Jort Kelder wil niet overstappen naar Talpa TV

Jort Kelder ziet een overstap naar één van de zenders van John de Mols Talpa TV niet zitten. Hij blijft trouw aan de NPO. Dat heeft de presentator gezegd tegen RTL Boulevard. Kelder werkt liever voor NPO-baas Frans Klein dan voor een machtige mediamagnaat als De Mol. “Kijk, Frans is de koning, maar die John is natuurlijk de keizer. Dan ben je natuurlijk een slaafje in zijn leven. Ik ben toch een beetje te baldadig om een slaaf uit te hangen, denk ik“, zo laat de presentator weten.

Nu werkt Kelder voor een omroepbestel dat behoorlijk onder vuur ligt. Zo is er vaak kritiek op de vele reisprogramma’s die van belastinggeld betaald worden.

Wat vindt Kelder eigenlijk van die kritiek? “Dat vind ik zo flauw altijd. Als we dat niet zouden hebben, wat voor wereld krijgen we dan? Dan wordt FOX News hier de baas. Dan ben je lekker klaar.”

Wel liet de presentator op de perspresentatie van de NPO blijken dat hij sport niet echt een publieke taak vindt. Zo ergert hij zich aan het sportnieuws in Nieuwsuur.

Foto: RTL

Meer in RTL

Alle artikelen

Wat vindt u?

Alle polls

Bent u blij dat Mart Smeets niet meer op televisie is?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen