Dries Roelvink: ‘Veel gemeen met Peter R. de Vries’

Dries Roelvink vindt dat hij veel gemeen heeft met Peter R. de Vries. Dat heeft de zanger gezegd tegen de crimejournalist in het programma 1-op-1 op NPO Radio 1. Roelvink werd opgebeld in de show waar De Vries te gast was. “Daar ben ik een beetje een bewonderaar van, moet ik eerlijk zeggen. Ik krijg wel eens de indruk dat Peter soms die cold cases beter aanpakt dan de politie. Verder zie ik ook nog wel wat overeenkomsten tussen hem en mij. Ik weet niet of Peter daar nou blij mee is.”

Wat zijn dan die overeenkomsten? “Hij was bijvoorbeeld bevriend met Cor van Hout en ik was toch degene die heeft opgetreden op die beruchte Welcome Home-partij in het Marriott Hotel toen Cor en Willem vrijkwamen nadat ze hun straf hadden uitgezeten voor de Heineken-ontvoering.”

Roelvink: “Verder weet ik dat hij net als ik een sportfanaat is. Daarnaast beweert hij ook nog eens verstand van voetbal te hebben en ik heb nog een blauwe maandag betaald voetbal gespeeld. Ik vind dat Peter ook wel een groot doorzettingsvermogen heeft en ik geef eigenlijk ook nooit op.”

Hij vervolgt: “Men heeft in het land ook wel eens een mening over hem en dat is niet altijd een positieve; ook dat herken ik duidelijk. Ik heb alleen niet veel verstand van misdaadzaken, maar Peter kan volgens mij niet zingen, hoewel het me niet zou verbazen als hij nu ineens een aria van Pavarotti zou inzetten.”

De Vries daarop: “Ik heb mijn kinderen al heel lang geleden beloofd dat ik nooit op radio of tv ga zingen en dansen.”

Foto: William Rutten, SBS

Meer in Overige

Alle artikelen

Wat vindt u?

Alle polls

Bent u blij dat Mart Smeets niet meer op televisie is?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen