Lubach mijdt Noord/Zuidlijn, blijft in grachtengordel

Het trekt Arjen Lubach totaal niet om de Noord/Zuidlijn te gaan gebruiken. De NPO-ster en zijn vrienden wonen allemaal in het peperdure hart van de stad, dus hij kan alles lopend af. Dat heeft de VPRO-presentator gezegd in De Zwoele Stad op AT5. Lubach heeft de Noord/Zuidlijn nog niet uitgeprobeerd. “Nee, want ik zit überhaupt nooit in de metro, omdat ik altijd loop. Ik woon in het centrum, ik werk in het centrum en mijn vrienden wonen net buiten het centrum“, aldus de presentator.

De presentator komt nooit buiten de grachtengordel. “Dus ik heb eigenlijk geen reden om in trams en metro’s te zitten. Ik ga het wel een keer uitproberen, want ik hou wel van metro’s ja.”

Waar Lubach het zich kan veroorloven om in het dure centrum te wonen, denkt hij dat Amsterdam voor gewone mensen het best torenhoge flats kan gaan bouwen, maar dan wel buiten het centrum.

Ik ben voor hoogbouw. Gewoon 500 meter of 600. Gewoon lekker in Noord. Niet in het centrum, je moet het niet hier doen. Dit moet je allemaal zou houden. Maar alles wat nieuw wordt, moet de hoogte in.”

De andere gast in de talkshow was Sharon Dijksma, die ver buiten het centrum woont, namelijk in de nieuwbouwwijk IJburg. Als Lubach wordt gevraagd om haar een tip te geven voor een bijzondere belevenis in Amsterdam, dan adviseert hij haar om eens naar het centrum te fietsen.

Wat ik altijd doe: ik werk op zondagochtend en dan loop ik altijd om zeven uur door het centrum, hier over de grachten naar het theater waar ik opneemDan is de stad op zijn mooist. Dat is dus een goed moment om je fiets te pakken vanuit IJburg om eens door het centrum te fietsen.

Foto: AT5

Meer in Overige

Alle artikelen

Wat vindt u?

Alle polls

Thomas van Groningen is volgens Victor Vlam te dik voor de presentatie van Op1. Eens?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen