Drama voor SBS 6: House of Talent is kijkcijferflop

Een flinke klap in het gezicht van John de Mol: de kijker laat zijn nieuwe tv-kindje House of Talent volledig links liggen. Het dagelijkse programma wordt in deze eerste uitzendweek erg slecht bekeken in de vooravond van SBS 6. Dat blijkt uit cijfers van Stichting KijkOnderzoek. House of Talent begon maandag tijdens een hittegolf, maar de kijkcijfers trokken gisterenavond niet aan ondanks de storm buiten. Sterker nog: met 155.000 kijkers en 3,8 procent marktaandeel is een nieuw laagterecord gevestigd.

Deze vierde aflevering doet het slechter dan de eerste, tweede en derde aflevering, die respectievelijk 187.000 kijkers (6,4 procent), 165.000 kijkers (5,0 procent) en 173.000 kijkers (5,0 procent) scoorden.

Er zal behoorlijk wat paniek zijn bij SBS 6, omdat van House of Talent veel en veel meer moet zijn verwacht. Nog geen 4 procent marktaandeel voor zo’n duur prestigeproject is ronduit dramatisch.

Deze nieuwe variant op Starmaker boft ook niet met zijn lead-in. De spelshow LUCKY13 met Rob Janssen deed het gisterenavond met 108.000 kijkers (3,1 procent) nog beroerder.

Utopia, dat aansluitend werd uitgezonden om half acht, noteerde 386.000 kijkers (7,9 procent).

Foto: SBS

Meer in SBS

Alle artikelen

Wat vindt u?

Alle polls

Bent u blij dat Mart Smeets niet meer op televisie is?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen