige Jos Brech in beeld als verdachte, maar hij is op de vlucht. De Vries heeft de ouders van Nicky altijd bijgestaan en sprak gisteren ook op de persconferentie over de doorbraak.

Het was een emotionele dag voor De Vries. “Dit is ook in het leven van een geharde misdaadverslaggever een enorm hoogtepunt natuurlijk.”

Het jongetje was groot fan van Ajax. Hij zou met een shirt van de club begraven worden, maar die arriveerde te laat. Het shirt hangt sindsdien in De Vries’ kantoor. “Dat Ajaxshirt hangt altijd op mij kantoor. Dat heb ik al die jaren elke dag gezien een aantal keren. Het herinnerde mij eraan dat de zaak onopgelost was en dat er werk aan de winkel was.”

De Vries zichtbaar emotioneel: “Het is toevallig dat jullie het laten zien, want vanochtend was ik heel vroeg wakker, om half zeven, en toen heb ik Berthie (valt even stil, red) een berichtje gestuurd, een foto van dat Ajaxshirt en gezegd: ‘Ik heb altijd gezegd dat het zou blijven hangen tot de zaak is opgelost, maar ik kan je nu wel vertellen dat ik dat shirt mijn hele leven meeneem.’ Dat blijft altijd hangen bij mij als herinnering en eerbetoon aan Nicky.”

Op de persconferentie richtte de moeder van Nicky Verstappen zich nog tot De Vries, aan wie ze een emotioneel dankwoord uitsprak:

Foto: RTL

Meer in RTL

Alle artikelen

Wat vindt u?

Alle polls

Bent u blij dat Mart Smeets niet meer op televisie is?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen