NPO ziet in Schimmelpenninck nieuwe Van Nieuwkerk

Sander Schimmelpenninck is in de afgelopen periode gevraagd voor flink wat tv-projecten. De NPO wilde hem zelfs een talkshow geven. Dat zegt de baas van Quote in gesprek met de VARAgids. De NPO ziet in Schimmelpenninck een grote belofte. “Mensen bij de NPO zagen in mij een talkshowhost“, zegt de bladenmaker. “Achter de schermen is de NPO natuurlijk bezig met het tijdperk post-Van Nieuwkerk en ze proberen tegen beter weten in de millenials achter de buis te krijgen.

Toch wordt hij niet echt warm van het idee om Matthijs van Nieuwkerk op te volgen. “Ik kan geen talkshowhost worden, want dan had ik mijn baan bij Quote moeten opzeggen. Ik ben pas anderhalf jaar hoofdredacteur en die baan is veel te mooi. Bovendien wil ik schrijvend journalist blijven. Dat is het leukste wat er is.

Toch is hij nu te zien op NPO 1 met het WNL-programma De Opvolgers. “Er zijn in Hilversum vakken te vullen en zij denken: dat Quote-gozertje kan ook nog wel een tijdslotje doen. Het is gewoon handel.

Waarom zei hij ja tegen WNL? “Ik heb eigenlijk op alles ‘nee’ gezegd, maar De opvolgers stond dicht bij wat we bij Quote doen. We schrijven zelf ook over familiebedrijven en de opvolging is interessant.

Het VARAgids-interview met Sander Schimmelpenninck kunt u lezen via Blendle.

Foto: KRO-NCRV

Meer in NPO

Alle artikelen

Wat vindt u?

Alle polls

Bent u blij dat Mart Smeets niet meer op televisie is?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen