Paul Römer afgehaakt bij VI Oranje Blijft Thuis

Geplaatst op Fri 13 Jul 2018 om 15:28

Wilfred Genee, Johan Derksen en René van der Gijp nemen zondag afscheid van RTL 4; voor de allerlaatste keer zitten zij dan in VI Oranje Blijft Thuis. Over een maand maken ze de oversteek naar concurrent Veronica. Wie dan in elk geval níet voor de buis zit voor de laatste show is NTR-baas Paul Römer. Hij is zo teleurgesteld in de drie mannen van VI dat hij is afgehaakt. In het bijzonder ergert hij zich aan analist Johan Derksen en aan de presentator van het geheel, Wilfred Genee.

Römer vindt de mannen van VI te beledigend. “We leven in wonderlijke tijden. Aan de ene kant moet je oppassen wat je zegt want voor je het weet heb je iemand of een groep beledigd. Aan de andere kant leven we ook in een tijd waarin vrijheid van meningsuiting ook wel eens wordt verward met vrijheid van belediging.”

Met name Derksen misdraagt zich, vindt Römer. “Een exponent daarvan is die bromsnor in dat kantinepraatprogramma, ik bedoel Johan Derksen. Hij kreeg het voor elkaar om zijn eigen redactie, ik zal het één keer zeggen, een kutredactie te noemen.”

Zo behandel je een redactie niet, stelt hij. “Als ik in de redactie had gezeten, dan had ik onmiddellijk al mijn vakantiedagen opgenomen en gezegd: ‘Weet je wat, maak jij de laatste drie afleveringen maar lekker in je eentje vriend.’ Wat een belachelijke uitspraak van hem.”

Het is volgens Römer ook niet makkelijk om dat programma te maken. “Het valt niet mee. Heel veel mensen die uitgenodigd worden door de redactie willen eerst weten of Johan Derksen er zit. Dat willen ze niet. Als je wel komt, dan word je een dag later afgezeken door hetzelfde programma.”

Ze beledigen alles en iedereen om hen heen, inclusief de mensen die voor het programma werken. Dat kan ik niet begrijpen. Er is een grens aan grappig en leuk en wat je doen kunt met een knipoog, totdat het bot en vervelend wordt. Ik heb me er als kijker van afgekeerd. Ik wil er niet meer naar kijken.

Wat heeft Genee fout gedaan? “Wilfred doet alle avonden en die had het moeten opnemen voor de redactie. Ook dat is niet gebeurd.”

Ook Angela de Jong deelde nog een sneer uit aan VI Oranje. “Ik hoor niemand die heel positief is over het programma.”

VI Oranje Blijft Thuis is om 21.50 uur te zien op RTL 4.

Foto: KRO-NCRV
53 Reacties op “Paul Römer afgehaakt bij VI Oranje Blijft Thuis”


 1. bas

  Helemaal mee eens. Stop die verloedering van onze maatschappij. Mooi dat dit uitschot verdwijnt naar een zender met nauwelijks kijkers.

 2. Robson

  Mannen van VI Helden zijn het , zijn de enigste lui op tv , zonder bruine armen tot aan de schouders ,

 3. Wolter

  Hoop dat het mislukt. Ze hebben te veel afgezeken op hun broodheer. Moet je nooit doen. 20 jaar heb je ervan gevreten Derksen. Had je hoog zitten, maar bij mij heb je afgedaan. Treurig.

 4. Ron

  Zondag is pas de laatste uitzending. Vanavond zijn er andere gasten.

  En verder is dit programma een compromis tussen RTL en de heren, een ‘moetje’ dus. Ze hadden liever geen programma gemaakt, maar het moest blijkbaar. Toen zijn ze tot deze volgens TV regels in, wat vreemde constructie bedacht waarbij je 2 programma’s krijgt in 1. En het commentaar van Derksen op de redactie was met name op de redactie van RTLLN en vond dat overigens volkomen terecht. Deze mening mag hij gewoon geven, zoals altijd zijn mening geeft en daar niet bepaalt hypocriet over is.

 5. Z

  Er klopt helemaal niets van dit bericht. Zondag is de laatste uitzending.

 6. Local Hero

  Angela de Jong is pulp, niemand kijkt TV, kranten zijn op z’n retour.

 7. anonymous

  Ik ga ook niet meer kijken als ze bij Veronica zitten.
  Denk dat veel kijjers afhaken.

 8. anonymous

  @Z VIOBT zenft niet uit in het weekend

 9. Hans S.

  Vi is een leuk programma, gewoon nemen met een korrel zout, geen politiek correct gelul, lekker recht door zee.

 10. Curryworst

  Wat een zure reacties weer.

 11. Hans S.

  Vi is een leuk programma, gewoon nemen met een korrel zout, geen politiek correct gewauwel, lekker recht door zee.

 12. Robert

  @anonymous

  Er staat voor zondag een extra uitzending gepland om 22:00 uur vanwege de WK finale.

 13. Ome H

  Waar hebben ze eigenlijk een redactie voor nodig?

 14. q8

  paultje zit er dank zij z””n opa

  “”incestkliek””

 15. ycheweiz

  Wie is Paul Römer? Die is toch werkzaam bij de subsidie vretende publieke omroep, waar kritiek een verboden woord is. Praten voor eigen parochie is zo makkelijk, want de eerste gedachte van deze sjw is, wat betekent het voor mij, snij ik niet in mijn eigen vinger, als ik dit zeg of doe. Deze mensen hebben geen eigen mening, zijn niet onafhankelijk. Linkse deugers, weg ermee.

 16. Asjemenou

  @Ycheweiz

  Römer is Algemeen directeur geweest van Endemol ;)

 17. Fox Mulder

  Aldus de man die Johan Cruijff een mes in de rug stak.

 18. sg

  RTL mag blij zijn dat ze vertrekken.

 19. Tim

  Helaas redactie, de laatste uitzending is pas zondag.

 20. Kathie jansen

  Ja ze krijgen het wat hoog in de bol..

 21. robb

  Als je de feiten op een rijtje zet heeft hij gelijk vooral met de redactie dat doe je niet ,deze vi oranje is onder dwang ontstaan omdat ze hun contract moeten uitdienen waar ze dik voor betaald zijn.
  Derksen kan zich nu nog uitleven ik denk dat hij bij John wel oppast wat hij zegt ,voor John hebben ze respect wat ze niet hadden voor Galjaard en directeurtje.

 22. Wauter

  Ik word doodziek van al die römertjes die ergens wat van vinden.

 23. ycheweiz

  @asjemenou wist ik wel maar wat doet hij nu? Publieke Omroep, NTR.

 24. Remceau

  Fake news. Zondag is de laatste! Johan en René zijn er vanavond niet.

 25. ano@niem.nl

  Het valt wel op dat de RTL producenten een probleem met VI hebben opeens…. Behoorlijk onprofessioneel.
  Ze zouden toch moeten weten dat de vaste schare fans sowieso wel kijkt. Ook wanneer ze op Veronica zitten.

 26. Een ander geluid

  Wilfred Genee gaat bij RTL weg omdat hij vind dat hij meer kan. Nou krijgt hij de kans en komt hij niet verder dan “jaja mensen u kijkt naar een voetbalpraatprogramma. Had er iets meer van gemaakt met deze gasten. Stel de juiste vragen, vraag door nee krijg je weer een flauw filmpje die alleen werken als ze goed getimed zijn.
  Gemiste kan Genee.

 27. SOLANGE

  Vi is een programma waar er nog wat te lachen valt die anderen zoals Jinek zijn zo zuur alleen maar Tru mp bashen en hysterische vissenoog denkt dat ze God is en alles beter weet… linkse bende

 28. Shadow1100

  Is Peturrrr de vries familie van de römers?

 29. Vrede

  Wow,wat een trieste en zielige vent is dit.
  Maybe zijn de mensen het vergeten maar toen hij bij Ajax zat en allerlei smerige streken aan het uithalen was (en uiteindelijk uitgekotst is door de fans) werd hij volledig afgemaakt in VI.
  Dit is gewoon jaren later je gram halen alsof die objectief naar ze kijkt.

 30. Uit het Vak

  Solange
  GA WEG

 31. jdj2050

  Wat triest is dat bijna het enige programma is waar vrij wordt gesproken en dus zijn ze iedere dag in het nieuws. Er is een duidelijke behoefte bij de kijkers aan programma;s waar mensen daadwerkelijk zeggen wat ze vinden en aan mensen waar je het heerlijk niet mee eens mag zijn.

 32. Eindbaas

  Paultje is een van de meest overschatte figuren van Hilversum. Uit die afschuwelijke familie van creeps. Kan niks, weet niks, heeft niks geleerd en toch zit hij aan de publieke knoppen. Logisch dat hij dan als eerste heel veel belatinggeld opstrijkt. En dan die achterdeurmove bij AJAX met Van Gaal en die mevrouw….. Weg ermee. Samen met Eus en die hoofddoek oprotten naar de woestijn.

 33. Mieke

  Recht door zee deze mannen van VI moesten er meer van zijn beter als al dat politiek correcte gedoe zet hem op mannen bij Veronica kijk er naar uit .

 34. Inside_Hillywood

  Top programma, het enige programma waar je tenminste mag zeggen wat je denkt. Bij de NPO maakt het Amsterdamse cordon sanitair, je meteen monddood.

  De kijkcijfers waren trouwens ook best goed, zeker als je nog het goede weer erbij afzet. Bij M zouden ze een moord er voordoen.

 35. Barend-Jan Zwartkijker

  Hee arrogante nietsnut van een Römer!!

  VI is een verademing naast alle politiek correcte shit die je dagelijks op TV ziet. Ik vind het top. In de zomer is er sowieso geen ‘fatsoenlijk’ programma op TV. Alle “kwaliteit” gaat in april met vakantie en komt in oktober weer op de buis… te bizar!

  Mannen van VI; BEDANKT!

 36. Henk

  Inside Hollywood.

  Alleen Derksen mag zeggen wat je denkt want wanneer een ander zegt wat ie van die vieze stink snor vindt blijkt Derksen opeens best lange tenen te hebben.

 37. Ernst

  Derksen heeft niets met de redactie te maken. Alleen Wilfred op de avonden dat Derksen er niet bij zit. Dus hij mag best zijn mening geven over deze redactie want hij werkt niet met ze. De avonden dat ze er niet bij waren heb ik mij eerlijk gezegd ook wel vermaakt. Programma ging nergens over maar was vaak wel amusant.

 38. Henk

  @Bas: Ik ben het eens met Romer dat je je redactie niet zo moet behandelden. Ik vind alleen dat die verloedering van de maatschappij – zoals jij het noemt – juist huist in het feit zit dat er tegenwoordig niets meer gezegd kan en mag worden. Opgedrongen door moraalridders en social justice warriors. Het is gedachtepolitie. Daar moet eens een halt toe geroepen worden.

 39. Jean Paul

  Volgens mij schuilt het probleem niet in het zeggen, maar in het luisteren. Dat doet niemand. Iedereen wil zichzelf horen praten. En als Baudet – eerlijk is eerlijk – 30 seconden stil valt omdat hij wil nadenken, krijgt hij meteen de Kamervoorzitter op zijn dak.

  Waarom Derksen overigens op tv zijn eigen redactie moet afzeiken snap ik ook niet. Doe dat dan achter de schermen. Ik was meteen weg geweest, voor zo’n iemand kan en wil ik niet werken.

 40. ;)

  Omdat “VI Oranje blijft thuis” zich niet vastbijt in een strak TV format heeft het wel iets.

 41. ;)

  Houdt mijn hard vast voor de invloed ban John de Mol, hij heeft ze (gekocht) betaald………….
  De grootste kracht van John is dat ie ze zonder enige pijn gewoon van de zender af gooit als ze niet luisteren.

 42. Mike

  @ ;)

  Ze hebben contractueel bedongen dat ze de vrije hand hebben.

  Je ziet ze toch niet braaf in de pas lopen in wat John de Mol zegt?

  Bij VI trio weet je wat je in huis haalt als je ze contracteer.

 43. Bart van 21:44

  “We leven in wonderlijke tijden. Aan de ene kant moet je oppassen wat je zegt want voor je het weet heb je iemand of een groep beledigd.

  Dat is al een verkeerd uitgangspunt van Römer en heel veel andere mensen. Veel mensen laten veel te veel hun hoofd hangen naar wat kleine groepjes ergens van vinden of zich beledigd voelen. (Overal een aanleiding in zoeken om zich al dan niet zogenaamd beledigd te voelen) We zijn een democratie in dit land en daarin mag je alles zeggen en vinden wat je wil binnen de regels en afspraken die wij hier hebben in dit land. Als Johan het een … redactie vindt dan mag hij dat zeggen. Dat is ook zo en dat zijn de meeste redacties. Dit komt omdat men in deze tijd vaak stagiaires het werk laten doen i.p.v. dat deze mensen meelopen met ervaren krachten die hen het vak leren. Dit is omdat het goedkoper is. Johan zou er aan toe mogen voegen waaraan het ligt dat het zo’n … redactie is. Dat komt niet door deze mensen zelf maar door de baasjes. Televisie maken (media) leer je niet op een school. Dat heb je in je of niet. Door zo’n school ontwikkel je geen eigen stijl en krijg je allemaal de zelfde types en meningen. De jongens en meisjes die van zo’n school afkomen of in zo’n redactie zitten denken dat zij heel origineel zijn maar alles is op televisie al eens gedaan. Verder moeten mensen in dit land weer eerlijk de eigen mening geven i.p.v. mee praten en doen met de kudde. Wat dat betreft zouden er meer mensen zoals Wilfred, Johan en René moeten zijn.

 44. Lopi

  Römer is gek. Natuurlijk mag je dat zeggen. Een snowflake reactie van Römer.

  Het programma had veel beter gewoon het nieuws van de dag als onderwerp kunnen nemen en sport behandelen als er beelden zijn. Na de achtste finales werd het te zwalkend door voetballoze dagen. Voor de kijkcijfers maakt het niet veel uit om het niet over voetbal te hebben. De politiek incorrecte/losse toon had leidend moeten zijn. En die blues was soms leuk, maar covers door net niet zangers en band waren ook heel pijnlijk.

 45. weethetbeter

  En ik ben uitgekeken op Paul ,geef mij maar VI.!!!!!!!!!

 46. aammehoela

  Römer is de verrader van de NPO. Hij geeft het ook nog verkeerd aan. Derksen bedoelde de redactie van RTLLN en niet die van VI. Zelf heb ik deze periode niet gekeken, maar zal straks bij Veronica onregelmatig wel eens gaan kijken net zoals ik bij RTL 7 deed.

 47. Malle pietje

  Waar ik vooral op afhaak zijn die familieclans , zoals Romer. Als er iets is wat niet meer bij deze tijd hoort dan is het wel nepotisme in de media. Preken ook niet. Het zou fijn zijn als mensen zoals Paul Römer zich dit eens gingen realiseren.

 48. Achmed

  Die Paul laat je niet alleen met je kinderen.

 49. ArnieAlberts

  Lol? Paul Römer heeft eigenhandig zelfstandige producties bij de TROS, waaronder een nieuwe avonturenreeks van Bassie & Adriaan in de 90s, om zeep geholpen, omdat hij overal zijn naam op wilde drukken.

  Man met bekende achternaam heeft mening. Dat lees ik hier.

 50. Peter

  Paul Römer ook verworden tot een policor jankepot

 51. Peter

  ;) 
  Sat 14 Jul 2018 om 1:56

  Houdt mijn hard vast voor de invloed ban John de Mol, hij heeft ze (gekocht) betaald………….
  De grootste kracht van John is dat ie ze zonder enige pijn gewoon van de zender af gooit als ze niet luisteren

  ——–
  John is fan van het programna. Hij wilde ze niet voor niets binnen halen.

 52. Vic

  En daar hebben we Paul Römer weer.

  De man die overal geflopt is en nu lekker graaidirecteurtje mag spelen bij de NPO.

 53. Huiskamer

  Römer (via de familieband binnen geloosd) kan alleen maar zeiken over Greet, Tjerrie en Trump. Uitsluitend om ultra-politiek-correct te doen.
  Die man is zo ongeloofwaardig. Aftellen tot de tv-kartel instort.

TelevisienieuwsMail Mediacourant

Heeft u een nieuwstip, een vraag aan de redactie, een vraag over adverteren, een verzoek tot samenwerking of wenst u andere informatie? Neem dan graag contact op.