Drama voor SBS 6: House of Talent is kijkcijferflop

Geplaatst op Fri 10 Aug 2018 om 8:07

Een flinke klap in het gezicht van John de Mol: de kijker laat zijn nieuwe tv-kindje House of Talent volledig links liggen. Het dagelijkse programma wordt in deze eerste uitzendweek erg slecht bekeken in de vooravond van SBS 6. Dat blijkt uit cijfers van Stichting KijkOnderzoek. House of Talent begon maandag tijdens een hittegolf, maar de kijkcijfers trokken gisterenavond niet aan ondanks de storm buiten. Sterker nog: met 155.000 kijkers en 3,8 procent marktaandeel is een nieuw laagterecord gevestigd.

Deze vierde aflevering doet het slechter dan de eerste, tweede en derde aflevering, die respectievelijk 187.000 kijkers (6,4 procent), 165.000 kijkers (5,0 procent) en 173.000 kijkers (5,0 procent) scoorden.

Er zal behoorlijk wat paniek zijn bij SBS 6, omdat van House of Talent veel en veel meer moet zijn verwacht. Nog geen 4 procent marktaandeel voor zo’n duur prestigeproject is ronduit dramatisch.

Deze nieuwe variant op Starmaker boft ook niet met zijn lead-in. De spelshow LUCKY13 met Rob Janssen deed het gisterenavond met 108.000 kijkers (3,1 procent) nog beroerder.

Utopia, dat aansluitend werd uitgezonden om half acht, noteerde 386.000 kijkers (7,9 procent).

Foto: SBS
50 Reacties op “Drama voor SBS 6: House of Talent is kijkcijferflop”


 1. Eric Corton

  LOL

 2. Uuuh

  Ome Sjon slaat met al zijn centjes en hielenlikkers vooralsnog geen deuk in een pakje boter…..

 3. Benny-Bjorn A.

  Je. Verwacht. Het. Niet. (gniffel)

 4. Mike

  Weg met al die talentenshows. Wat een creatieve armoede van de heer De Mol om dit alwéér te proberen. Goed dat het wordt afgestraft.

 5. Flip de Beer

  Half uur eerder. M.trekt veel kijkers!

 6. Pim

  De vraag moet zijn waarom een jongeren programma op een brede zender als SBS6 wordt geprogrammeerd. Ook nul aansluiting met het programma ervoor Lucky13.

 7. Dooie Hannie

  De enige die hier op geilt (blijkbaar) is John de Mol. Dronken mongolen in het halfdonker filmen voor het slapen gaan. Het Nederlandse publiek is dit al 6 jaar volkomen zat. Jammer dat hij niet failliet kan gaan door nog een flop, moreel is die parvenu het al lang.

 8. René

  Waarom de sneer naar Lucky 13? Zet het gewoon terug op 19:00uur en stop met House of Talent. Scheelt een hoop geld.

 9. Michael

  Zijn veel te beel bezig met “beroemd” worden. Gisteren gekeken en ze hebben het oa over: we worden echt fucking beroemd nu!! Kom op sukkeltjes!!! En inderdaad weer zo’n flut programma uit de kleine koker van Ome John.

 10. Nfj

  Nee maar rtl gaat pas echt slecht. Yeah right!

 11. Melvin

  Kijkcijfers Youtube

  Afl. 1 – 24.760
  Afl. 2 – 14.421
  Afl. 3 – 11.385
  Afl. 4 – 4.498

  oftewel ongeveer bijna 60.000 die je bij de kijkcijfers moet optellen

 12. Casper

  Ik ging eens kijken wat Love Island scoort in UK, en vergelijk dat eens met de eerste weken 😂 daar was het eerste seizoen een flop, daarna KIJKCIJFERHIT. Ik denk dat ‘t in Nederland ook wel gaat groeien.

 13. Theo

  En SBS…. Dat kijk je niet voor de lol…. Alles eraan is onsympatiek … De eigenaar, de hoeveelheid reclame, de voice over…. Het is t allemaal net niet…. En dan weer een talentenjacht …. Waar de aankomende artiesten vast weer , gelijk The voice een wurgcontract onder de neus krijgen … Ach… De kans is klein dat ik die de mol troep nog ga aanzetten. Die man haat mensen…. Lijkt wel…

 14. Pieter

  Zeker de plank mis geslagen. Kijkers zitten niet te wachten op een reallife van starmakers. Dan kan je nog een pak met goede bedoelde adviseurs en managers neerzetten maar daar krijg je geen kijkers mee. Dit programma is voor een te selectieve doelgroep en ook nog eens een doelgroep die niet televisie kijkt maar online zit. De muziek doelgroep en artiesten kijken niet naar een zo’n te commercieel doordat programma, daar prikt me gewoon door heen.

  Twee managers waarvan Mevrouw van Mourits niets met de muziekindustrie te maken heeft maar assistent is bij een management kantoor van presentatoren. Een oude A&R manager die zich machtig voelt en pronkt met grote namen maar zelf eigenlijk niet zoveel heeft bereikt! Er is geen artiest die lang bij hem heeft gezeten of wat niet van de platenmaatschappij afkomstig was.

  Dan nog de platenbaas van 8ball die zich doet voorkomen dat hij de man is maar eigenlijk geen verstand heeft van muziek alleen slim en met geld (van andere) artiesten kan binnen halen. Zijn vader Tony Berk en John de Mol zitten ook hier achter met hun geld.

  En dan de pluggers die de nummers moeten pluggen op de verschillende radio zenders. Maar hoe moeilijk kan het zijn als ook zenders zoals 538, Veronica, etc in handen zijn van John de Mol.

  Alles is gewoon te doordacht maar de buitenwereld begint hier uiteindelijk door heen te prikken. Artiesten maak je niet, artiest ben je. Misschien moet het volgende programma eens opzoek naar de echte artiest die verstopt zitten achter hun (muziek)pc, in de oefenruimte, in buurtcentra, etc. Er zijn inmiddels veel artiesten die zonder de gevestigde orde uiteindelijk er door heen komen door de kracht van YouTube en social media.
  Ook deze artiesten uit house of talent zijn geen blijvertjes… maar misschien is dat niet belangrijk met het programma in Nederland. Waarschijnlijk is de opzet om een programma te maken wat hoed te verkopen is aan het buitenland. In het buitenland lukt het nl wel om artiesten uit een programma groot te maken en te houden.

 15. Japio

  Ik heb één aflevering gezien. Dat is mij niet bevallen. Hoe komt dat ? Dit programma gaat, tot nu toe niet over muzikale talenten maar over kids die zich zo moeten voelen. En dat maakt hun gedrag onecht. Dit is een schoolklasje dat gelokt wordt met drank, geld en beloftes. Voorbeeld: de ‘manager’ zegt dat hij Quincy Jones meteen kan bellen om de mensen te begeleiden. Weet Quincy Jones dat zelf wel ? Weten deze kandidaten wel wie dat is, vraag ik me dan af. Dat zal wel zijn gevraagd vóór dat het ‘op camera’ ging maar in de gemonteerde versie zie je dat niet. Nou, zo zou ik er vijftig jaar geleden ook wel zijn ingetrapt, denk ik. Dit is de zoveelste spin-of van Big Brother en van de talentenjachten.

 16. pieter 52

  @ Pieter Op het genblijk is er geen inovatie in tv land , ze weten het niet meer
  en daarom worden oude progrogramma`s uit het verre verleden terug gehaald en met een paar veranderingen denk men het oude succes te behalen van toen
  Maar de kijker is ook eens uitgekeken naar hetzelfde !!
  valt me nog mee dat ze geen oude successen van Mies hebben gestolen
  of Berend Boudewijn, Kees Schilperoort of Lou van de Burg of Rudi Carrel
  VEEL TV PRODUCENTEN HEBBEN TEVEEL OUDE IDEEEN GRIJPEN VAAK TERUG NAAR HET VERLEDEN
  en zolang deze oude generatie tv blijft maken verandert er niets
  Tijd voor jonge pioniers die de tv opnieuw elan inblazen

 17. Lodewijk

  Hahaah die tweede van rechts met zijn vingertjes. Hoop dat hij zijn naam kan schrijven, wat een losers. Wat een treurig zooitje.

 18. pieter 52

  Had ook op RTL gemoeten, dat had iedereen het goed gevonden !!

  Ook het publiek zit raar in elkaar !!!

 19. Peter

  Ach het is hartje zomer.

  Proest

 20. Otto Groeneveld

  Ja ik heb er natuurlijk geen verstand van en Johny boy wel maar ik had niet verwacht. Nee ik had echt miljoenen kijkers verwacht, raar hoor die Nederlandse tv kijker.

 21. Q

  House of Talent is een k*t programma met ondermaats talent. SBS is een zender waar ik niet op afstem.

  Weg met die sh*t zooi van zogenaamde talenten zoektocht programma’s.

 22. Laurens

  Het probleem is opnieuw dat er van die popiejopie jongeren in het huis zitten. Waarom geen afspiegeling van de maatschappij en ook wat ouderen, lees 30 tot 40 jaar?!
  Jongeren kijken niet perse omdat er jongeren in het programma zitten!

 23. Roel Driesvink

  Wat een surprise…die zag ik niet aankomen. Eindelijk eens een talentenshow, op zoek naar een nieuwe ster. Zoiets zien we maar zelden. Verbaasd me enorm dat een splinternieuw idee flopt…
  NOT !!!

 24. Bart

  @Pieter Goede analyse
  @Laurens Eens! Was ook slecht om die 2 jongens met die gitaar weg te sturen en daarvoor in de plaats die 2 schreeuwers door te laten gaan. Ook dat meisje met die slaapstoornis zorgt alleen maar voor ergernis. Blijkbaar is dat tegenwoordig een vereiste bij een programma van de Mol. Is het niet aan een kandidaat dan wel aan de presentatie (lees Moors, Kim Lian, van Dam)

 25. Anootje

  Hoogmoed komt voor de val.
  Arrogantie van Mollusconi is direct afgestraft.
  John is een falende talentscout. Wederom.

 26. Bjorn

  Vrijdag 31 augustus laatste uitzending.

 27. Jasper

  @Lodewijk: Racist.

 28. Deadly Viper

  Is ook een slecht programma.

  1e flop voor SBS6 is alweer binnen.

 29. Kathie jansen

  Zullen wel nog meer flops komen
  op SBS want zag in voorstukken .weer alles progammas met bekende bnners waar de mensen op uit gekeken zijn

 30. Lodewijk

  Ja Jasper heerlijk om een racist te zijn, net als de burgemeester van een grote havenstad vind ik ook dat mijn dochters alleen mogen trouwen met een Nederlander die hervormd moet zijn. Anno 2018 kan dit weer , gewoon geweldig.

 31. Doe

  Sbs6 promoot veel te weinig.

  Niks in de Varagids
  Niks in de Parool
  Niks in M

  En altijd negativiteit omheen. De Spa werd gepromoot bij dwddd, maar veel te veel het hoe en waarom. Ook straald het vaak nog meer casting bureau uit. Nepheid. Allen weer jongeren.

 32. Ano Nymous

  Pieter 8.50 en Japio hebben al mooi verwoord wat ik wilde zeggen over deze bagger. Daar sluit ik me dan ook bij aan.
  Hoe groot is de plaat voor de kop van John de Mol?
  Heeft hij serieus nog niet door dat het publiek moe is van zijn zangwedstrijdjes en dat alles uit zijn stal flopt. Denkt echt dat we compleet debiel zijn ofzo?
  Laat het met deze flop eens tot hem doordringen.

  Pieter 8.50. De echt geslaagde artoesten uit buitenlandse versies zijn ook maar op een hand te tellen. Een die wereldwijd lang is blijven ‘hangen’is Kelly Clarkson…

 33. Bagger van de 1ste orde

  Bij Talpa maken ze alleen droevige non kwalitatieve producties.
  Alles wat er uit die hersenen van de medewerkers rolt is bagger. SBS 6 is ook een grote bagger tent. Het wordt echt tijd dat de stekker er uit gaat.

  Dat is prettig voor de Nederlandse kijker.

  De NPO is elke dag weer een verademing. Diversiteit. Kwaliteit. Mooie Docu’s, achtergrondprogramma’s. Etc. Etc.
  Ben blij dat die paar belastingcentjes nog elke dag in de NPO worden gestopt om de Nederlandse kijker te bedienen met diversiteit en Kwaliteit.

 34. Ron

  Het is nu wel meer een soap aan het worden en dat is wel leuk, maar mis de connectie naar 24/7 live wat ze pretenderen. Streams kunnen een toevoeging zijn die het nu mist. Het is het gewoon net niet…
  Maar het opmerkelijke is, het sleept Utopia mee. Utopia begint ook steeds later omdat ze blijkbaar de verhaallijnen niet strak tot zo’n 20 minuten kunnen houden + commercials. Niet slim!

 35. Er ist wieder da

  De deelnemers hebben maar 1 talent, flops afstruinen…

 36. jaap knasterhuis

  ik ga vanavond maar mijn 2 tv’s aanzetten en afstemmen op house of talents verdubbelen zo de kijkcijfers komt het toch nog goed met de show.

 37. SOLANGE

  Heb helemaal niet gekeken is allemaal dezelfde bagger TV…..John de Mol moet stoppen heeft zn tijd gehad..de oude baas moet op zn lauweren gaan rusten

 38. Gerard

  Geen zin daarnaar te kijken. Kinderen die beroemd willen worden.

 39. aammehoela

  Diegenen die bedacht heeft dat je dit in de eerste week van augustus, met tegelijk veel sport op de buis en mogelijk mooi zomerweer en bouwvakvakantie, moest beginnen dient op staande voet ontslagen te worden. Veel niet-deskundigen op deze site hebben en hadden dit al voorspeld. Kun je nagaan.

 40. Mark

  Als SBS 6 het nu maar een kans geeft: zo’n programma moet groeien. Kijk naar DWDD: seizoen 1 uitermate belabberde kijkcijfers (zat toen wel op NPO 3). Ook Mindfúck moest groeien. SBS 6 kennende gaan ze hetzelfde doen als bij De Spa (en al die 2863 andere flops van de afgelopen 10 jaar): na een paar weken verzetten (domste wat je kunt doen) en dan gaat het vervolgens nóg slechter scoren en de week erop gaat het naar een heel laat tijdstip of naar SBS 9. Elk kwartaal hetzelfde liedje bij SBS. Als het straks winter is kan HoT uitgroeien tot een succesje. Maar zoiets heeft tijd nodig, maar zoveel geduld heeft meneer De Mol niet. Geldt ook voor Lucky 13.

 41. Mark

  De Slimste was in de beginperiode ook een flop. Maar nu zit het op de juiste zender met de juiste mensen.

 42. ali

  Heeft die John de Mol niet door dat de lineaire tv voorbij is.Hij probeert het succes van big brothers van de jaren 90 waar hij heel zijn geld aan te danken heeft opnieuw op de zelfde formule met utopia en house of talent aan de man te brengen, alleen 2018 heeft Netflix, youtube,online enz. Ga iets anders doen i.p.v lineaire tv

 43. Deadly Viper

  @Mark HoT zit op de verkeerde zender.

 44. Raaf

  De eindeloze en zinloze leegte van John de Mol.
  De man die smakeloosheid tot cultuur verhief.

  Nederland heeft de meest smakeloze tv van het Westelijk halfrond.

 45. 2018

  Goh, verrassend.

 46. Wolfgang

  Beroemd worden schijnt heel belangrijk te zijn. 99,9999 kansloos. De kandidaten zijn over het algemeen losers.

 47. gerit

  ik denk dat het beter is dat house of talent naar Veronica8 gaat en de cast van utopia moet men ook is naar kijken daar zitten ook veel te veel jongen mensen in

 48. robert donkers

  even over hoe kijkcijfers tot stand komen

  het antwoord is dat stichting kijkonderzoek afgekort SKO werkt met een systeem van kastjes dat gekoppeld wordt aan de tv bij zo een 2500 mensen die kastjes geven door waar men naar kijkt en daar wordt de volgende werkdag de kijkcijfer top 25 van gemaakt en als je het mijn vraagt is deze metode achterhaald want sko zou beter een contract kunnen afsluiten met alle aanbieders van digitale tv via de kabel ehter en satelliet en zo dan de kijkcijfers kunnen meten doordat de decoders door geven aan sko via een bestand waarnaar gekeken is zo krijg je eerlijke kijkcijfers

 49. ANO

  dit zal john de mol niet leuk vinden wat ik ga zeggen maar fuck it

  kijk de oorzaak van de flop van het programma is de eind redacteur u mag driemaal raden wie dat is ik zal het u maar vertellen het is huub van ballegooy nu zult u zich wel afvragen he ik ken die naam ergens van en dat kan kloppen huub heeft namelijk in de goudenkooi gezeten en dat mag nu eind redacteurtje spelen bij talpa want hij is namelijk goede vriendjes met john de mol deze man mag dus ook kandidaten uitkiezen en in het programma zetten net zoals als utopia 2 ook dat is geen succes en dat allemaal onder de handen van huub van ballegooy

  een eind redacteur wat kandidaten onder druk zet in elk programma waar hij werkt ook in utopia is dat gebeurt andere kandidaten laat praten over bijvoorbeeld test uitslagen van deelnemers en express uitslagen verdraaien live op stream we hebben het allemaal kunnen zien met robert want als hij dan 1 van testen niet gehaald zou hebben wat doet hij dan in utopia dan mag hij toch helemaal niet in het programma zitten

  nee het wordt tijd dat de mol is wakker wordt en met ze grote vriendje huubje gaat praten en hem is goed laat weten dat dit zo niet kan in talpa want als je ook nog is je collega’s onder druk gaat zetten om r niet toe te laten dan ben je in mijn ogen verkeerd bezig zowel als eind redacteur als collega bij talpa

 50. Hans

  Als ik al de TV aanzet dan zet ik hem meestal op Ned.1
  Daar gaat een bepaalde rust en respect van uit.
  Die commercielen zooi zet ik gewoon niet meer op.
  Probeer maar eens……………..

TelevisienieuwsMail Mediacourant

Heeft u een nieuwstip, een vraag aan de redactie, een vraag over adverteren, een verzoek tot samenwerking of wenst u andere informatie? Neem dan graag contact op.