Matthijs onthult meer over zaterdagavondshow

Matthijs van Nieuwkerk heeft dinsdag in de talkshow Laat op Eén meer onthuld over de zaterdagavondshow waar hij aan werk: hij wil groot amusement en literatuur met elkaar vermengen. Dat was te zien in de uitzending op NPO 1. Van Nieuwkerk begint morgenavond laat met de boekenshow Moby Dick, maar er komt meer. “Ik heb een ideetje om met boeken een soort groot zaterdagamusement te maken. Niet deze kamermuziek, maar met een groot orkest en ballet. Dancing with the Books.” 

De afgelopen tijd is Van Nieuwkerk extra lang vrij geweest. “Het is iets langer zonder DWDD. Het is goed bevallen. Ik had zin om iets meer tijd te hebben om vrij te zijn. Dit wordt ons veertiende seizoen en als je succesvol wil blijven en goed wil blijven, dan heb je misschien iets meer tijd nodig om dat ook echt te blijven.”

Bovendien wilde hij zichzelf meer ontplooien. “Ik had misschien ook zin om iets anders ernaast te verzinnen en iets te doen. Dit mocht al heel snel doorgaan. Ik had geen rekening gehouden met deze zomer al. De volgende zomer wordt misschien al iets drukker.”

Eerst staat Moby Dick dus op stapel. “Dit is een eenvoudig idee. Een beetje kamermuziek, maar men vond het leuk, ik mocht het maken en het wordt zowaar uitgezonden. Op NPO 1 met boeken vond ik wel stoer. Ik was natuurlijk ook wel blij, maar boeken associeer je soms iets te snel met niet voor iedereen of highbrow. Dat is onzin, denk ik, maar gelukkig vind de NPO 1 dat ook.”

Foto: KRO-NCRV

Meer in BNN

Alle artikelen

Wat vindt u?

Alle polls

Bent u blij dat Mart Smeets niet meer op televisie is?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen