MAX staakt tv-registratie bloemencorso: ‘Geen geld’

Geplaatst op Thu 16 Aug 2018 om 12:24

Omroep MAX zou de komende maand drie bloemencorso’s uitzenden op NPO 2: die van Rijnsburg op 18 augustus, die van St. Jansklooster op 25 augustus en die van Zundert op 8 september. Maar die van St. Jansklooster komt nu te vervallen. Omroepbaas Jan Slagter wil de registraties namelijk niet langer geheel uit eigen zak betalen en eiste van organisator Oranjevereniging 15.000 van de 35.000 euro. “Voorheen betaalden we het volledig uit eigen zak, maar dat kan niet meer“, zegt hij.

In voorgaande jaren betaalde Slagter de registraties nog zelf, maar vanwege bezuinigingen kan hij niet langer het volledige bedrag ophoesten. In het AD: “Luister, ik moet de tent draaiende houden. Meebetalen was hier part of the deal.

De Oranjevereniging is het niet gelukt om 15.000 euro op te hoesten: “We mochten geen sponsoring en reclame laten zien, anders hadden we het geld allang bij elkaar gehad.

Iedereen in St. Jansklooster is super teleurgesteld. ‘Omroep MAX stelt dorp teleur dat geen geld heeft voor tv-show’, kopt De Telegraaf.

De krant wijst op het megasalaris van Slagter: “Slagter verdient zelf 219.000 euro per jaar, het vijftienvoudige van de bijdrage die hij van de Oranjevereniging van het dorp vraagt.

Flauw, vindt NPO Radio 2-dj Wouter van der Goes. “De hetze van deze krant tegen NPO (en nu Jan Slagter) begint gênant (en doorzichtig) te worden. Het is nooit goed“, twittert hij.

Foto: MAX
16 Reacties op “MAX staakt tv-registratie bloemencorso: ‘Geen geld’”


 1. danny

  Het budget staat los van het salaris van Jan slagter. Je gaat toch geen bijdrage leveren voor een bloemencorso uit eigen zak?

 2. StefanV

  Ik vind het raar dat een Oranjevereniging geld zou moeten toeleggen voor een tv-uitzending. Het zou andersom moeten zijn: de omroep die een financiële duit in het zakje doet. Het zijn namelijk de Oranjevereniging en de plaatselijke bevolking die vele uren werk hebben zitten in het maken van de wagens.

 3. Vi

  Dan maar reclame erop lijkt mij dan kan het gewoon uitgezonden worden. Is toch voor iedereen belangrijk en dat het voor een zn groot mogelijk publiek bereik wordt. Ik snap dat de npo het niet mag uitzenden met reclame op de wagens. Als het commercie interessant is springen de co omroepen er wel op. Iedereen moet zijn eigen broek ophouden ook de bloemencorso.

 4. Remi

  Als iéts oubollig is dan zijn het wel die bloemencorso’s.

 5. Deadly Viper

  Wie zit nou op dit soort achterlijke troep te wachten? En dan vinden ze het gek dat steeds meer en meer mensen vluchten naar Netflix.

 6. Alex

  Presenteerd MAX dit als TVLAB voor Nederland3, dan zijn er weer ruime budgetten beschikbaar.

 7. Alex

  presenteert*

 8. Curryworst

  Wie zit er nog te wachten op deze oubolligheid uit de jaren 60-70?
  Pure inco nti nentie-tv voor demen terende bejaarden.

 9. Bassie

  Dick Passchier is overleden, de ncrv ook bijna, dus kappen met die hap.

 10. pieter 52

  Waarom zo moeilijk een paar stageres die met een cameraatje het kunnen opnemen
  en met eigen mensen even monteren, de regionale tv kan dat ook en werken veel goedkoprer soms kost iets helemaal geen euro alleen je dv filmpje
  of zit Max contractueel aan United vast?

 11. ria

  Belachelijk. Mijn man heeft hier een boze brief over geschreven naar Omroep Max. Schandalig is het. Mijn man heeft jarenlang meegeholpen aan diverse Bloemencorso’s en nu wordt het dadelijk niet meer uitgezonden. Schandalig voor mensen als mijn man die hier zo hard voor werken.

 12. chris

  Ja, het is geen “we zijn er bijna”

 13. Mark

  Een dagje of 2 crowdfunding en je hebt het ontbrekende bedrag bij elkaar. What’s the deal. Die Friezen moeten maar met hun tijd meegaan.

 14. Robert

  De omroepen doen liever een elitair concertje in Amsterdam, vraag me af wat dat wel niet zal kosten dit weekend.

 15. andre

  Siebrand en Martine moeten wel hun reiskosten kunnen blijven declareren.

 16. critikast

  Sint Jansklooster is helemaal geen echt bloemencorso. Stinkende tractoren, meer groenten en fruit dan bloemen en slecht gebouwde wagens. Stop er eens een jaartje mee en kom de eerste zondag van september naar Zundert. Daar zie je een echt bloemencorso, het enige corso in Nederland dat die naam verdient!

TelevisienieuwsMail Mediacourant

Heeft u een nieuwstip, een vraag aan de redactie, een vraag over adverteren, een verzoek tot samenwerking of wenst u andere informatie? Neem dan graag contact op.