Hitte treft Patty Bard; tv-diva koopt meerdere airco’s

De aanhoudende hitte in ons land heeft tv-diva Patty Brard bedreigd in haar comfort. Ze heeft daarom overal in haar huis een airconditioning laten installeren. Dat vertelt ze in haar column in de Weekend. Het is de laatste weken elke dag bloedheet buiten en Brard trekt dat niet. Ze merkt dat Nederland helemaal niet zo goed voorbereid is op tropische temperaturen. “Ons huis op Ibiza heeft bijvoorbeeld veel kleinere ramen, dikkere muren en in elke kamer standaard airco“, zegt ze.

Die dikke muren zorgen ervoor dat de warmte niet zo heftig binnenkomt als in de huizen in Nederland, legt Brard uit. “Aangezien ik geloof dat dit niet de laatste zomer in Nederland is dat het zo ontzettend heet wordt, hebben wij gelijk besloten dat de airco, die we in Amstelveen nu toe alleen in de slaapkamer hadden, deze winter wordt uitgebreid met één op elke verdieping.”

Vreest Brard niet dat ze nu gekielhaald wordt door GroenLinks-types? “Het is niet echt milieuvriendelijk, maar het was echt niet uit te houden in huis deze weken.”

De presentatrice denkt dat Nederland beter moet gaan inspelen op het veranderende klimaat. “Op een gegeven moment zullen we toch ook een siësta moeten invoeren.”

De column van Patty Brard kunt u lezen op de Weekend-site.

Foto: BNNVARA

Meer in Overige

Alle artikelen

Wat vindt u?

Alle polls

Bent u blij dat Mart Smeets niet meer op televisie is?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen